• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 12 °C

Peplink, tekne ve yatlarda yüksek hızda kesintisiz internet hizmeti sunuyor

Peplink, tekne ve yatlarda yüksek hızda kesintisiz internet hizmeti sunuyor
Peplink tarafından üretilen Türkiye’de Vitel güvencesiyle pazara sunulan “Tek SIM ya da Çok SIM’li LTE Router'lar” açık denizlerde kesintisiz internet deneyimini en üst seviyeye çıkartıyor.

Türkiye’nin lider, katma değerli distribütörü Vitel güvencesiyle pazara sunulan Peplink’in “Yeni Nesil LTE Router’ları, tekne ve yatlarda internete özgürce bağlanma deneyimi yanı sıra denizcilik iş uygulamalarında da maksimum güvenliği garanti altına alıyor.

Farklı operatör desteği bulunan, yedekliğin yanı sıra birden fazla operatörün hat kapasitelerini birleştiren teknolojiye sahip Peplink MAX serisi routerlar, Türkiye ve yurt dışı operatörleri ile birlikte çalışma olanağı sunabiliyor.

ÇİFT OPERATÖR DESTEĞİ İLE TASARRUF İMKANI

Pandemi sürecinde yat, gemi ve limanlarda yeni nesil internet teknolojilerine olan ihtiyacın artığını belirten Vitel Ürün Müdürü Sinem Dörtyol, sunulan bu internetin kesintisiz olmasının da önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Peplink’in bonding teknolojisi ile yat ve gemilerde 5G ve 4G LTE hatları birleştirebiliyor ve daha yüksek bant genişliğinde internet erişimi sağlayabiliyoruz. Ayrıca; uydu erişimi ile yedeklilik sağlayabiliyor ve yolculuk boyunca kesintisiz internet erişimi imkanı sunuyoruz. Birden fazla operatör desteği bulunan modemlerimiz sayesinde iletişim giderlerini minimize edebiliyoruz. MAX BR-1, MAX-HD2 ve MAX-HD4 serisi router’larımız ile limanlara yaklaşıldığında; birden fazla operatörün SIM kart desteği sayesinde roaming yapılması ve en uygun tarife ile iletişim sağlanması mümkün. Yurt dışı internet kullanımını doğru yönlendirip; olası ek roaming maliyetlerinin de önüne geçebiliyoruz. Farklı ülkelere seyahat eden yat ve gemiler için bu oldukça önemli. Öte yandan limanlarda vinç sistemleri ile yönetim birimi arasındaki iletişimin kesintisizliği çok önemlidir. Peplink kesintisiz ve mobil erişim esnekliği ile ideal bir erişim yöntemi olarak öne çıkıyor.”

Bir teknede internet bağlantısının gerekli olduğu çok sayıda uygulamanın da olduğunu sözlerine ekleyen Sinem Dörtyol, “Hava durumu tahminleri, deniz trafiği, yolculuk planlaması, CCTV izleme bunlardan sadece birkaçı... Peplink’in yeni nesil internet çözümleri ile tekne mürettebatının tüm iş ihtiyaçları için hızlı ve yüksek hızda kesintisiz iletişim desteği sunuyoruz. Teknelerde video konferans, Apple TV, Netflix ve Youtube gibi uygulamalar için yüksek performansa ihtiyaç duyuluyor. Özellikle çok SIM kart destekli MAX-HD2, MAX-HD4 serisi router’arımız tüm bu taleplere karşılık verebiliyor. TV, tablet ve tüm mobil aygıtlar üzerinden kesintisiz internetin keyfini deneyimi sunan ürünlerimiz,  “Otomatik WAN ve Hot- Failover”, “Wi-Fi AP ve Wi-Fi WAN”, “GPS/Araç Takibi ve Full Anten Desteği” özelikleri ile de öne çıkıyor. Ayrıca LTE router’larımızın yanı sıra Peplink’in switch ve Wi-Fi5/Wi-Fi6 destekli access point’leri ile yat ve gemilerde anahtar teslim uçtan uca Peplink projeleri yapabiliyoruz” dedi. 

Güven Gemi CEO'su İsmail Güven ise, Peplink’in yenilikçi MAX serisi router’larının yüksek performansından oldukça memnun olduğunu söyledi. 

Vitel ile 2014 yılında yollarının kesiştiğini belirten İsmail Güven, “Güven Gemi olarak Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Göcek bölgesindeki teknelerin seyir nevigasyon, radar, display ve hava durum raporları cihazlarına teknik servis ve bakım hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca Sialoe markasının bölgedeki temsilciliğini de yapıyoruz. 2014 yılında Norveçli bir teknenin 4G talebi neticesinde Vitel ile iletişime geçtik. 2015 yılında ise destek sunduğumuz birçok teknenin açık denizlerde güçlü internet ihtiyacı neticesinde, Vitel’den yardım aldık. Özelikle Peplink’in MAX-Serisi router’ları ile farklı ihtiyaçlara doğru çözümü sunma noktasında tüm iş ihtiyaçlarımız karşılandı. Cihazların yüksek performansı bizi oldukça etkiledi. Çoklu SIM kart desteği olan modellerde hat kapasitelerini birleştirme özelliği birçok müşterimizin en fazla tercih ettiği özelliklerinin başında geliyor. Yeni nesil teknolojileri bünyesinde barındıran modemler sayesinde yüksek bant genişliği beklentimize olumlu yanıt aldık. Sahilden 25 mil açıkta bile, güçlü internet erişimi imkanı elde ettik. Şu anda da Peplink 5G uyumlu router’arı ile geleceğe şimdiden yatırım yapılmasını sağlıyoruz” dedi.

peplink_1.jpgpeplink_2.jpgpeplink_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim