• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 16 °C

Piri Reis Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi Töreni başladı

Piri Reis Üniversitesi Fahri Doktora Tevdi Töreni başladı
PRÜ Tuzla Deniz Kampüsü'nde düzenlenen Fahri Doktora Tevdi Töreni, İstanbul Valisi Vasip Şahin, PRÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, UDH Bakanı Ahmet Arslan ve UDH Müsteşarı Suat Hayri Aka'nın katılımıyla başladı.

Piri Reis Üniversitesi Tuzla Deniz Kampüsü'nde düzenlenen Fahri Doktora Tevdi Töreni'yle bugün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a “Fahri Doktora” unvanı veriliyor.

Toplumda denizcilik bilinci ve sevgisinin geliştirilmesi, gelecek kuşaklara temiz ve güvenli denizler bırakılmasına yönelik stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanması, denizcilik sektörünün geliştirilmesi, denizcilik eğitimi ve ulaştırma altyapı projelerinin hayata geçirilmesindeki üstün katkıları nedeniyle Ahmet Arslan'a “Fahri Doktora” unvanı veriliyor.

Törene; İstanbul Valisi Vasip Şahin, PRÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediyesi Başkanı Şadi Yazıcı, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran DTO Meclis Başkan Yardımcısı Kenan Turkantos, Başkan Yardımcıları Şadan Kaptanoğlu ve Recep Düzgit katıldı.

Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye gelen PRÜ Rektörü Oral Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı.

Oral Erdoğan, bundan öncesinde fahri doktora unvanının Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım'a verildiğini söyledi. Erdoğan, denizciliğin önemine değinerek 'Dünya denizlerinde söz sahibi olması gereken bir ülkeyiz. Bunu sadece kaptan yetiştirme olarak düşünmemeliyiz, denizcilik çok daha büyük bir sektör. Denizciliği anlayanlar tüm dünyayı yönetiyorlar. Denizciliği anlamayanlar ise dünyayı ne hale getiriyorlar görüyoruz. Denizcilik, tüm diğer alanların bütünleştiği bir husustur.' dedi.

‘Denizin olduğu her yerde biz olacağız’

'PRÜ’de bir hukuk fakültesi için uğraştık ve devlet büyüklerimizin destekleriyle hukuk fakültesini kurduk. En kısa zamanda öğrenci almaya başlamak temennimizdir.' diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; 'Gemi aşçılığı, gemi ekonomisi, gemi ile ilgili her türlü mühendislik alanına dair bölümlerimiz var. Denizcilikle ilgili her alanda olmaya çalışıyoruz.'

Erdoğan, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğine dikkat çekerek; 'Her bir öğrencimiz sadece denizcilik fakültesinde değil, su sporlarından biriyle ilgilensin, ilerlesin istiyoruz. Biz bunları yaparken, devletle beraber hareket ediyoruz. Gemi inşa sektöründe dünyayla yarışmak istiyorsak, devletle iş birliği içinde olmalıyız. PRÜ’de atılan her adımda ulaştırma bakanlığının desteği var, çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Oral Erdoğan'ın ardından, UDH Bakanı Ahmet Arslan'ın 1980'li yıllarda hocalığını da yapmış olan Piri Reis Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Osman Kamil Sağ konuşmak üzere kürseye çıktı.

Büşra IŞIK-Buse ÜRGİR /DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim