• BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 6 °C
  • Çanakkale 5 °C

Pasifik Eurasia Lojistik, Uzakdoğu ve Avrupa'yı buluşturmaya devam ediyor

Pasifik Eurasia Lojistik, Uzakdoğu ve Avrupa'yı buluşturmaya devam ediyor
Pasifik Eurasia Lojistik, TCDD Taşımacılık iş birliği ile Uzak Doğu ve Batı Avrupa’yı buluşturmaya devam ediyor. Demiryolu ile yükleri Türk limanlarından Avrupa'ya taşıyan Pasifik Eurasia Lojsitik, müşterilerine alternatifler sunmaya devam ediyor.

Pasifik Eurasia Lojistik, TCDD Taşımacılık iş birliği ile Uzak Doğu ve Batı Avrupa’yı buluşturmaya devam ediyor.

Kara ve havayolu taşımacılığının durma noktasına geldiği tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde Pasifik Eurasia Lojistik 43 konteynerlık ikinci yük trenini TCDD’nin resmi forwarder’ı olarak uluslararası paydaşları ile birlikte Avrupa’ya ulaştırmaya hazırlanıyor.

‘Tek Kuşak Tek Yol’ insiyatifi çerçevesinde Bakü-Tiflis-Kars (BTK) tren hattı ile 23 Haziran’da Çin Kazakistan sınırında bulunan Khorgos’dan (Altınkol) kalkan yük treni China Railway Ekspress, yolculuğunun 12’nci gününe denk gelen 4 Temmuz’da Köseköy’de karşıladı.

Pasifik Eurasia CEO’su Murat Karatekin, Pasifik Eurasia’nın BTK hattında ve kuzey koridorunda TCDD’nin resmi forwarder’ı olarak, paydaşları ADY Konteyner ve ADY Express, KTZ Express ve JSC Georgian Railway’in katkıları ile 12 gün gibi kısa bir sürede Türkiye’ye ulaştırmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Murat Karatekin, 12 günlük sürenin lojistik sektörü açısından çok önemli ve değerli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Pandemi koşullarına rağmen demir yolu taşımacılığında sevkiyatların etkilenmemesi ve stabilite çok önemli. Pandemi döneminde lojistik sektörüne baktığımızda karayolu ve havayolu taşımacılığının durma noktasına geldiğini, deniz yollarında ise navlunların tavan yaptığını görüyoruz. Demiryolu taşımacılığında ise hacimsel olarak artış meydana gelmesine rağmen, navlunlar düşürülerek ihracat ve ithalatçılarımızın yükünü bir nebze hafifletmiş olduk. Her tür zorlu dönemin taşımacılık modeli olan demiryolu, pandemi sürecinde de neredeyse tek seçenek haline geldi" diye konuştu.

Demiryolu lojistiğinin pandemi döneminde en güvenilir taşıma modeli olmasının yanı sıra, özellikle Çin – Türkiye arasındaki kısa transit süresi nedeniyle dikkat çektiğini belirten Murat Karatekin, avantajlı ve istikrarlı navlunların da sektöre destek verdiğini söyledi.

Murat Karatekin, “Pasifik Eurasia olarak Rusya Federasyonu Demiryolları RZD Logistics, Gürcistan Demiryolları MS Agency, Kazakistan Demiryolları KTZ Express ve Azerbaycan Demiryolları ADY Konteyner ve ADY Express’in Türkiye resmi acentesi olarak çalışıyoruz. Aynı zamanda XİAN Dry Port işletmesinin Türkiye Temsilcisi’yiz. Dolayısı ile ithalat ve ihracatçılarımız en avantajlı navlun teklifini bizden alma şansına da sahipler” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim