Sekiz adet orta menzilli tankerle kimyasal tanker konusunda uzmanlaşan Bergen merkezli Champion Tankers, bir diğer yerel tanker operatörü Nyhill Shipping ile şirketin son iki gemisini satın almak üzere anlaşma imzaladı.
Satış kayıtları, 14 yıllık, 50.000 dwt'lik tankerler NH Siri ve NH Erle'nin 44 milyon dolara satıldığını gösteriyor. Her iki gemi de Hyundai Mipo'da inşa edildi.
Bu işlem, Nyhill Shipping'in nakliye sektöründen çıkışını simgeliyor. Bergen'de tanınmış bir iş adamı olan Trond Mohn'un sahibi olduğu şirket, sektördeki son varlıklarını elden çıkardı.
"Bu gemilerin mülkiyeti büyük bir yolculuktu. Ancak tüm inşaat projeleri ve gelişmiş tıbbi-teknik ekipmanların satın alınmasıyla, fonlar işe yarayacak," dedi tanınmış bir hayırsever olan Mohn, Norveçli bir iş gazetesi olan Finansavisen'e .
DENİZ HABER AJANSI