• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Petlim Konteyner Terminali, Eylül'de açılıyor

Petlim Konteyner Terminali, Eylül'de açılıyor
Finansman maliyeti ile birlikte yaklaşık 400 milyon dolara mal olan Petkim Konteyner Limanı , Ege Bölgesi'ne en büyük konteyner limanını olma özelliği ve aynı zamanda Türkiye'nin üçüncü büyük limanı olma özeliğini taşıyor

3 yıla yakın inşaatı süren Petkim Konteyner Limanı yatırımı tamamladı. Finansman maliyeti ile birlikte yaklaşık 400 milyon dolara mal olan bu yatırımla, Ege Bölgesi'ne en büyük konteyner limanı  ve aynı zamanda Türkiye'nin üçüncü büyük limanı olma özeliği taşıyor.

Limanda işletmeci firma personel, eğitim gibi prosedürleri tamamladıktan sonra Eylül ayında  gemi kabul etmeye başlayacak.Limanın resmi açılışını ise yılın ikinci yarısında Türkiye ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarının katılımlarıyla yapılması hedefleniyor .Limanın işletmesini 28 yıl süre ile APM Terminals yapacak.

Petlim Konteyner Terminali aynı zamanda Azerbaycan’ın yurtdışındaki ilk liman işletme tesisi olacak.  Value-Site Projesi'nin önemli parçası olan terminal için 400 milyon dolar yatırım yapıldı. Goldman Sachs’ın 2014 yılında Petlim’in yüzde 30'una ortak oldu. Limanın işletmesini 28 yıllığına dünyanın en büyük konteyner elleçleme firması olan APM şirketi üstlenecek. Liman dünyanın en büyük konteyner gemilerini kabul edebilecek kapasiteye sahip olacak.

Petlim Konteyner Limanı’nın başta Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunacak.

Petkim'in toplam enerji üretim kapasitesini yüzde 20 düzeyinde arttıracak olan Rüzgar Enerji Santrali (RES)'nde montaj süreci başladı. 54 milyon Euro yatırımla toplamda 51 MW kurulu güce sahip santral yıl sonunda devreye girecek.

"ŞİRKETİMİZ PAZAR ODAKLI ÇALIŞACAK"

Mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları üretmek amacıyla, Petkim Specialities şirketini kurduklarını dile getiren Genel Müdür Sadettin Korkut, "Bu şirkette üretimimiz yılın son çeyreği içerisinde başlayacak. Piyasa bu şirketimizdeki gelişmeleri ilgiyle takip ediyor. Petkim bünyesinde 14 bin ton üretim kapasitesiyle faaliyet gösteren Plastik İşleme Fabrikamız da tüm varlıkları ile Petkim Specialities şirketine hizmet edecektir. Bu şirketimiz özel ürünlere yönelik bir yapıyla Pazar odaklı esnek bir model ile çalışacak" dedi.

2015 YILI TOPLAM NET KARI 639 MİLYON TL

Petkim'in 2016 yılının ilk üç ayındaki net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 235 artışla 149 milyon TL'ye yükselirken, ciro 1 milyar 108 milyon TL olarak gerçekleşti.2016 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları kapsamında kapasite kullanım oranını yüzde 92,7'ye ulaştı. 2015 yılı toplam net karı 639 milyon TL oldu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim