• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Numarine’nin ‘Adonis’ isimli lüks yatı, CES 2019'a damga vurdu

Numarine’nin ‘Adonis’ isimli lüks yatı, CES 2019'a damga vurdu
CES 2019’un bu yıl en büyük akıllı üyesi Türk yat üreticisi Numarine ve teknoloji şirketi Furrion işbirliğiyle geliştirilen Adonis isimli lüks yat oldu. Adonis, bugüne kadar CES'te sergilenen ilk yat olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’nin lider motoryat üreticisi Numarine ile son dönemlerin adından sıkça söz ettiren Hong Kong merkezli teknoloji firması Furrion, dünyanın en büyük teknoloji fuarı olan CES (Tüketici Elektroniği Fuarı), öncesi dev bir projeye imza attılar.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas şehrinde gerçekleşen ve dünya teknoloji firmalarının en son teknolojik ürünlerini sergiledikleri CES 2019 fuarında Furrion firması ile Numarine bir ilki gerçekleştirdi. Furrion markasının en son teknolojik ekipmanları ile donatılan Numarine motoryatını CES 2019’da sergilenmek üzere hazırladılar. Okyanustan kilometrelerce uzakta Nevada çölü ortasında gerçekleşen bu büyük fuar sırasında teknoloji meraklıları bu projeyi ilk kez gezerek büyük ilgi gösterdiler.

“Numarine markamız ile bu çapta büyük ve kendi alanımız dışında bir fuar da ilk defa yer aldık” diyen Numarine Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Malaz, “Furrion gibi ileri teknoloji araştırmaları ve yatırımları yapan bir markanın bizi tercih etmesi, teknelerimizde kullanmakta olduğumuz teknoloji ile kendi teknolojilerini birleştirmek istemeleri bizi çok onurlandırdı” dedi.

untitled-10-044.jpg

Kurulduğu ilk günden itibaren Türkiye’de yatçılık sektörünün standartlarını değiştiren ve kendisi ile birlikte Türk tekneciliğini ileriye taşımayı kendine misyon edinen Numarine markası, kendi ekibiyle tamamen Türk işçisinin yüzde yüz Türk sermayesi ile üretiliyor.

İlk yıllarda üretilen iki modelden onbir modele çıkan ürün gamı, Brezilya’dan Amerika’ya, Hong Kong’dan Sydney'e dünyanın her denizinde yüzen yaklaşık 150 adet yatı ile Numarine Türk tekneciliğinin en önemli yüzü oldu. Özellikle son 5 yıldır gerçekleşen yeni modellerin tasarımı, üretimi ve yapılan yatırım hamleleri ile tüm dünyanın dikkatini çeken bir Türk markası olan Numarine, Ömer Malaz liderliğinde çalışmalarına devam ediyor ve Türk tekneciliğini Avrupa’nın en bilinen ilk 5 markasından biri haline getirme amacını gerçekleştirmek için durmadan çalışıyor.

untitled-11-042.jpg

AÇIK DENİZE LÜKS KAVRAMINI GETİRİYOR

Araç ve denizcilik pazarında tüketici odaklı inovatif ürün ve çözümler konusunda dünya lideri olan Furrion, konsept filosunun baş tacı 78 feet’lik özelleştirilmiş bir Numarine yatı olan Adonis’i ilk olarak CES 2019’da sergiledi.

Furrion, su üzerinde yepyeni bir deneyim oluşturmak için Numarine ile işbirliği yaptı. Furrion’un donanım ve yazılım çözümleri, prestij sahibi tekne inşası ile birleşerek tasarım, sanat ve ileri teknoloji konusunda bir ustalık eseri ortaya çıkardı.

İlk kez CES’te bir yat sergilendi ve bu fuarda denizcilik konsepti görünürlüğünün de genişlemesi anlamına geliyor. Numarine, Adonis lüksü fütüristik inovasyonlar ve yapay zeka ile birleştiren lüks bir akıllı yat. Bu Numarine yatı, görsel ve işitsel elektroniklerden mutfak aletlerine, kameralı gözlem ve görüntülemeye kadar Furrion teknolojilerinin en iyilerini barındırıyor.

untitled-12-048.jpg

Furrion’un Ortak Kurucusu ve Pazarlama Müdürü Matt Fidler, “Konsept filomuz bize inovasyonumuzu her yerde gösterebilme esnekliği veriyor ve Numarine Adonis’i burada, CES 2019’da tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Furrion’un tarihi denizciliğe dayanıyor ve şimdi teknolojiden, tasarımdan ve fütüristik inovasyonlardan en iyilerini birleştirip başkalarının sunabileceğinden çok daha farklı bir deneyim sunabiliyoruz. Sanal konsiyerjimizin yapay zekaya eklenmesiyle birlikte Angel, internet bağlantısı olmadan da tüketiciye daima mevcut olan bir asistanlık sunuyor” dedi.

Değeri milyonları bulan lüks karavanlarıyla tanıdığımız Furrion ve Türk yat üreticisi Numarine iş birliğinde geliştirilen Adonis, göz alıcı tasarım detayları ile son teknoloji sistemleri 26 metrelik gövdesinde başarılı bir şekilde harmanlıyor. Adonis’in en dikkat çekici özellikleri arasında Angel adı verilen yapay zeka asistanı yer alıyor. Alexa’ya benzetilen bu asistan, yüz tanıma ve sesli kontrol özelliklerini desteklemenin yanı sıra zamanla tercihlerinizi öğrenip daha profesyonel bir yardımcı haline geliyor.

untitled-13-043.jpg

ANGEL TEK BİR KOMUTLA HER ŞEYİ HALLEDİYOR

Adonis’in yapay zekaya sahip asistanı “Hi Angel” komutuyla devreye giriyor. Yatın neredeyse her yerinde sesli kontrol hoparlörü olduğu için Angel sizi her yerden rahatlıkla duyabiliyor. Güncel haberler, sosyal medya ve hava durumu gibi bilgileri sürekli güncel olarak kullanıcısına aktarabilen akıllı asistan dinlemek istediğiniz müziği tek bir odaya veya yatın tamamına yansıtabiliyor. Ayrıca oturduğunuz yerden verdiğiniz yemek siparişini yatın aşçısına ileterek aradaki iletişimi daha kolay ve hızlı hale getiriyor.

Angel izlediğiniz rota doğrultusunda uğrayabileceğiniz koylar, restoranlar ve yapabileceğiniz aktiviteler konusunda öneride bulunabiliyor. Öneriyi kabul etmeniz halinde sizin için rezervasyon bile yapıyor. Yatın güvenliğinden de sorumlu olan Angel, yat içerisindeki tüm kameraları kontrol edebiliyor. Bu kameraların yetersiz kaldığı durumlarda teknede hazır bulunan drone’dan da yardım alıyor. Drone'un kamerasına yansıyan görüntüler yatın içerisindeki televizyondan canlı olarak takip edilebiliyor.

untitled-14-041.jpg

DENİZ SUYUNU İÇME SUYUNA ÇEVİRİYOR

Adonis’in diğer teknolojileri arasında akıllı aynalar, dokunmatik ekranlar, televizyonlar, kameralar ve mutfak elektroniği yer alıyor. ePOD adı verilen batarya ve Furrion’un enerji yönetim sistemine sahip olan Adonis, demir attığı zaman içerisindeki sistemlere gereken gücü bu bataryadan alıyor. Ayrıca Adonis’teki su arıtma sistemi deniz suyunu içme suyuna çevirebiliyor.

Türk yat üreticisinin Numarine 78 isimli yatı baz alınarak geliştirilen Adonis’in 5 milyon dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacağı söyleniyor.

untitled-15-044.jpguntitled-16-041.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim