• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Onural sabah öğretmen, akşam öğrenci

Onural sabah öğretmen, akşam öğrenci
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Bülent Onural, Yaşar Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu’nda öğretim üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme’de ise öğrenci...

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Bülent Onural, Yaşar Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu’nda öğretim üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme’de ise öğrenci...

Bülent Onural, İzmir iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Bugüne kadar birçok önemli şirkette görev yapan Onural, bugün Deniz Ticaret Odası Başkan Yardımcısı. Bu, onun bilinen yönleri. Bilinmeyen özelliği ise, Yaşar Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu’nda öğretim üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme’de de öğrenci olması. Yaşamında başarı ve mücadelenin eksik olmadığı Bülent Onural, birçok kez birincilik kürsüsüne çıkmış milli bir yüzücü. 1971’de İzmir’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’na seyirci olarak katılan Onural, 1975’te Cezayir’de yapılan oyunlara en genç milli sporcu olarak katılma başarısı göstermiş bir isim. Bülent Onural, şimdi de denize olan tutkusu nedeniyle yıllar önce yarım bıraktığı bir isteğini 50’li yaşlarda yeniden hayata geçirdi.

Çifte diploma hayali

Spora olan ilgisi 1984’e kadar devam eden Onural, 1979’da ODTÜ Endüstri Mühendisliği’ni kazanarak Ankara’ya gider. Başkentin kış şartlarından yüzme şansı bulamayan Bülent Onural, denizden ve sudan uzakta bir yaşam süremeyeceğini anlar ve seçeceği mesleğin suyla ilgili olması düşüncesinden hareketle yeniden sınava girer, İstanbul Üniversitesi Yüksek Denizcilik Okulu’nu kazanır. 1984’te mezun olan Onural, üçüncü kaptan olarak işe başlar.

Bülent Onural, o yıllarda iki diploma hayalinin olduğunu ve işletme üzerine eğitim almak istediğini anlatıyor, “Son sınıfta devam zorunluluğu olmayan, DEÜ İşletme Bölümü’nü kazandım. Ancak çalışmaya başlayınca ve bunların birçoğu da uzak yol kaptanlığı olunca sınavlara girmedim ve 1985’te okuldan atıldım” diyor. 1996’da İzmir’e dönerek Nemtaş’ta operasyon müdürü olarak çalışmaya başlayan, daha sonra filo müdürü ve müdür yardımcılığı yapan Onural, 2006’da buradan ayrılarak birkaç özel firmada genel müdür yardımcılığı, koordinatörlük yapar.

Eksikleri tamamlıyor

1999-2001 arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği Bölümü’nde dışarıdan öğretim görevlisi olarak çalışan Bülent Onural, bugün yaşadığı gündüz öğretmen, gece öğrenci konusuyla ilgili süreci şöyle anlatıyor: “Geçtiğimiz yıl üniversiteden atılanlar için af çıktı. 52 yaşındayım. Artık çok hızlı koşturmaktansa, geriye dönüp nelerin eksik olduğunu değerlendireceğimiz sürece girdik. Geriye baktığımda eksik bıraktığım hedeflerim arasında çift diploma karşıma çıkıyordu. Yıllar önce attığım ama yarım bıraktığım adımı tamamlamak için tekrar öğrenci oldum. Filmi başa sardım. Bir yandan bunu yaşarken, bir yandan da ayrı bir kimlikle üniversitede yer alıyorum. Yaşar Üniversitesi Deniz ve Liman İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu’nda öğretim üyesi olarak ders veriyorum.”

İZMİR’E YAKIŞIR

Uzun yıllar milli yüzücü olarak birçok başarıya imza atan ve şu anda da bu spora devam eden Bülent Onural, 2015’teki Dünya Masterler Yüzme Şampiyonası’nın İzmir’de yapılması için emek sarf edenlerden. Haziranda İtalya’da düzenlenen şampiyonaya da katılan Onural, “Yarışlara yaklaşık 12 bin sporcu katılıyor. Bunlara aileleri de dahil ettiğinizde bu sayı 17 binleri buluyor. 25-95 yaş aralığındaki bu sporcular, para harcayan kitle. Kente 10 milyon dolarlık getirisi olabilir. İzmir de buna hazır” diyor.

BAŞKANLIĞA TALİP OLACAK

2013’e ertelen oda seçimleriyle ilgili de açıklamalar yapan Bülent Onural, bu kez başkanlığa aday. Bir terslik olmazsa şubat ya da martta yapılacak seçimlerde aday olacağını açıklayan Onural, “Bu fikrimi Başkan Geza Dologh’a da aktardım” diye konuşuyor.

bulentonursal.jpg

bulentonursal1.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Capt. Özcan YAVUZ
05 Kasım 2012 Pazartesi 13:34
helal olsun
Örnek insana saygılarla
78.186.201.194
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim