• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Piri Reis Gemisi, Erdemir Limanı'na demir attı

Piri Reis Gemisi, Erdemir Limanı'na demir attı
Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan Piri Reis Üniversitesi Gemisi Zonguldak’ın Ereğli ilçesine demir attı.

Karadeniz Ereğli’de Erdemir Limanı’na yanaşan Piri Reis Üniversitesi Eğitim gemisi, basına tanıtıldı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve denizcilik eğitimini denize taşıyan Piri Reis Üniversitesi, kaptan adayı öğrencilerine Piri Reis Gemisi ile deniz üzerinde eğitim veriyor. Karadeniz Ereğli’ye demir atan Piri Reis Üniversitesi’ne ait Piri Reis Gemisi’nde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan,195 öğrenci, 10 Öğretim Üyesi ve 51 personel bulunuyor.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, geminin üniversite bünyesine katılmasıyla bu yıl ilk kez seyre çıktıklarını ve geminin Piri Reis Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra diğer üniversite öğrencilerine de staj yapma imkanı sağladığını ifade etti.

Denizcilik Fakültelerinde Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Makine İşletme Mühendisliğinde eğitim gören öğrencilerin 12 aylık staj görme zorunluluğu olduğunu belirten Prof. Dr. Erdoğan, gemide 195 stajyer öğrenci bulunduğunu söyledi.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan basına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Gemide seyir sırasında 6 öğretim görevlisi ve 51 personel görev yapıyor. Gemi sadece basit bir staj gemisi değil. Bu gemi staj, eğitim ve kültür kazanma gemisidir. Öğrencilerimiz aynı anda zorunlu stajlarını tamamlıyorlar ve her gün çeşitli seminer programlarıyla bir nevi yine eğitimlerini sürdürmüş oluyorlar. Geminin Piri Reis Üniversitesi’nin kullanımına sunulmak üzere satın alınması için 7,5 milyon dolar kullanıldı. Bu rakamın 5 milyon dolarını İMEAK Deniz Ticaret Odası bağış yaptı. 2,5 milyon dolarlık kısmını DATİ Holding karşıladı. Bizde üniversite olarak geminin bakım ve onarımını Tuzla’daki tersanede tamamladık. Tabi bu da ciddi bir maliyet. Teknik olarak gemimiz; 127,59 metre uzunluğunda. Daha önce Feribot diye geçen 400 yolcu kapasiteli bir gemi. Şu anda ise biz bu geminin cinsini eğitim amaçlı gemi diye dönüştürdük. Bunu sağladığınızda bu gemide yapılan bir birimlik staj 1,5 kat sayılır. 2 ay bu gemide aktif staj yapacak öğrencilerimiz 3 ay staj yapmış sayılacak.

Piri Reis Gemisi’ni Ereğli’de görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden İMEAK Deniz Ticaret Odası Karadeniz Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem de, işbirliğinden dolayı Erdemir yöneticilerine teşekkür ederek üniversite sanayi işbirliğinin öneminin altını çizdi. Erdemir’in üniversite ve sanayi işbirliğini gün itibariyle gerçekleştirdiğini söyleyen Erdem, “Bize bu imkânları veren tüm Erdemir yöneticilerine tekrar teşekkürlerimi sunuyorum ”dedi. 

Yapılan açıklamaların ardından gazeteciler Rektör Oral Erdoğan, DTO Başkanı İrfan Erdem ve Gemi Kaptanı Semih Savruncu eşliğinde gemiyi gezdi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim