• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 18 °C

Ordu Limanı Sevindirdi...

Ordu Limanı Sevindirdi...
Ordu Limanı'nın gıda ithalatına açılması sanayiciyi sevindirdi. Ordulu işadamı 'depolama' için yatırıma hazırlanıyor...
Ordu Limanı'nın gıda ithalatına açılması sanayiciyi sevindirdiOrdulu işadamı 'depolama' için yatırıma hazırlanıyorOrdu Limanı'nın gıda ithalatına açılması kentte gıda maddelerinin depolanmasını sağlayacak yeni yatırımları da gündeme getirdi, limanın gıda ithalatına açılmasını sevinçle karşılayan Ordulu sanayici ve İşadamları, depo yatırımı için düğmeye basmaya hazırlanıyor.Cinemre: Hareketlilik başladı...Çakıroğlu Şirketler Grubunun işlettiği Ordu Limanı'nın İşletme Müdürü İsmail
Cinemre, limanın gıda İthalatına açılması İle
birlikte hareketliliğin de başladığını söyledi.
Cinemre, "Limanın gıda ithalatına
açılmasından büyük mutluluk duyduk.
Bunun kentimi; adına önemli bir gelişine
olduğuna inanıyoruz. İşadamlarımızın
masrafları azalmış oldu. Bu da kârı artırdığı
gibi yeni yatırımların gündeme gelmesini de sağlayacak. Ordulu işadamları bu gelişmeyi
iyi değerlendirmeli. Gıda maddelerinin
depolanması için yeni yatırımları zaman
geçirmeden yapmalı, Limanın gıda ithalatına açılması, Ordu için yeni istihdam da demek olacak. Bu da çok sevindirici" şeklinde konuştu.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, limanın gıda ithalatına açılmasının kentteki pek çok işadamı İçin önemli olduğunu dile getirdi. Gıda ithalatının Ordu'da pek çok sektörü hareketlendireceğini dile getiren Aydın, "Limanın gıda ithalatına açılması, beraberinde yeni yatırımları da getiriyor. Özellikle hammadde ithal edecek işadamları depo yatırımlarına da yönelmek durumunda kalacak. Bu da Ordu için yeni istihdam demek. Ayrıca, hammadde ithal ederken masrafları azalan işadamları da hedef büyütecektir. Bu da yeni istihdam kapılarını aralayabilir" şeklinde konuştu.Ordu Sanayici ve İşadamları Demeği Başkanı A. Kadir Engin de, limanın gıda ithalatına açılmasının çok sevindirici olduğunu kaydetti. Kentin sahip olduğu tüm değerlerin hak ettiği ölçüde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Engin, "Ordu kalkınmasını hızlandırmak adına sahip olduğu her potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeli. Limanın gıda ithalatına açılması da önemli bir adımdır. Kalkınmaya ivme kazandıracaktır. Özellikle bu gelişmenin yeni yatırımların önünü açması önemlidir. Sanayici ve işadamına da yol gösterilmelidir" dedi. Ordu Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Gürsoy ise limanın gıda ithalatına açılmasının kent adına çok sevindirici olduğunu dile getirdi. Gürsoy şöyle konuştu;"Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ve Gümrükler Genel Müdürü Sezai Uçarmak'ın limanın gıda ithalatına açılması konusunda büyük emekleri olmuştur. Ordu iş dünyasının da bu gelişmeyi en iyi şekilde değerlendireceği inanandayım. Kente yatırım ortamının harekedenmesi ve istihdam oranının artması gerek. Bu hedefe
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, kentte pek çok sektörün hareketleneceğini ifade etti.
Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı A. Kadir Engin, kalkınmanın ivme kazanacağını söyledi.
Ordu Ticaret Borsası Başkam Nejdet Gürsoy, "Bu gelişmenin iyi değerlendirilmesi gerekir" dedi.Ordu Yağ Sanayi AŞ Genel Müdürü Yaşar Pamuk, "Depo yatırımı için düğmeye basıyoruz" diye konuştu.
gerekli tüm çalışmaları yapmaya ve bu kapsamda hazırlanan projelere destek olmaya hazıra."
Ordu Limanı'nın gıda ithalatına açılmasının ardından zaman kaybetmeden ilk ithalatı gerçekleştiren şirketlerden biri olan Ordu Yağ Sanayi AŞ, depo yatınm için geri sayıma başladı.
Limanın gıda ithalatına kapalı olması nedeni ile büyük sıkıntı çektiklerini kaydeden Ordu Yağ Sanayi AS Genel Müdürü Yaşar Pamuk, şunları kaydetti:"Diyebiliriz ki biz, limanın gıda ithalatına kapalı olmasından en çok etkilenen şirkettik. Hammadde sıkınası çekiyoruz. Ayçicek, soya ve mısırın rekolteleri ihtiyacın ancak üçte biri kadar, iç piyasadan bulamadığımız hammaddeyi ithalat yoluyla dış piyasadan getirme şansımız da yoktu. Çünkü Ordu Limanı gıda ithalatına kapalıydı. Bu konuda yetkili makamlara gerekli başvurulan yapmıştık. Rapor sunmuştuk. Simdi çok rahatladık. İli ithalatımızı yaptık bile. Şimdi yeni yatırımlar gündemimizde. Depo yaanmı için düğmeye basıyoruz. Yeni i$ sahalarının oluşması ve kentimizde istihdam oranının artması için üzerimize düsen görevleri yapacağız."(DÜNYA Gazetesi, Murat GÜRSOY - ORDU)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim