• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Palmali İran'a sefer yapan gemilerin sahipliğini inkar ediyor, ancak resmi kayıtlar Palmali'yi yalanlıyor!

Palmali İran'a sefer yapan gemilerin sahipliğini inkar ediyor, ancak resmi kayıtlar Palmali'yi yalanlıyor!
Palmali Denizcilik patronu Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, Deniz Haber Ajansı'nın yayınladığı OFAC listesinde yer alan İran'a sefer yapan Palmali Denizcilik'in gemileri haberiyle ilgili yaptığı açıklamada "ADI GEÇEN GEMİLER BANA AİT DEĞİL" dedi.

Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Manismov Gurbanoğlu, Deniz Haber Ajansı'nın ortaya çıkardığı OFAC listesinde yer alan ve takibe alınan İran limanlarına sefer yapan Palmali Denizcilik'in gemileri haberinin yayımlanmasıyla birlikte yaptığı açıklamada; "ADI GEÇEN GEMİLER BANA AİT DEĞİL" dedi.

Deniz Haber Ajansı'nın ulaştığı bilgiye göre; ABD'nin uyguladığı yaptırım ve ambargoya rağmen, Dubai merkezli Mawared Energy'in petrol ve türevi ürünlerini, İran limanlarından yükleyerek, Birleşik Arap Emirliği Fujairah Limanı'na götüren Palmali Holding'in iştiraklerinin mülkiyetinde bulunan M/T AGSU ve M/T AGDASH isimli 13 bin 30 DWT taşıma kapasiteli ürün tankerleriyle ilgili, Palmali Denizcilik'in yaptığı açıklamalar, kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu.

Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun TradeWinds Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Palmali Denizcilik mülkiyetinde olan gemilerin, İran ve Suriye'ye uygulanan ambargo nedeniyle sefer yapmadıklarını belirterek, "Türkiye'de ve Azerbaycan'da yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, aynı  haberlerde adı geçen gemilerin, Palmali Denizcilik veya Grup şirketlerine ait olmadığını" belirtti.

Yapılan haberlerin art niyetli olduğunu söyleyen Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, "ABD'ye ofis açacak bir şirket, ABD'nin ambargo uyguladığı ülkelere neden sefer yapsın?" sorusuna rağmen, resmi kayıtlarda İran'a sefer yapan M/T AGDASH ve M/T AGSU isimli tankerlerin "Kime Ait Olduğu" konusunda açıklama yapmaktan kaçındığı görüldü.

agdash_denizhaber-001.jpg

ÜZERİNDE PALMALİ YAZAN BU GEMİLER KİME AİT?

Palmali'nin patronu Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun "İran'a sefer yapan gemiler, bana ait değil" açıklamasına rağmen, tüm resmi kayıtlarda Palmali Holding iştiraklerinin üzerine kayıtlı olduğu görülen M/T AGDASH ve M/T AGSU isimli ürün tankerlerinin, sahipliğini neden inkar ettiği anlaşılamazken, "Pekala bu gemiler Palmali'ye ait değilse, Bu gemiler kimin?" sorusu akla getiriyor.

Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun, Deniz Haber Ajansı'nın "Bu gemileri sahipliğini neden inkar ediyorsun?" sorusuna, daha mantıklı bir açıklama yapacağını beklenirken, M/T AGSU ve M/T AGDASH isimli gemilerin, Mubariz Mansimov'un sözüne göre, bize karanlık sözde bilinmeyen sahiplerinin Dubai Merkezli Mawared Energy ile yaptığı kontratlarının, kamuoyuna açıklamasını merakla takip ediyor.

PALMALİ, RESMİ SİTESİNDEN AGDASH VE AGSU'NUN BİLGİLERİNİ SİLDİ!

Palmali Denizcilik'e ait gemilerin ABD ambargosuna rağmen, İran limanlarına sefer yaparak petrol ve petrol ürünleri taşımacılığı yapmasının ortaya çıkmasıyla birlikte, Palmali Denizcilik'in resmi sitesinde yer alan M/T AGDASH ve M/T AGSU isimli gemilerin filo bilgileri, son 48 saat içinde Palmali.Com internet sitesinden çıkartıldı.

Ancak, gemilerin isimleri ve bilgileri Palmali Denizcilik'in internet sitesindeki filo bölümünden çıkarılmasına rağmen, sitenin yazılımını yapan Megavisionsites.Com bölümünde halen durduğu ve o sitede bulunan datayı silmeyi unuttuğu görüldü.

palmali_mantar_1.jpgpalmali_mantar_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim