Pakistan, bölgesel ticaret ve stratejik konumunu güçlendirmek amacıyla ABD’ye dikkat çekici bir teklif sundu. Financial Times’ın ulaştığı plana göre, Pakistan ordusu komutanı Asim Munir’in yakın danışmanları, Washington’daki yetkililerle görüşerek Arap Denizi’nde yeni bir liman kurulması ve işletilmesi teklifini iletti.
PAKİSTAN'IN ÇIKARLARINI GÖZETEN UZUN VADELİ PROJE
Haberde, söz konusu planın Pakistan’ın ekonomik ve jeopolitik çıkarlarını gözeten uzun vadeli bir proje olduğu belirtildi. Limanın, bölgesel ticaret rotaları açısından stratejik bir noktada yer alacağı ve ABD’nin bölgede daha etkin bir rol üstlenmesine olanak sağlayacağı ifade edildi.
Financial Times’ın iddiasına göre, teklif doğrudan Pakistan ordusu komutanı Asim Munir’in danışmanları tarafından sunuldu. Ancak haber ajansı Reuters, söz konusu bilgilerin bağımsız kaynaklarca doğrulanamadığını bildirdi.
DENİZ HABE AJANSI


































