• BIST 11189.5
  • Altın 5736.62
  • Dolar 42.5649
  • Euro 49.5662
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 9 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 9 °C

P&O Ferries, bütün gemilerini GKRY bayrağına geçirecek

P&O Ferries, bütün gemilerini GKRY bayrağına geçirecek
P&O Ferries, güzergahı Manş Denizi’nde olan bütün gemilerini GKRY bayrağına geçirme niyetini resmen açıkladı. Kararın şirketin ‘Pride of Britain’ ve ‘Pride of France’ isimli iki gemisinin bayrağını değiştirme girişiminden sonra alındığı bildirildi.

P&O Ferries, bütün Manş Denizi'ndeki gemilerini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bayrağı (GKRY) altına toplamaya karar verdi.

İngiliz denizcilik şirketi P&O Ferries’in bir sözcüsü, şirketin Manş Denizi’nde faaliyet gösteren filosunu Kıbrıs’ta kaydetmeye karar verdiğini açıkladı. 

Karar, şirketin Dover ve Calais arasında sefer yapan ‘Pride of Britain’ ve ‘Pride of France’ isimli iki gemisinin bandırasını değiştirme girişiminden sonra alındı.

Manş Denizi’ndeki diğer gemiler, ‘Pride of Canterbury’, ‘Pride of Kent’, ‘Pride of Burgundy’ ve ‘European Seaway’den oluşuyor.

Şirket Sözcüsü, “Britanya’nın Avrupa Birliği’nden 29 Mart 2019’da ayrılmasından önce Manş Denizi’ndeki gemilerimizin bandıralarını gözden geçirdik. Faaliyet ve muhasebe nedenleriyle en iyi hareket şeklinin tüm gemilerin bandıralarını Kıbrıs bandırasında toplamak olduğuna karar verdik” dedi.

Şirketin niçin Kıbrıs bayrağını seçtiği sorusunu yanıtlayan Sözcü, “Kıbrıs bandırası hem Paris hem Tokyo Mutabakat Zaptı’nda ‘beyaz listededir’, çok az denetleme ve gecikmesi oluyor ve sonuç daha da önemlisi gemilerin bir AB üyesi ülkenin bandırasında daha uygun tonaj vergi düzenlemesi olmasıdır. Başka değişiklik yapma planımız yoktur” şeklinde konuştu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim