• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 18 °C

Piri Reis Üniversitesi Gemisi Autoport'a demirledi

Piri Reis Üniversitesi Gemisi Autoport'a demirledi
Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan gemi ikinci seferine çıktı. Geminin ilk durağı Kocaeli'deki Autoport oldu.

Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan gemisi, önceki gün saat 11.00’de eğitim ve staj amaçlı denize açıldı. Gemi dün ilk olarak Başiskele’de Autoport Limanına yanaştı

Öğrencilerin uygulamalı eğitim sorununa çözüm olarak gerçekleştirilen okul gemisi projesi, denizcilik öğrencilerinin zorunlu staj için şirket bulma sıkıntısını çözümlüyor. Sadece Türkiye değil Dünyada yaşanan staj gemisi bulma sorununu geçtiğimiz yıl aşan Üniversite, kendi öğrencilerinin yanısıra Türkiye’den diğer 9 üniversiteden, diğer ülkelerden 5 üniversiteden öğrencileri de kabul ettiği öğrenildi. Gemi buradan ilk ziyaret limanı olarak Autoport limanına dün sabah saat 08.00’de yanaştı

Toplamda 200 dolayında öğrencinin hem eğitim alacağı, hem de staj yapacağı Piri Reis Üniversitesi Gemisi;  11 Temmuz günü de Zeytinburnu Zeyport limanından demir aldı. Gemi buradan ilk ziyaret limanı olarak Gölcük’e Autoport limanına dün sabah saat 08.00’de yanaştı Öğrencilere gemi mürettebatı hariç 2 aylık süreçte 25 öğretim görevlisi eşlik edecek. Geminin kaptanlığını ise Üniversitenin Kurucu Vakfı TÜDEV mezunu İbrahim Süslü üstlendi.

Autoport Limanında Piri Reis Üniversitesi gemisini Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu karşıladı. Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Oral Erdoğan, Kafile Koordinatörü Yard.Doç.Dr. Oktay Çetin, Kafile Koordinatörü Eğitim Yardımcısı Öğretim Görevlisi Murat Saka,Öğretim Görevlisi Rahim Conguloğlu hazır bulundular. Auto Port Limanına yanaşan Piri Reis Üniversitesi Gemisi toplantı salonunda toplanan öğrencilere Autoport İşletme Müdürü Bilgin İşler ve diğer yetkililer  bir sunum gerçekleştirerek, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Öğle saatlerine kadar süren eğitim çalışmaları sonrası Piri Reis Üniversitesi öğrencileri İzmit'i gezdi.

Bu sene ikinci açık deniz eğitim seyrine 200 dolayında öğrenci ile başlayan olan Piri Reis Üniversitesi Gemisi, ilk ay Marmara, Ege ve Akdeniz limanlarına (Gölcük, Bandırma, Geyikli, İzmir, Marmaris, Antalya, Finike, Çeşme, Çanakkale),  ikinci ay Karadeniz limanlarına (Köstence/Odesa, Samsun, Batum, Rize, Trabzon, Sinop, Amasra, Ereğli) uğrayacak. Staj seyri 2 ay olarak belirlendi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim