PARİS PLAJI TÖRENLE AÇILDI! Parisliler ve başkenti ziyaret eden turistler için seıne nehri kenarında hazırlanan yapay plaj, belediye başkanı bertrand delanoe tarafından bugün törenle açıldı! Delanoe, “öncelikle tatile çıkmayan binlerce kent sakiniyle ‘dayanışma’ amacıyla bu plajın hazırlandığını” söyledi!
Nehir kenarında 3 kilometre uzunluğundaki alana kurulan yapay plaj, 21 Ağustos'a kadar açık kalacak. Paris plajını geçen yıl 3.9 milyon kişinin ziyaret ettiğini belirten belediye yetkilileri, bu yıl ziyaretçi sayısının 4 milyonun üzerine çıkmasını bekliyorlar.
Plaj için, dışarıdan 2 bin ton ince kum getirilirken, ziyaretçilerin kendilerini deniz kenarında tatilde hissetmesi için plaj alanına palmiye ağaçları, soyunma kabinleri, şezlonglar ve çeşmeler yerleştirildi. Plajda ayrıca, yiyecek ve meşrubat büfeleri kuruldu. Plaj etkinlikleri kapsamında konserler, dans yarışmaları, spor müsabakaları ve çeşitli animasyonlar düzenlenecek.
Paris plajına bu yıl, Brezilya damgasını vuracak. Brezilya'dan gelen dansçılar, düzenlenecek karnavallarda sambayla plaja gelenleri coşturacak. İlk defa 2002 yılında Paris'te yapay plaj oluşturulmasının ardından, bu girişim daha sonra Fransa'nın denize kıyısı olmayan kentlerine de yayılmıştı.
Kaynak: www.ixtanbul.com DenizHaber.Com
Paris Plajı törenle açıldı!

Parisliler ve başkenti ziyaret eden turistler için seıne nehri kenarında hazırlanan yapay plaj, Belediye Başkanı Bertrand Delanoe tarafından bugün törenle açıldı!
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




ÇOK OKUNANLAR
Rosatom: Buzkıran yapımı için Türkiye ve Çin tersanelerinin olanaklarından yararlanmak istiyoruz
İskenderun Körfezi'nde yangın çıkan limanda nisanda ticari faaliyetler başlayacak
TCG KDZ.EREĞLİ ve TCG KİLİMLİ, DSH roketi ve su bombası atışlarını başarıyla icra etti
Ünye Limanı hareketlendi
DÜN|BU HAFTA|BU AY
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euro’luk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
Anadolu Tersanesi, AL SHAMAL Gemisi’ni Katar’a teslim etti
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim