• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Özata Tersanesi üniversite öğrencilerinin hizmetinde

Özata Tersanesi üniversite öğrencilerinin hizmetinde
Eğitimi her zaman önde tutan ve tersanelerin kapılarını her türlü araç inşası için üniversite öğrencilerine açan Özata Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven plaketle ödüllendirildi.

Mimar Mühendisler Grubunu’nun geleneksel hale getirdiği kahvaltılı çalışma toplantısında Özdemir Ataseven’e üniversitelerdeki eğitime verdiği destekten dolayı  plaket verildi. 

Plaketini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı’nın elinden alan Yalova’daki Özata tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven, eğitimin şart olduğunu, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da  üniversite öğrencilerine tersane olarak her türlü desteği vereceklerini açıkladı. 

Özdemir Ataseven’in plaket aldığı törene katılanlar arasında T.C.D.D. Genel Müdürü Ömer Yıldız, Şehir Hatları Genel Müdürü Yakup Güler ‘de yer aldı.

Özata Tersanesi’nin destek verdiği üniversiteler arasında Marmara Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi  bulunuyor. 

Bu yıl Marmara Üniversitesi öğrencileri kabin kısmını Özata Tersanesi’nde karbondan inşa ettikleri  araç ile Londra’da düzenlenecek yarışta ülkemizi temsil edecek. 

Özata Tersanesinin destek verdiği araçla Londra’da büyük bir başarı yakalamayı hedefleyen Marmara Üniversitesi öğrencileri  Eco-Marathon prototip ve şehir konsepti araçların yenilenebilir enerji kaynaklarından Gasoline, CNG, Ethanol, Diesel, Hidrojen, Battery Electric enerjilerinden birini kullanarak üniversite takımlarının yarıştığı bir organizasyona katılacaklar.  

Bu sene Hydro Marmara ekibi olarak prototip araç ile hidrojen yakıt klasmanında yarışacaklar. Bu klasmanda amaç 1 litre hidrojen ile en fazla yolu gitmek. 8 tur üzerinden toplamda 18 km olacak yarışta araçlar maximum 43 dakikada yarışı tamamlamak zorunda. 

Öte yandan Özata Tersanesi’nin desteklediği ve tersanenin her türlü olanaklarını sunarak Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından imal edilen deniz bisikleti geçtiğimiz yıl Viyana’da yarışlara katıldı. 

Bunun haricinde Piri Reis Üniversitesi öğrencilerinin Özata Tersanesi’nde inşa ettikleri deniz bisikleti ile bu sene katıldıkları yarışlarda derece alarak Türkiye’nin adını duyurdular. 

ozata-003.jpg

ozata1-003.jpg

ozata2-003.jpg

ozata4-003.jpg

ozata5-002.jpg

Haber: Tarkan BİRİCİK / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim