Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, denize kıyısı olan iller arasında Karadeniz Bölgesi'nde 1., Türkiye genelinde 5. sırada ihracat merkezi konumunda olan Ordu'ya, bir liman yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.
ORDU (İHA) - Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, halen inşaatı süren Dereyolu'nun tamamlanması ve bir limana kavuşulması halinde Ordu'nun büyük bir ihracat merkezi konumuna geleceğini söyledi.Vali Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada, denize kıyısı olan iller arasında Karadeniz Bölgesi'nde 1., Türkiye genelinde 5. sırada bir ihracat merkezi konumunda olan Ordu'ya bir liman yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. Halen Ordu'yu Sivas'a ve oradan İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan 'Dereyolu Projesi' olarak anılan karayolunun inşaatının devam ettiğini ve aynı zamanda devlet karayolu bünyesine alındığını hatırlatan Vali Kemal Yazıcıoğlu, "Şu an dere yolumuz yapılıyor. Bir kaç yıl içinde İç Anadolu buraya, burası İç Anadolu'ya gidip gelecek. Eğer
Ordu'da bir liman olursa Ordu ili hem karayolu hem denizyolu açısından önemli bir kavşak noktası olacak. Karadeniz sahil yolu yapılıyor ve bitmek üzere. Dereyolu inşaat halinde ve bir kaç yıl içinde tamamen bitecek. Eğer Ordu'da bir liman olursa Kafkasya ve Orta Asya İle iş yapan büyük firmalar Ordu'ya gelecek. Bu durumda Ordu ili tam bir ihraca! merkezi konumuna erişecek" dedi. Vali Yazıcıoğlu, Ordu Üniversitesi'nin Haziran ayında kararının çıkacağını. Samsun-Fatsa demiryolu hattının fizibilite hazırlıklarının yapıldığını belirterek, "Ben önümüzdeki yıllar için umutluyum. Ordu daha iyi bir konuma gelecek. Öncelikle yıllardır konuştuğumuz üniversite konusu bu yıl sonuçlanıyor. Bundan sonra Öncelikli sorunumuz liman olacak" diye konuştu.(Kaynak: Türkiye Trabzon/Metin Akyürek)
Ordulular Liman İstiyor...

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, ihracat merkezi konumunda olan Ordu'ya, bir liman yapılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Karayip Denizi savaş sahnesine dönüyor! ABD’den güç gösterisiABD donanması, dünyanın en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford liderliğindeki taarruz filosunun Anegada Geçidi'nden geçerek Karayip Denizi'ne ulaştığını bildirdi.
Türk bayraklı gemi Ukrayna'da vurulduUkrayna’nın İzmail Limanı’nda tahliye işlemleri sırasında Türk bayraklı "ORINDA" adlı LPG tankeri saldırı sonucu isabet aldı. Olayın ardından gemide yangın çıktı ve bölge hızla alarma geçirildi.
Kuzey Ege'de bazı feribot seferleri iptalKuzey Ege'de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.
Kdz. Ereğli Belediyesi, 12 denizci için anıt yaptırdıKaradeniz Ereğli Belediyesi, 19 Kasım 2023'teki kasırgada batan Kafkametler Gemisi'nde hayatını kaybeden 12 denizci için anıt yaptırdı. Anıtın açılışı 19 Kasım Çarşamba günü yapılacak.ÇOK OKUNANLAR
“Gemi içinde gemi” konsepti ile MSC Splendida
Dünyada tek! Denizaltı yüzer havuzu intikal seyrine başladı
MSC'den 55 milyon euroluk turizm geliri müjdesi
5. Bosphorus Ship Brokers Dinner, İstanbul’da yapıldı
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim























