• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi I. Kariyer Günleri etkinliği dolu dolu geçti

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi I. Kariyer Günleri etkinliği dolu dolu geçti
Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü tarafından bu yıl ilki düzenlenen I. Kariyer Günleri dolu dolu geçti. Sektörün önde gelen firmalarının ağırlandığı etkinlikte yetkililer, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nün bu yıl ilkini düzenlediği I. Kariyer Günleri, 22 Kasım – 06 Aralık arasında gerçekleştirildi.

Sektörün önde gelen yerli ve yabancı firmalarının ağırlandığı etkinlikte yetkililer, öğrencilerle tecrübelerini paylaştılar.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi I. Kariyer Günleri etkinliğinin ilk konuğu Fleet Ship Management firması İnsan Kaynakları Temsilcisi Dilruba Duygu Söylemez oldu.

Söylemez, Fleet Ship Management firmasının tanıtım sunumu ile konuşmasına başladı. Sunumda firmanın Türkiye’de nasıl bir politika izlediği, personel ihtiyacını nasıl karşıladıklarını, yabancı armatörlerin Türk zabitlerden beklentilerini ve genel olarak Crew Management firmalarının işleyişleri hakkında bilgiler verilirken şirketlerin çalışanlarından aidiyet duygusu ve devamlılık bekledikleri dile getirildi. Denizcilikte kadın zabitlerin yerinden bahsedilirken zabit adaylarına tavsiyelerde bulunuldu. Mesleki açıdan İngilizce’nin ne kadar önemli olduğu özellikle vurgulandı. Sunumun ardından Dilruba Duygu Söylemez ile öğrenciler arasında soru cevap şeklindeki samimi sohbetin ardından oturum sona erdi.

untitled-24-026.jpg

I. Kariyer Günleri’nin ikinci gününde Turkon Line CEO Danışmanı Cem Taş, GN Group Personel Müdürü Recep Erkan Erecek, Hicri Ercili Denizcilik Personel Müdürü Hasan Kızıltan ve Operasyon Müdürü Öncü Çalış ve Pacific Denizcilik temsilcileri Hakan Dönmez ve Rasim Alponat konuk oldu.

Turkon Line CEO Danışmanı Cem Taş, sunumunda Turkon Line ve Turkon Holding kuruluşlarının genel tanıtımlarını yaptı. Turkon Line filosu hakkında bilgiler veren Cem Taş, ulusal ve uluslararası konteyner piyasasından ve firmalarının stajyer politikalarından bahsederek öğrencileri aydınlattı.

GN Group temsilcisi Recep Erkan Erecek, konuşmasında denizde örf ve adetlerin öneminden ve gerçek bir denizcinin sahip olması gereken niteliklerden söz etti. Denizcilik sektörü hakkında pek çok değerli bilgi paylaşan Recep Erkan Erecek’in konuşmasından sonra öğrenciler ile soru cevap şeklinde bir sohbet gerçekleştirildi ve sabah oturumu sonlandı.

Hicri Ercili Denizcilik temsilcileri Hasan Kızıltan ve Öncü Çalış, şirketlerinin genel yapısı hakkında bir sunumun ardından tanker piyasası ve tankerlerdeki çalışma ortamı ile ilgili bilgiler verdi. Yetkililer, denize saygı ve sevginin, ast üst ilişkilerinin, hiyerarşinin ve denizcilik örf adetlerinin yerine ve önemine değinirken iyi bir zabitin mutlaka İngilizce bilmesi gerektiğini vurguladı.

Pacific Denizcilik temsilcileri Hakan Dönmez ve Rasim Alponat, firmalarının tanıtımını içeren sunumlarını sunarak filolarındaki farklı gemi tipleri hakkında bilgiler verdiler.

Geden Lines temsilcileri Kadir Özkan ve Fatih Türkmen, öğrencilere sektörde kendilerini geliştirip başarılı bir zabit olmanın ipuçlarını verdiler. Geden Lines temsilcileri, öğrencilere İngilizce’nin öneminden ve kendilerini geliştirmek için her zaman okumaları gerektiğinden söz ettiler. Denizcilikte eğitimin hiç bir zaman bitmediğine ve öğrencilerin bilgilerini her zaman güncel tutmaları gerektiğine değinen yetkililer, işlerini her zaman severek ve ellerinden gelen en iyi performans ile yapmalarını ve çalıştıkları şirketlere aidiyet duygusu beslemeleri gerektiğini dile getirdiler.

untitled-23-019.jpg

I. KARİYER GÜNLERİ 4. GÜNÜ

Kariyer günlerinin 4. gününde Pearl Naval Ship Management firması temsilcilerinden Operasyon Müdürü Kaptan Hikmet Atılım ve DPA Kaptan Erdem Bal, Medlog Gemicilik temsilcilerinden Erkin Gürcan ve Kaptan Merter Yavaş ile Kaman Denizcilik temsilcisi Personel Sorumlusu Abdülkadir Bekar, konuk olarak bilgilerini öğrenciler ile paylaştılar.

Kaman Denizcilik Personel Sorumlusu Abdülkadir Bekar, firmalarının faaliyet gösterdiği alanlardan ve filolarından söz etti. Genel olarak şirket tanıtımını yaptı ve şirket politikalarından bahsederek öğrencilere stajyerlik ve zabitlik hayatları ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Denizde ast üst ilişkilerinin sağlam tutulmasının ve denizcilik örf ve adetlerinin hayati öneme sahip olduğunu belirtti. İngilizce bilgisinin denizcilik mesleğinin olmazsa olmazlarından olduğunu vurgulayan Bekar, firmalarının geleceğe yönelik planlarından bahsetti.

Mediterranean Shipping Company (MSC) ile Medlog gemicilik temsilcileri Erkin Gürcan ve Kaptan Merter Yavaş’ın katılımlarıyla devam etti. Medlog gemicilik olarak dünyanın en büyük ikinci konteyner filosu olan MSC firmasının Türkiye ayağı olduklarını ve hızla büyüyen filolarıyla Türk gemiadamlarının istihdamını sağlayarak uluslararası pazarda Türk Denizciliği’nin yüceltilmesine ne kadar büyük katkılarda bulunduklarını dile getirdiler. Şirket felsefesi olarak en büyük yatırımlarının insana olduğunu ve insana ne kadar değer verdiklerini vurgulayan Medlog gemicilik temsilcileri gelecekte Türk denizcilerinin MSC gibi dünyanın önde gelen firmalarına kendilerini kanıtlayarak bu firmalara istihdam olmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ancak Türk denizcilerinin kendilerini kanıtlama yolunda en önemli etkenin İngilizce bilgisi, işini severek yaparak çalıştığı şirkete bağlılık duygusu taşımaları olduğundan ve İngilizce eğitiminin geliştirilmesinin gereğinden söz ettiler. Öğrencilerin soruları cevaplanmasının ardından ilk seans kahve molası ile sonlandırıldı.

untitled-25-026.jpg

Pearl Naval Ship Management firması temsilcileri Kaptan Hikmet Atılım ve DPA Kaptan Erdem Bal’ın genel olarak firma tanıtımını içeren sunumları ile devam etti. Yabancı armatörlerin gemilerini işleten ve bu gemilere tamamen Türk uyruklu zabit ve personel istihdam eden Pearl Naval olarak filolarını hızla genişletip daha fazla Türk personelin yabancı armatörler bünyesindeki gemilerde istihdam olmalarını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdiler. Türk zabitlerin kendilerini İngilizce ve mesleki bilgi açısından geliştirmelerinin bu yabancı şirketlere istihdamlarında artış sağlanması için gerekli olduğunu vurguladılar. Gemi işletmeciliğinin yanı sıra daha pek çok denizcilik faaliyeti ile uğraştıklarını belirttiler.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi I. Kariyer Günleri etkinliği 5. gününde tüm hızıyla devam etti.

Sektörün önde gelen firmalarının ağırlandığı etkinlikte Omikron Crew Management Direktörü Kaptan Özgür Alemdağ, Kıran Denizcilik İnsan Kaynakları Temsilcisi Kaptan Aşkı Çelik ve YMN Tanker Personel Departmanı Müdürü Cemal Şenay oldu.

Omikron Crew Management Direktörü Kaptan Özgür Alemdağ ile başladı. Türk zabitleri yabancı armatörlük firmalarına istihdamını sağlayarak Türk zabitler ile yabancı armatörleri buluşturmayı ve yabancı armatörlerin Türk zabitlere bakışlarını olumlu yönde geliştirmeyi ilke edinmiş Omikron Crew Management firması Direktörü Kaptan Özgür Alemdağ, genel olarak Crew Management hizmeti veren firmaların işleyişlerini ve yabancı firmaların Türk zabitlerinden beklentilerini açıkladı. Alman kuru yük firması Oldendorff ile sıkı bağlar içerisinde olduklarını söyleyen Kaptan Özgür Alemdağ, denizcilikte yabancı dilin önemini ve zabitlerde bulunması gereken özellikleri vurgulayarak oturumu sonlandırdı.

untitled-26-022.jpg

Kıran Denizcilik temsilcisi Kaptan Aşkı Çelik, şirketleri olarak kadın zabitlere değer verdiklerinden bahsetti. Staja çıkacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan ve Kıran Denizcilik olarak stajyerlerde aradıkları kriterleri belirten Kaptan Aşkı Çelik, denizcilik okullarında üniforma giyilmesinin ve hiyerarşinin önemine de değindi.

YMN Tanker Personel Departmanı’ndan Cemal Şenay, denizcilikte yabancı dilin ve sürekli okumanın ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Denizcilikte eğitimin ve öğrenmenin hiçbir zaman bitmediğini vurguladı ve öğrencilere sürekli okuyarak teknik bilgilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu. Şenay, şirketlerinde aidiyet konusuna çok önem verdiklerini ve kadın zabit ve personele sektörde en çok değer veren firmalardan biri olduklarını belirtti. Şenay, filolarında çalışan zabit ve personelin sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğunu, filolarında tutarlı performans gösteren ve kendini sürekli geliştirmeyi hedefleyen zabitlerle çalışmayı tercih ettiklerini belirtti.

untitled-22-021.jpg

I. KARİYER GÜNLERİ’NİN 6. GÜNÜ

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği I. Kariyer Günleri 6. gününde DEVBULK temsilcilerinden İnsan Kaynakları Müdürü Bülent Akbulut ve DPA Gökalp Sivrikaya’nın katılımlarıyla hız kesmeden devam etti.

DEVBULK temsilcileri tarafından hazırlanan ve şirket tanıtımını içeren sunum içeriğinde şirket ve filonun genel tanıtımları yapıldı. Şirket olarak insana verdikleri değer ve kalite politikalarıyla DEVBULK olarak sektörün önde gelen firmalarından oldukları gözden kaçmadı. Şirket olarak ITF standartlarını uygulayan ve Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun hareket eden DEVBULK, kaliteli yönetimleri ve samimiyetleri ile öğrencilerin gönüllerinde yer edinmeyi başardı.

Oturumun ilerleyen dakikalarında öğrencilerle samimi bir soru-cevap sohbeti gerçekleştirildi ve öğrencilere temsilciler tarafından mesleki tavsiyelerde bulunuldu. Oturum sonunda değerli DEVBULK temsilcileri tarafından öğrencilere hediyeler dağıtıldı ve etkinliğe katılmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek gelecek yıllardaki Kariyer Günleri etkinliklerinde de bulunmak istediklerini belirttiler.

untitled-28-019.jpg

I. KARİYER GÜNLERİ 7. GÜNÜ

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi DUİM bölümünün düzenlediği I. Kariyer Günleri etkinliği 7. gününde Mid-Ship Group LLC firmasından Kaptan Ayşe Aslı Başak, Manta Denizcilik’ten Harun Karataş, Bright Denizcilik’ten Kaptan Harun Akbaş’ı, Lucent Maritime firmasından Duygu Karasu, İlker Atağ ve Kaptan Şadi Aykaç, Borealis Denizcilik’ten Mehmet Emre Yalçın ile Boden Denizcilikten Murat Şahin’i ağırladı.

Konuşmasında denizciliğin sadece armatörlük firmalarından ibaret olmadığını vurgulayan Mid-ship Group LLC firmasından Kaptan Ayşe Aslı Başak, öğrencilere okullarından mezun olduktan sonra karada ve denizde daha kolay iş bulabilme adına tavsiyelerde bulundu.

Manta Denizclik’ten Harun Karataş, Manta Denizcilik olarak yaklaşık yarım asırdır kuruyük ve feribot alanlarında hizmet verdiklerinden ve  denizcilikte insana yatırım yapılması gerektiğinden bahsetti. Bir firmanın başarısında hem gemi hem de kara personelinin uyum içinde çalışmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kaataş, firma olarak stajyerlerden aidiyet duygusu beklendiği dile getirdi.

untitled-27-022.jpg

Ayrıca Karataş, Türk denizciliğinin gelişmesi ve türk denizcilerinin dış dünyaya yelken açabilmeleri için zabit yetiştiren okulların yanı sıra gemici ve yağcı gibi personel sınıfı için de okulların olması gerektiği ve personellere de İngilizce eğitim verilmesi gerektiğini belirtti.

Bright Denizcilik’ten Kaptan Harun Akbaş, saja çıkacak öğrencilere kıymetli tavsiyelerde bulundu. Akbaş, Bright Denizcilik olarak çalışanlarında aidiyet duygusu barındırmalarını, çözüm odaklı olmarını ve mesleklerine sahip çıkıp işlerini ellerinden gelen en iyi şekilde yapmalarını beklediklerini belirtti.

Lucent Maritime temsilcileri Duygu Karasu, İlker Atağ ve Kaptan Şadi Aykaç, öğrenciler arasında gerçekleştirilen samimi sohbetlerde öğrencilere kendilerini global denizcilik sektöründe nasıl kanıtlayabileceklerine dair tavsiyelerde bulunuldu.

Borealis Denizcilik temsilcisi Mehmet Emre Yalçın ve Boden Denizcilik temsilcisi Murat Şahin, genel hatlarıyla Borealis Denizcilik ve Boden Denizcilik’in tanıtım sunumları gerçekleştirdi. Borealis Denizcilik temsilcisi Emre Yalçın’ın “Biz stajyer almıyoruz. Biz geleceğin zabitlerini alıyoruz” sözü seansa damga vurdu.

Sonrasında firmalarının stajyer politikasından bahseden Borealis Denizcilik ve Boden Denizcilik temsilcileri tarafından öğrencilere staj ve zabitlik hayatlarıyla ilgili çok kıymetli tavsiyelerde bulunuldu.

untitled-29-015.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim