• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsüne İSO Özel Kategori Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü Verildi

Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsüne İSO Özel Kategori Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü Verildi
Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarının daha çevreci ürünlerinin, daha az enerji ve ham madde ile üretim sağlayan projelerinin ve “sürdürülebilirlik ve çevre yönetimi” konusundaki çalışmalarının yarıştığı İstanbul Sanayi Odası 2019 Enerji Verimliliği Ödülleri sahiplerini buldu.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Fatih Dönmez’in katılımıyla gerçekleşen geleneksel İSO Enerji Verimliliği Ödüllerinde Sanayi Ödülleri; Enerji Verimli Ürün ve Enerji Verimliliği Projesi.Özel Kategorilerde ise Akademisyenler (Üniversite-Sanayi İşbirliği), Kurum/ Kuruluşlar, Teknoloji Bölgelerinde yer alan firmalara konularında ödül verildi.

Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü İSO Özel Kategori Enerji Verimliliği Birincilik Ödülüne layık görüldü. 

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ödülü Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Fatih Dönmez’in elinden aldı.

2019 İSO Özel Kategori Enerji Verimliliği Birincilik Ödülünü kazanan Piri Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü; Aynı zamanda 2018 yılı ISO Çevre Ödülleri Özel Kategori’de Kurum 2.  Ödülünü’de almıştı. Ayrıca Türkiye’nin ilk ve tek BREEAM sertifikalı kampüsü olma özelliğine sahiptir.

Piri Reis Üniversitesi 2013 yılından itibaren Türkiye’nin ilk ve tek çevre duyarlı Yeşil Kampüsünü hizmete sunarak bu eğitimi uluslararası akreditasyonu ile öğrenciye yaşatarak vermeye başlamıştır.

Bu Kampüsün ana özellikleri olarak doğal kaynakları tekrar kullanılabilir hale getirecek sistemin kurulması; enerji kullanımı olarak güneş enerjisinden faydalanma; güneş, elektrik pillerinin kullanılarak bir kısım aydınlatmanın optimum şekilde sağlanması; çevre düzenlemesinin asgari su ihtiyacı olacak şekilde dizayn edilmesi; inşaat sırasında geri döndürülebilir çok özel malzemenin kullanılması; innovasyon olarak trijenerasyon enerji santralinin kullanılması; trijenerasyon sistemi ile sağlanacak doğalgaz/hava kirliliğinin asgaride tutulduğu dizel jeneratörü atık ısısı ile ısınma, absorbsiyonlu soğutma sağlanması ve deniz suyu kaynaklı ısı pompası kullanılarak ısıtma/soğutma yapılan enerji verimliliği yüksek kampüste pis suyun arıtılıp çevre sulamasında kullanılmasını sayabiliriz. Karbondioksit, karbonmonoksit, kükürt oksit emisyonlarının en alt düzeyde tutulduğu dizaynı sayabiliriz.

Piri Reis Üniversitesi Yeşil Kampüsü Tuzla’da, Marmara Denizi sahilinde 30 dönüm arazide, yaklaşık 60,000 m2 kapalı eğitim hacmi ile 2013 yılı Kasım ayında hizmete girdi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim