• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Pîrî Reis Üniversitesi 10'uncu yılını kutluyor

Pîrî Reis Üniversitesi 10'uncu yılını kutluyor
Pîrî Reis Üniversitesi kuruluşunun 10. yılını Tuzla Deniz Kampüsü'nde kutluyor.

Pîrî Reis Üniversitesi kuruluşunun 10. yılını Tuzla Deniz Kampüsü'nde düzenlenecek olan 2 oturumlu panel ile kutlayacak.

Pîrî Reis Üniversitesi denizcilik, mühendislik ve iktisat alanlarında ihtisaslaşmış ve teknolojiye odaklı, özgüveni yüksek, katılımcı, bilgiye ulaşmasını bilen, sorgulayan bireyleri yetiştirme hedefiyle yoluna devam ediyor. 8 Şubat'ta saat 10'da başlayacak olan “Deniz Sevgisi” başlıklı birinci oturumda Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Çekirge, yazar, yapımcı, senarist, yönetmen ve oyuncu Gani Müjde ve oyuncu, yapımcı Necati Şaşmaz yer alacak.

“Denizcilik Mesleği: Denizci Nasıl Olmalı” başlıklı ikinci oturumun moderatörlüğünü eğitim uzmanı gazeteci Abbas Güçlü yapacak. Bu oturuma Pîrî Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan, Denizcilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Pekin Baran, Oramiral Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı R. Bülent Bostanoğlu, Ya-Sa Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sabancı ve YILPORT Holding Yönetim Kurulu Başkanı R. Yüksel Yıldırım katılacak.

Açılış konuşmasını Pîrî Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan’ın yapacağı panelde T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka da protokol konuşması yapacak.

Piri Reis Üniversitesi’nde öğrencilerinin yüzde 80’i kısmi veya tam burslu okuyor. Ücretli bölümlerde okuyan öğrencilere; uygun protokolü yapmak şartıyla eğitim ücretinin bir kısmını okul bittikten sonra vadeli olarak ödeme imkânı sunuluyor. 'Üniversite-Sanayi' işbirliğini en iyi uygulayan üniversitelerin başında gelen Pîrî Reis Üniversitesi'nin bu özelliği sayesinde öğrenciler, teorik eğitimlerini daha kolay pratiğe dönüştürebilmekte ve daha kolay iş bulabiliyor. Öğretim kadrosu ve öğrencileri AB’nin Erasmus değişim programlarından yararlanarak, dünya çapında diğer uluslararası projeler, eğitim ve öğretim programlarına katılma imkanı bulabiliyor.

Piri Reis Üniversitesi; çok amaçlı spor salonu, yüzme havuzu, jimnastik salonu, yürüyüş parkurları, bisiklet parkları, çeşitli oyun salonları ve 19 öğrenci kulübüyle öğrencilerine her türlü sosyal imkânı sunuyor. Denizcilik eğitimlerinde kullanılan ve 17 adet çok amaçlı simülatörü barından simülatör merkezi Avrupa’nın en modern ve ileri teknoloji ile donatılan simülatör merkezlerinden birisi. Yine ileri teknolojiyle donatılmış yarı olimpik eğitim havuzu Türkiye’de tek. Bu havuzda her türlü olumsuz hava ve deniz koşulları yaratılarak gerçek şartlara uygun eğitim veriliyor. Eski adıyla Ankara Feribotu yeni adıyla Pîrî Reis Üniversitesi Gemisi’nde derslerin uygulamalı eğitimleri yapılıyor.

pîrî-reis-universitesi-10uncu-yilini-kutluyor_1.jpgpîrî-reis-universitesi-10uncu-yilini-kutluyor_2.jpgpîrî-reis-universitesi-10uncu-yilini-kutluyor_3.jpgpîrî-reis-universitesi-10uncu-yilini-kutluyor_4.jpgpîrî-reis-universitesi-10uncu-yilini-kutluyor_5.jpgpîrî-reis-universitesi-10uncu-yilini-kutluyor_6.jpgpîrî-reis-universitesi-10uncu-yilini-kutluyor_7.jpgpîrî-reis-universitesi-10uncu-yilini-kutluyor_8.jpgpîrî-reis-universitesi-10uncu-yilini-kutluyor.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Mehmet T.TUFANOĞLU.
06 Şubat 2018 Salı 10:05
10:05
Devasa bir veli nimet.Emeği geçen " Vefat edenlere Allah dan Rahmet,Mekanları Cennet Olsun, Hasta olup şifa bekleyenlere Acil Şifalar" herkesten ALLAH dan razı olsun.
81.214.71.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim