• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

ONURSAN 40’ıncı yılını kutladı

ONURSAN 40’ıncı yılını kutladı
Yüksek Denizcilik Okulu (YDO) Makine 1975 mezunu Müh. Yılmaz Onur tarafından 1983’de kurulan ONURSAN, 40’ıncı yılını kutlamak için Divan Kuruçeşme’de bir davet düzenledi.

Davette denizcilik camiasından önemli isimler de yerlerini aldı.

“Atatürk’ün izindeyiz”

Açılış konuşmasını yapan Yılmaz Onur, şunları söyledi :

“1983 yılında Haliç’te başlayan yolculuğumuzun 40’ıncı yılına ulaştığımız bu günlerde sizleri aramızda görmekten büyük bir onur duyuyor ve hepinize şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladığımız bu günlerde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 1 Kasım 1937 günü Türkiye Büyük Millet meclisinin açılış konuşmasında Atatürk’ün denizciliğin türkün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız sözleri ile ülkemizin vizyonunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. ONURSAN Şirketler Grubu olarak Atamızın bu sözleri bizler için daima bir rehber olacaktır”

2-035.png

Rize’den İskenderun’a

“Türk ve yabancı denizcilik şirketlerinin gerek ülkemiz kara sularında gerekse yurtdışı uğrak limanlarında ihtiyaç duydukları servis hizmetlerini vermeye devam ediyoruz. Denizde can güvenliği şüphesiz ki biz denizciler için en önemli konulardan biridir. İşte bu nedenle kalite ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutabilmek adına hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Filika, yangın söndürme sistemleri, can salı ve kalibrasyonu kapsayan dört ana iş kolumuzda Tuzla, Yalova ve İzmir başta olmak üzere Rize’den İskenderun’a kadar ülkemizin tüm liman ve tersanelerinde servis olanağı sağlayabilmekteyiz. Sektörden elde ettiğimiz kazancımızı yine sektörün gelişmesi ve sürekliliği için yatırıma dönüştürüyoruz”

ONURSAN Roterdam’da

“Ülkemiz içinde bulunan 3 merkezimiz ve Amerika’daki şubelerimizin yanına ONURSAN Europe Roterdam şubemiz ile de servis ağamızı genişletiyoruz. 2019 yılında şirketler grubumuza dahil olan GEPAJ Fiberglass ile de Türkiye’nin ilk fiberglas tekne, filika ve yat üretimini yaptığımız gibi yerli ve klas onaylı kurtarma botlarını da üretmekteyiz. Donanmamıza katılmış olan TCG Anadolu ve TCG Derya gemilerine ait komutan botlarının firmamız tarafından üretilmiş olmasından dolayıda ayrıca gurur duymaktayız. Siz değerli sektör temsilcileri ile birlikte geçirdiğimiz bu 40 yıllık süreçte amacımız işimizi en iyi şekilde yapmaktır. Bu amacımızı gerçekleştiril iken en önemli sermayemiz ise çalışma arkadaşlarımızdır”

“Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum”

Öncelikle bana ve oğullarıma her koşulda destek olan sevgili eşim Gülçin’e, baba mesleğini severek yapan atılımlar bu yönde gerçekleştiren ve bayrağı benden sonra devir alarak bu yürüyüşe devam ettirecek olan evlatlarım Barbaros ve Bahadır’a, onların her zaman yanında olan değerli eşleri , sevgili kızlarım Tuğba ve Çiğdem’e, bazen açık denizlerde, bazen boğazdan geçen gemi üzerinde, bazen saatlerce yol giderek ulaştıkları bir limanda mevsim ve şartlar ne olursa olsun gecesini gündüzüne katarak alın teri döken teknik ekibimize, operasyon süreçlerinde teknik ekibimizi yönlendiren ve koordinasyonu sağlayan operasyon ve satış ekibimize; yönetim, idari ve mali işler konularında özveri ile çalışan yönetici ve çalışanlarımıza, kendini bu ekibin bir parçası olarak hisseden tüm mesai arkadaşlarımıza bu yolculukta bizlerle birlikte oldukları için şahsım ve şirketim adına teşekkür ediyorum. ONURSAN grubu olarak yola çıktığımız ilk günkü heyecan ve azimle ülkemizi layıkıyla temsil edebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Emin adımlara yürüdüğümüz bu yolda yanımızda olduğunuz için teşekkür eder, saygılarımı sunarım”

Onur’un ardından sektör duayenlerinden ve İlteriş Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kapt. Saim Oğuzülgen söz aldı. Oğuzülgen ise şunları söyledi :

3-024.png

“Emniyeti yerlileştirdi”

“Dün Yılmaz kardeşimle bir konuşma yaptım. Dedim ki, ‘ben seni 1980 senesinden beri tanıyorum’ ve senin başarılarını ailen ve evlatların ile beraber izliyorum. Sen takdire ve alkışlanmaya layık, denizcilik sektörümüzün emin adımlarla ilerleyen bir kuruluşun yöneticisisin. O günden bugünlere gelindi. Sonuçta yılmaz kardeşim abisiyle birlikte bir şirket kurdu. İsmi ONURSAN. Tarih 1983, daha sonra şirketi kendi mühendislik ufku ile meslek tecrübesini aldı ve geliştirdi. Başarılı bir insanın arkasında onlara kol kanat geren bir aile annesi vardı. Sonuç olarak bugün burada toplandıysak yapıcılığıyla, mütevaziliğiyle evlatlarına kol kanat germesiyle bence 40 yıl boyunca Türk denizcilik sektörü ve uluslar arası denizcilik sektöründe biz denizciler için en önemli bir konuyu gerçekleştirdiler. O da denizcilerin can emniyeti ve gemilerin yangın emniyeti ile ilgili olması gereken olguları gerçekleştirdiler. İşte o ONURSAN. ONURSAN 40 yıldır denizcilerin can emniyeti ve gemilerin yangın emniyeti ile faaliyet gösteriyor. Ben kendilerine teşekkür edip şükranlarımı sunuyorum. Çünkü daha önce bu sektörde yabancılar vardı. İşte onların yerine bir Türk firması girdi ve 40 yılını doldurdu.


Hande Yener konseriyle sona eren davette, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK DTO Meclis Başkanı Başaran Bayrak, Koster Armatörleri Derneği (KOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çendik, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oral Erdoğan, Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) yöneticileri, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Müh. İlker Meşe, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Teker, Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği (TÜRKKAPDER) Yönetim Kurulu Başkanı Kapt. Zafer Akbulut, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Kapt. Muhammer Arslantürk ile beraber sektörün önemli firmalarından isimler de hazır bulundu.

1-036.png4-007.png5-003.png6-001.png7.png8.png9.png10-002.png

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim