• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 9 °C

Mustafa Murat Şeker, Aselsan Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi

Mustafa Murat Şeker, Aselsan Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi
ASELSAN'da 9 yönetim kurulu üyesinden 3'ü değişti. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Şeker oldu. Şeker SSM Deniz Araçları Daire Başkanı olarak görev yapıyor.

Defence News dünya sıralamasında, Dünyanın 67. büyük Türkiye'nin ise en büyük savunma sanayii şirketi olan Aselsan Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığına SSM Deniz Araçları Daire Başkanlığını da yürüten Mustafa Murat Şeker'in getirilmesi kararlaştırıldı.

Mustafa Murat Şeker, Mayıs 2013'ten bu yana Aselsan yönetim kurulunda görev yapıyordu. 31 Mart günü yapılan Genel Kurul'da, Başkan Vekilliğine Murat Üçüncü tekrar seçildi. 9 kişilik yönetim kurulunun biri bağımsız üye olmak üzere 3 üyesi de değişti. Halka açık olan Aselsan'ın hisseleri BİST'te işlem görüyor.

Aselsan Yönetim Kurulu'nun, en büyük pay sahibi TSKGV tarafından önerilen yeni üyeleri İsmail Gümüştekin ve Oğuz Borat oldu. Piri reis Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Oral Erdoğan da bağımsız üye olarak genel kurulda yapılan oylamayla atandı.

Aselsan'ın yeni yönetim kurulu, Mustafa Murat Şeker (Başkan ve Murahhas Aza) Murat Üçüncü (Başkan Vekili ve Murahhaz Aza) Hasan Canpolat, Sedat Nazlı Bilek, Oğuz Borat, İsmail Gümüştekin, Ziya Akbaş (bağımsız üye), Nazım Altıntaş (bağımsız üye) ve Oral Erdoğan'dan (bağımsız üye) oluştu. Yeni yönetim bir yıl süreyle görev yapacak.

Mustafa Murat Şeker kimdir?

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Mustafa Murat Şeker, 1968 yılında Kayseri'de doğdu. ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliğinden 1992'de mezun olan Şeker, aynı yıl Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda göreve başladı. Yine 1992-94 yılları arasında ODTÜ'de yüksek lisansını tamamlayan Şeker, halen SSM Deniz Araçları Daire Başkanı görevini yürütüyor. Bu dairede başta yeni tip denizaltı olmak üzere MİLGEM, TF-2000 (milli hava savunma fırkateyni projesi), havuzlu çıkarma gemisi gibi önemli projeler yürütülüyor. Murat Şeker, Mayıs 2013'ten bu yana Aselsan yönetim kurulu üyeliğini sürdürüyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
highfaith
13 Nisan 2015 Pazartesi 20:47
20:47
Bir yanlışlık olmalı.
Sn.Musatafa Şeker SSM Elektronik Harp ve Radar Sistemleri daire başkanıdır. Aşağıdaki linkten teyit edilebilir.
http://www.ssm.gov.tr/anasayfa/kurumsal/Sayfalar/organizasyon.aspx
Ayrıca Sistem Projeleri ve Lojistik Müsteşar Yardımcılığı görevinide (milletvekili adayı Sn. Dr. Faruk Özlü'den boşalan) vekaleten sürdürmektedir.
178.233.163.113
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim