• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 15 °C

Osman Kolay, suç duyurusunu itiraf etti

Osman Kolay, suç duyurusunu itiraf etti
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay, Türk Loydu'na yapılan Mali Polis Baskını ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Savcılığa yapılan suç duyurusunun kendisinin yaptığını itiraf etti.

OSMAN KOLAY: TÜRK LOYDU'NDA ŞAİBE VAR!

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay, Türk Loydu'na yapılan Mali Polis Baskını ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusunun, kendisinin yaptığını itiraf etti.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay, 6 Aralık 2013 tarihinde Recep Canpolat imzasıyla Deniz Haber Ajansı'nda yer alan "Türk Loydu'nun belgelerine el konuldu" başlıklı haber ile ilgili açıklamada bulundu.

Aynı açıklamada, Türk Loydu nun faaliyetleri hakkında kendisine gelen bazı olumsuz duyumlar nedeniyle, Başkanı olduğu Gemi Mühendisleri Odası'ndan bağımsız olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Osman Kolay, Türk Loydu camiasını ve meslektaşların bir kısmını şaibe altında bırakan bu durumun aydınlatılması gerektiğini belirtti.

Diğer taraftan, Bir Meslek Odası Başkanının, meslektaşlarını şaibeli olarak kamuoyuna yansıtması, gemi mühendisleri arasında nasıl bir tepkiye neden olacağı ise merak ediliyor.

OSMAN KOLAY'IN "KAMUOYUNA" BAŞLIKLI DUYURUSU AYNEN ŞÖYLE;

Geçtiğimiz hafta bazi internet sitelerinde “Türk Loydu belgelerine el konuldu” başlıklı haber ile Mali Şube Polislerinin 6 Kasım 2013 tarihinde Türk Loydu Vakfı Merkez Bina’ya yapılan baskın ve içeriğine dönük haberler yer almıştır.

Sektörle uzun yıllardır iç içe olmamdan dolayı, Türk Loydu nun faaliyetleri hakkında tarafıma bazı olumsuz duyumlar ve belgeler gelmiştir. Türk Loydu camiasını ve meslektaşların bir kısmını şaibe altında bırakan bu durumun aydınlatılması için elimdeki belge ve bilgileri toparlayarak savcılığa kişisel olarak suç duyurusunda bulundum. Başkanlık görevini yürüttüğüm Gemi Mühendisleri Odası ve Yönetim Kurulunun bilgi ve yetkisi dışında kişisel olarak yaptığım şikayetle ilgili olarak olayın yargıya intikal etmesi nedeniyle başkaca bir açıklamada bulunmayacağım.

Haberde “Bununla beraber, Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay'ın Türk Loydu'nun rakibi olan Turgut Reis Gözetim Şirketi'nin Genel Müdürlüğü'nü yapması, "kavganın menfaat çatışmasından mı kaynaklandı?” sorusunu akla getirdi.” şeklindeki açıklama şahsıma karşı gerçek dışı ve karalamaya yönelik bir açıklamadır.

Söz konusu şirket, bir klas kuruluşu olmayıp, emsallerinin sayısı ülkemizde yüzlerle ifade edilebilecek Gözetim ve Danışmanlık şirketlerinden birisidir ve yıllarca (meslek hayatının başından beri) Sörveyörlük yapmış olmam münasebetiyle, bu şirkette veya benzerinde görev almam doğaldır. Yapmış olduğum şikayetin menfaat çatışmasından kaynaklandığı yönündeki ifade habercilikten öte kötü niyetli olarak yapılmış bir açıklamadır.

Yapmış olduğu bu şikayeti, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO), Oda yönetimi ve Oda başkanlığı sıfatıma bağlayarak haber yapan, asılsız iddia ve yorumda bulunanlar hakkında kanuni haklarımı saklı tuttuğumu, Kamuoyuna saygı ile sunarım.

OSMAN KOLAY"

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Dertli Ruhsatî
14 Aralık 2013 Cumartesi 08:58
Belli
Sayın Refik Kaptan, Osman Kolay'ın kandırdığı insanlar için gelsin diyelim bu şiir...
92.45.34.146
Tiyatro
14 Aralık 2013 Cumartesi 01:35
Cinayeti tek başıma işledim valla kimse yardım etmedi
"Cinayeti tek başıma işledim valla kimse yardım etmedi" diyen çete üyesi genelde eline silah verilmiş ama çetenin kurguladığı oyunda katil olma rolünü üstlenmiş biridir. Saf biri olabilir, inat bir kişilik de olabilir, bu çeteyi boşver yenisini kurayım diyor da olabilir. Üzülmeyin o birşekilde garantiyi bulmuştur. Zaten sadece tetiği çekmiştir. Bu arada çete üyeleri saygın ortamlarda bağış vb. faaliyetler ile uğraşmaktadırlar. Adam ölmüş, katil bulunmuş, miras şen dula kalmıştır. Çetenin hiç suçu yoktur. Silahı vermiştir, mermiyi koymuştur, katilin eline de tutuşturmuştur ama vur dememiştir ki. Bu arada GMO üyeleri çekirdek çitlemektedir :)
46.196.57.149
Pişman
13 Aralık 2013 Cuma 21:16
Ne GMOnun ne Türk Loydunun itibarı ..
Once adama sorarlar neden sen yapıyorsun bu işi diye!

Türk Loydu kendi içindekini sorunları halletmekten aciz miydi de sen girdin devreye?

O gizli belgeler senin eline nasıl geçti, kim verdi? Gizli belgeleri kullanan da sızdıranda suçlu olmuyor mu?
Buradan kim zararlı çıkar, TL.
Kimin çıkarına???
Bir GMO başkanı, kendi göz bebeği olan kurumu neden bu şekilde basına ifşa eder?

Böylesine ne denir?
Hah işte tam da ondan.

Sana verdiğim oylar haram olsun.Pişmanım.
46.197.153.153
T.C.Müh.Kaptan Refik Akdoğan
13 Aralık 2013 Cuma 18:17
Belli, belli,besbelli
Sayın Dertli Ruhsatî, herşey belli, çalan da belli dolandıran da belli, şeytana uyanlar besbelli. Türkçe Kur'an okursanız herşeyi apacık görebilirsiniz. Allah Kur'an'da zengin olmayı ,mal mülk sahibi olmayı yasakladığı, şeytana uymamayın, bozgunculuk çıkarmayın, bölünüp parçalanmayın, sürekli fakir fukarayı kollayın diye buyurduğu halde durumumuza bakınca herşeyin belli olduğu açıkça görülmektedir. Yoksa sizin oradan öyle mi görünüyor?
Allah selmet versin. www.refikakdogan.com
176.240.125.250
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim