• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Petkim'de neler oluyor? Genel Müdür Yardımcısı istifa etti

Petkim'de neler oluyor? Genel Müdür Yardımcısı istifa etti
Petkim tarafından yapılan açıklamada, şirketin Genel Müdür Yardımcısı Natig Damirov`un istifa ettiği duyuruldu. Petkim'de dün de Saadettin Korkut istifasının ardından Fetö operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı.

Petkim tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şirketin Genel Müdür Yardımcısı Natig Damirov'un istifa ettiği duyuruldu.

Şirket KAP'a yaptığı açıklamada, "Şirketimiz Genel Müdür Yardımcısı Sn Natig DAMİROV (satınalma) istifa ederek görevinden ayrılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Petkim tarafından KAP'a yapılan ikinci açıklamada, şirketin eski Genel Müdürü'nün gözaltına alınması ile ilgili basında yer alan haberlerin şirketin faaliyetleriyle ilgili herhangi bir aksamaya neden olmadığı belirtildi.

Petkim'in KAP'a yaptığı ikinci açıklama;

"Şirketimiz eski Genel Müdürü'nün gözaltına alınması ve Şirketimizden 27 çalışanın işten çıkarılması ile ilgili olarak çeşitli medya organlarında haberler yer almaktadır. Bu gelişmelerin şirketimizin faaliyetlerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Faaliyetlerimiz olağan bir şekilde devam etmektedir."

SOCAR Türkiye'den PETKİM açıklaması

Öte yandan  SOCAR Türkiye ve PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, "SOCAR Türkiye ve iştiraklerindeki yeniden yapılanma süreci, yeni yatırımları da kapsayacak şekilde devam edecek." dedi.

SOCAR S Türkiye ve PETKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, yaptığı yazılı açıklamada, şirketlerinin yaptığı 18 milyar dolarlık yatırım ve yaratmış olduğu 40 binden fazla istihdamla Türkiye'nin en büyük dış yatırım yapan kuruluşu olduğunu vurguladı.

SOCAR Türkiye'nin operasyonlarını yeniden şekillendirdiklerini belirten Aliyev, şunları kaydetti:

"Biz tüm enerjimizle Türkiye’nin yanında olmak için buradayız ve yatırımlarımıza aralıksız devam ettiğimizin bilinmesini isteriz. Bu doğrultuda, ilerleyen günlerde duyuracağımız belirli yatırımlara ek olarak organizasyonel bir takım değişikliklere gittik ve 27 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere SOCAR Türkiye ve grup şirketlerinde uluslararası yapımızı pekiştirecek bir model tasarladık. 'C-Level' bir yetkilendirme ile bu dev yatırımları daha efektif hale getireceğiz, projelerimizi hızlandıracağız ve karar alma, uygulama süreçlerindeki verimliliği artıracağız."

Aliyev, PETKİM'in şirketleri için önemli bir yatırım olduğunu belirterek, yeniden yapılanma kapsamında SOCAR Türkiye’nin farklı departmanlarında bulunan dört çalışanın görevlerinden ayrıldığını bildirdi.

Aliyev, şu değerlendirmelerde bulundu:

"SOCAR Türkiye ve iştiraklerindeki yeniden yapılanma süreci, yeni yatırımları da kapsayacak şekilde devam edecek. Bu çerçevede, Sadettin Korkut 27 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla görevini yeni Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov’a devretmiştir. Petkim’i daha dinamik hale getirmeyi amaçlayan tepeden aşağıya yeniden yapılanma kapsamında, farklı departmanlarda görev yapan 27 çalışanımızın iş akdi, tüm yasal hakları ödenmek suretiyle feshedilmiştir. Gelişmeleri, gerçeklerle bağdaşmayan bilgilerle sunmak, paydaşlarımızın yanı sıra çalışanlarımıza da zarar veriyor."

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim