• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Önal kardeşlerden LNG tesisine dev yatırım

Önal kardeşlerden LNG tesisine dev yatırım
İzmir’in Aliağa İlçesi’nde kurulan dev tesisin yatırımcıları arasında bulunan İsmail ve Kamil Önal kardeşler, yıllık 5 milyar metreküp doğalgaz üretim kapasitesine sahip olacak olan bu dev yatırımı Türkiye ekonomisine kazandırmanın gururunu yaşıyor.

Türkiye'nin ilk yüzen ‘LNG Depolama ve Gazlaştırma Terminali’nde Aliağalı işadamı kardeşlerin imzası bulunuyor. İzmir’in Aliağa İlçesi’nde kurulan dev tesisin yatırımcıları arasında bulunan İsmail ve Kamil Önal kardeşler, yıllık 5 milyar metreküp doğalgaz üretim kapasitesine sahip olacak olan bu dev yatırımı Türkiye ekonomisine kazandırmanın gururunu yaşıyor. Kolin ve Kalyon Grubu ile birlikte Etki Liman İşletmeleri Doğal Gaz İthalat ve Ticaret A.Ş. tarafından kurulan ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan ‘LNG Depolama ve Gazlaştırma Terminali’nin yatırımcıları arasında Aliağa’nın tanınmış sanayicilerinden İsmail ve Kamil Önal da yer alıyor.

Projede sona gelindi

Son dönemde; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da konuşmalarında sık sık gündeme getirdiği  ‘Yüzer LNG Terminali Projesi’nde sona gelindiği ve 23 Aralık'ta düzenlenecek bir törenle devreye alınması planlanan tesiste test çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. 

5 milyar metreküp doğalgaz sağlayacak

Doğalgazda arz güvenliği ve kaynak çeşitliliği sağlamak amacıyla kurulan ‘LNG Depolama ve Gazlaştırma Terminali’nin ulusal sisteme yıllık 5 milyar metreküp doğalgaz sağlayacağı belirtiliyor. Türkiye'nin doğalgaz ticaret merkezi olmasında önemli rol oynayacak olan yüzen terminal, İzmir’in Aliağa ilçesine bağlı Çakmaklı Mahallesi kıyılarında oluşturulan özel iskele üzerinden faaliyet gösterecek.

İhtiyacın yüzde 10'unu karşılayabilecek kapasiteye sahip

Norveç bayraklı 2009 yapımı, 283 metre uzunluğunda, 43 metre genişliğindeki yüzen terminal, FSRU (floating storage and regasification)  ismiyle tanımlanıyor.  BOTAŞ Ulusal Doğalgaz Dağıtım Sistemine bağlanan ve 145 bin metreküp sıvı doğalgaz depolama kapasitesine sahip olan yüzen terminal, 163 derecede sıvılaştırılmış doğalgazın yanı sıra farklı gemilerden alacağı LNG'yi de doğalgaza çevirebiliyor. Yakın zamanda sisteme doğalgaz sağlamaya başlaması beklenen yüzen terminalin kapasitesi Türkiye'nin yıllık  gaz ihtiyacının yüzde 10'una tekabül ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açacak

Dev tesisin resmi açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak. 23 Aralık Cuma günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek törene Başbakan Binali Yıldırım da katılacak. 

lng_depolama_tesisi_4.jpglng_depolama_tesisi_3.jpglng_depolama_tesisi_2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ahmet Kaptan
24 Aralık 2016 Cumartesi 13:20
13:20
Acaba emniyet tedbirleri ne vaziyette ? Acil konu bu ? Aliaga ne diyecek bu duruma ?
95.12.72.104
kapt.cengiz sözdemir
21 Aralık 2016 Çarşamba 23:17
23:17
Yıllarca önemini belirttiğim LNG Deliquidification projesini en azından mobil olarak şebekeye bağladığınız için sizleri kutluyorum.Vatana millete hayırlı olsun.saygılarımla
88.247.156.249
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim