• BIST 9923.41
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

'Nord’ isimli balıkçı teknesinin kaptanı Vladimir Gorbenko, Kırım'a kaçtı

'Nord’ isimli balıkçı teknesinin kaptanı Vladimir Gorbenko, Kırım'a kaçtı
Ukrayna yasalarını ihlal ettiği için Azak Denizi’nde yakalanan ‘Nord’ isimli balıkçı teknesinin kaptanı Vladimir Gorbenko’nun Kırım'a kaçtığı öne sürüldü.

Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı görevlilerinin 25 Mart 2018 tarihinde işgal edilen Kırım’daki limanlara yasa dışı giriş yaptığı için yakalayarak el koyduğu Rus bayraklı balıkçı teknesinin kaptanı Vladimir Gorbenko’nun Ukrayna'dan firar ederek işgal edilen Kırım’a kaçtığı bildirildi.

Gorbenko’nun annesi oğlunun 9 Şubat'ta evine döndüğü açıkladı.

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı Başkan Yardımcısı Oleg Slobodyan, “Bu bilgiyi gördük ve şu an detaylı inceliyoruz. Ancak şimdilik resmi olarak söyleyebileceğimiz şey; bu vatandaş ne kontrol ettiğimiz Ukrayna-Rusya sınırından, ne de işgal edilen Kırım’ın idari sınırından geçiş yapmış” dedi.

UKRAYNA, BALIKÇI TEKNESİNİ YAKALAMIŞTI

Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı, 25 Mart tarihinde Azak Denizinde ihlalde bulunan “Nord” isimli Rus bayraklı balıkçı teknesini yakalamıştı. Teknenin işgal edilen Kırım’daki limanlara yasa dışı giriş yaptığı tespit edilmişti. Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı Başkan Yardımcısı Oleg Slobodyan, “Kontrol sırasında geminin işgal edilen Kırım’a giriş çıkış usulünü ihlal ettiği tespit edildi. Tüm mürettebatta, Kırım’da verilen sözde Rusya pasaportları bulunuyordu. Gemi Berdyansk limanına gönderildi” demişti. Daha sonra mahkemenin Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı’nın talebini kabul ederek balıkçı teknesine el koyma kararını aldığı belirtilmişti.

Gemi kaptanı Vladimir Gorbenko, 6 Nisan’da mahkeme kararıyla 31 Mayıs tarihine kadar tutuklanmış ama daha sonra bin 355 dolar tutarında kefalet karşılığında serbest bırakılmıştı. Ukrayna sınırını ihlal etmekle suçlanan diğer mürettebat 7 Nisan’da para cezasına çarptırılarak serbest bırakılmıştı.

Ardından mürettebat, Rusya tarafından önce Rusya’ya daha sonra işgal altındaki Kırım’a kaçırılmaya çalışılmıştı. Ancak mürettebatın Ukrayna pasaportlarına sahip olmadığı için devlet sınırından geçmesine izin verilmemişti.

‘NORD’ KAPTANINA KIRIM YASAĞI

Herson Şehir Mahkemesi, 11 Nisan’da yapılan duruşma sırasında daha önce kefaletle serbest bırakılan ve yeni suçlamalar yöneltilen ‘Nord’ isimli teknenin kaptanı Vladimir Gorbenko’nun ilk taleple soruşturma görevlisi, hakim veya savcıya gelmesi ve Rus işgali altında bulunan Kırım’a ziyaret gerçekleştirmemesi gerektiğini kararlaştırmıştı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim