• BIST 10616.09
  • Altın 4456.242
  • Dolar 40.4142
  • Euro 47.5152
  • İstanbul 32 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 35 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 31 °C
  • Çanakkale 30 °C

Muz yüklü konteynerden 79 kilo kokain çıktı

Muz yüklü konteynerden 79 kilo kokain çıktı
Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Ambarlı Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda Ekvador’dan Türkiye’ye gelen geminin içerisinde piyasa değeri yaklaşık 31 milyon 532 bin lira olan 78 kilo 830 gram kokain ele geçirildi.

Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Gümrük Muhafaza ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu Ekvador’dan Türkiye’ye uyuşturucu madde getirilmeye çalışılacağı istihbaratına ulaşıldı. Elde edilen verilerin İstihbarat Bilgi Sistemi’nde yapılan analizleri sonucu bir gemi şüpheli olarak değerlendirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nce Gemi Takip Programı üzerinden takip edilen gemiye ait bilgiler İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile paylaşıldı. Uluslararası sularda başlayan takip geminin İstanbul Ambarlı Limanı’na gelmesine kadar koordineli olarak aralıksız sürdürüldü. Bahse konu geminin Ambarlı Limanı’na yanaşmasına müteakip gemi ve yükleri, Gümrük Muhafaza ekiplerince gerekli güvenlik önlemleri alınarak dedektör köpekler, X-Ray tarama sistemleri, videoskop ve diğer teknik cihazlarla aramaya tabi tutuldu.

Yapılan aramalar sonucu muz yüklü 6 konteynerin bir tanesinin ön tarafında şüpheli yoğunluk görülmesi üzerine fiziki aramaya tabi tutulmak üzere konteyner açıldı. Yapılan detaylı aramada muz yüklü koliler arasında gizlenmiş 70 adet paket ele geçirildi. Paketler içerisinde bulunan maddenin yapılan ön analizinde kokain olduğu tespit edildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatlar doğrultusunda piyasa değeri yaklaşık 31 milyon 532 bin lira olan 78 kilo 830 gram kokaine el konuldu. Olayla ilgili soruşturmaya çok yünlü olarak devam ediliyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim