• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Özel Ekol Denizcilik Eğitim Kursu, yeni eğitim yılına 113 zabit adayı ile başladı

Özel Ekol Denizcilik Eğitim Kursu, yeni eğitim yılına 113 zabit adayı ile başladı
Yeni eğitim yılına başlayan Özel Ekol Denizcilik Eğitim Kursu’nda bu dönem 78 güverte ve 35 makine olmak üzere, toplam 113 kursiyer Vardiya ve Makine Zabit Adayı öğretime başladı.

Yeni eğitim yılına başlayan Özel Ekol Denizcilik Eğitim Kursu’nda bu dönem 78 güverte ve 35 makine olmak üzere, toplam 113 kursiyer Vardiya ve Makine Zabit Adayı öğretime başladı.

Özel Ekol Eğitim Kursu Kurucu Temsilcisi Kaptan Vurgun Karayel yaptığı açıklamada; 1997 yılından bugüne kadar uzakyol kaptanından vardiya zabitine; uzakyol ikinci makinistinden makine zabitine varana kadar 1402 zabit yetiştirildiğini belirterek, yeni eğitim yılında 113 zabit adayı ile öğretime başladıklarını kaydetti.

Özel Ekol Denizcilik Eğitim Kursu'nda sürdürülmekte olan denizcilik eğitiminde, öncelikle ulusal ve uluslararası mevzuata uygunluk esas alındığını belirten Kaptan Vurgun Karayel, Beykoz’da bulunan, Ekol Deniz Güvenlik Uygulamalı Eğitim Merkezinin, imkânları açısından İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Kaptan Vurgun Karayel yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Bahse konu tesisimizde 1 Temmuz 2015 tarihinden bu güne kadar EKOL kursiyerlerine ilave olarak, Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Denizcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri ve İstanbul’da bulunan 6 denizcilik kursunun kursiyerlerine de tesisimizde Temel Yangın, Can Kurtarma Araçlarını Kullanma, Denizde Kişisel Canlı Kalma, İleri Yangın ve Hızlı Can Kurtarma Botu Kullanma uygulamalı eğitimleri verildi. Denizcilik eğitim sektöründe bugün yaşanan sıkıntıların en önemlilerinden biri öğrencilere staj gemisi bulma ve özellikle ilk defa yeterlilik alan gemiadamları olmak üzere istihdam sorunudur. Kurum olarak sorunun çözümüne yönelik bir ilke daha imza atılmış ve Üsküdar yerleşkemizde İŞKUR’a bağlı olarak çalışan, MLC2006 Sözleşmesi’ne uygun, resmi işe yönlendirme servisi olan Ekol Özel İstihdam Bürosu kurulmuştur. Bu servisin çalışmaları neticesinde Kurumumuzda iki yıllık vardiya ve makine zabiti eğitimi alan kursiyerlerimizin staj gemisi bulma sorunu ortadan kalkmıştır. Aynı hizmet Kurumumuzdan eğitim alan tüm kursiyerlere bedelsiz olarak verilmektedir" dedi.

İşe Yönlendirme Servisi ile 29 bin 553 aktif aktif gemiadamından oluşan personel datasını ücretsiz olarak denizcilik şirketlerinin personel müdürlerinin istifadesine sunduklarını ifade eden Özel Ekol Eğitim Kursu Kurucu Temsilcisi Kaptan Vurgun Karayel, bu sayede denizde istihdama katkı sağlarken armatörlerin personel teminine de yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.

FETÖ/PDY SORUŞTURMASINDA SEHVEN KAPATILMIŞTI

1 Eylül 2016 tarihinde, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nin 9149 sayılı nüshasında yayımlanan sayısında, 670 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 244144 Sicil numaralı EKOL DENİZCİLİK EĞİTİM VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'nin 24.08.2016 tarihinde resen terkine karar verildiğiyle ilgili yazıya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla itiraz edilerek, 'Ekol Denizcilik ve Gemiadamları Yetiştirme Kursu'nun, 29779 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan FETÖ/PDY aidiyeti, iltisak ve irtibatı belirlenen kuruluşlar arasında sehven yazılmış olduğunu ve bu kapsamda değerlendirilmemesini gerektiği' belirtilmişti.

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİM, İTO'YA İTİRAZ ETMİŞTİ

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 8 Eylül 2016 tarih ve 50720270 sayılı yazısıyla İstanbul Ticaret Odası'na gönderilen Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla gönderilen resmi açıklamada, "23 Temmuz 2016 tarihli 29779 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Güvenliği tehdit oluşturduğu tespit edilen (FETÖ/PYD) aidiyeti, iltisakı, ve irtibatı belirlenen, Olağanüstü Hal Kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname ekli 2 sayılı listede yazılı bulunan ve ilgi (b) yazınız ile sehven adı bildirilen ilimiz Üsküdar ilçesinde faaliyette bulunan Ekol Denizcilik ve Gemi Adamları Yetiştirme Kursu'nun FETÖ/ PYD kapsamında değerlendirilmemesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim" denilmişti.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim