• BIST 9645.02
  • Altın 2419.03
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.8107
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

ODEMED heyeti, Piri Reis Üniversitesi’ni ziyaret etti

ODEMED heyeti, Piri Reis Üniversitesi’ni ziyaret etti
Denizcilik eğitiminin şekillendirilebilmesi için denizcilik liseleri ile üniversitelerin daha yakın ilişkiler kurması amacına hizmet etmek için ODEMED heyeti, Prof. Dr. Oral Erdoğan ve Prof. Dr. Süleyman Özkaynak’ı ziyaret etti.

Ortaköy Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Mezunları Derneği (ODEMED) üyeleri, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özkaynak’ı ziyaret etti.

Kendilerini kabul ettikleri için üniversite yönetimine teşekkürlerini ileten ODEMED heyeti, denizcilik eğitiminin şekillendirilebilmesi için denizcilik liseleri ile üniversitelerin daha yakın ilişkiler kurması amacına hizmet etmek üzere Piri Reis Üniversitesi’ni ziyaret etme kararı aldıklarını bildirdi.

Sektörün üniversitesi anlayışıyla imkanlarını her fırsatta tüm camiaya sunan Piri Reis Üniversitesi’nin denizcilik liselerinden gelen öğrencilere öncelik tanıyarak burs ve sonradan ödeme imkanı sunmasının önemli bir destek olduğunu vurgulayan ODEMED Başkanı Emrah Demir, kesintisiz denizcilik eğitiminin önemine dikkat çekerek sektörde 8 yıllık denizcilik eğitimi geçmişine sahip mezunların kalitesinin tartışılmaz bir gerçek olduğunu dile getirdi.

Şu anda 100‘ü aşkın Ortaköy mezununun Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve MYO’nda okuduğunu bildiren Emrah Demir, diğer denizcilik liselerinden gelen öğrencilerle birlikte bu sayının arttığını ve dolayısı ile camianın bu çatı altında kaliteli denizcilerin yetiştirildiğinin farkında olması gerektiğini bildirdi.

Denizcilik liselerine verdikleri öneme değinen Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, geçmişte liselere tek tek gidilerek öğrencilere ulaşıldığını,  idari yönetimler ile sıcak ilişkiler kurduklarını, liselerin bazı meslek derslerinin üniversite bünyesinde ve üniversite hocalarınca verilmesi adına çalışmalarda bulunulduğunu ifade etti.

untitled-38-001.jpg

Denizcilik liselerinden öğrencilerin okul gezisi ile dönem dönem kampüsü ziyaret ettiğini fakat bu ziyaretlerin yüzeysellikten çıkıp detaylandırılması gerektiğini bildiren Erdoğan, lise öğrencilerinin yeterli bilinçte ve ciddiyetle bu ziyaretlere dahil olmaları gerektiğini ve bu ziyaretlerin süresinin arttırılabilmesi üzerine çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

Denizcilik Lisesi mezunlar derneklerinin kendi içlerinde yapacakları araştırmalarla sektörün ve yüksek öğretimin eksiklerine önemli katkılarda bulunabileceğini ileten Erdoğan, sayısal verilerin önemine dikkati çekti.

Ortaköy’ün camia için önemli bir kurum ve mezunlarının kendileri için değerli olduğunu dile getiren Dekan Prof. Dr. Süleyman Özkaynak, denizcilik lisesi öğrencilerinin, gelişmiş donanımı ve kaliteli öğretim kadrosu sebebi ile Piri Reis Üniversitesi’ni tercih etmelerini arzu ettiklerini, ayrıca liseden gelen öğrencilerin gemide çalışma oranını arttırdığını dile getirdi. Bu noktada Bakanlık düzeyinde alınan kararların, düzenlenen çalıştay ve toplantıların sonuçlarının tüm sektörce kabul edilebilmesi ve uygulanabilirliği için denizcilik lisesi mezunlarının görüşlerinin alınması gerektiğini her fırsatta dile getirdiklerini bildiren Başkan Emrah Demir,  % 82’lik üniversiteye geçiş ortalamasına sahip mezunlarına rağmen denizde çalışma oranının yükseltilebilmesi için denizcilik liselerinin önemini savunmaya devam edeceklerini iletti.

ODEMED heyetinin yapılabilecek ortak çalışmalar hedefiyle Üniversite Dış İlişkiler ve Organizasyon Müdürlüğü ile görüşmelerinin ardından ortak projelerin üretilmesi yönünde fikir birliğine varıldı.

Denizcilik lisesi öğrencilerine verdikleri destek ve gösterilen samimiyet için Rektör Prof. Dr. Oral Erdoğan, Dekan Prof. Dr. Süleyman Özkaynak ve Dış İlişkiler Müdürü Aysun Esma Alaçam’a ayrı ayrı  teşekkürlerini ileten ODEMED heyeti, karşılıklı iyi dileklerin ardından okuldan ayrıldılar.

untitled-37-003.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim