• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 17 °C

Mustafa Koç’un ölümüyle ilgili Chemfleet firmasından açıklama yapıldı

Mustafa Koç’un ölümüyle ilgili Chemfleet firmasından açıklama yapıldı
PRÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencisi Mustafa Koç’un bir gemide ölü bulunmasının ardından çıkan haberler sonrası Koç’un staj yaptığı gemi firmasından yazılı bir açıklama yapılarak olaydan duyulan üzüntü dile getirildi.

Piri Reis Üniversitesi (PRÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencisi Mustafa Koç, 3 ay önce staj için İstanbul’dan hareket eden ve Cibuti’da bulunan staj yaptığı gemide ölü bulundu.

Olayın basına yansımasından sonra konuyla ilgili Koç'un staj yaptığı Chemfleet isimli firmadan yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Piri Reis Üniversitesi Güverte Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Mustafa Koç’un Gannet S gemisinde stajını yapmaktayken 11 Temmuz 2019’da hayatını kaybetmesi bizi derinden üzmüştür. Basında ve sosyal medyada yer alan eksik bilgileri gidermek üzere kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğumuz doğmuştur.

Piri Reis Üniversitesi Güverte Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Mustafa Koç, mecburi deniz stajı başvurusu üzerine 16.956 DWT’lik Gannet S gemisine katılmak üzere gemiye katılacak diğer 5 gemi personeli ile beraber 11 Haziran 2019’da hava yoluyla Hindistan’daki Kandla Limanı’na gönderilmiştir.

Gannet S isimli gemi 12 Haziran 2019 saat 08:00’de Kandla Limanı’na varmıştır. Sahil tanklarının dolu olması sebebiyle gemi planlandığı şekilde limana yanaşamamıştır. Bunun üzerine gemiye katılacak personelin konaklamaları yerel acente tarafından ayarlanan 3 yıldızlı Hotel Gokul’da (gokulhotel.com) sağlanmıştır. Yerel prosedürlerin tamamlanması üzerine tüm personel 22 Haziran 2019’da demir bölgesinde gemiye katılmıştır. Gemi, bitkisel palm yağı yükünü tahliye etmek için 28 Haziran 2019 saat 22:00’da limana yanaşmıştır.

Gemiye katılışından sonra stajını en iyi şekilde tamamlaması için Mustafa Koç, liman ve seyir vardiyalarına iştirak etmiştir. Gözetim altında, kurallara uygun şekilde operasyonlara gözlemci olarak katılması sağlanmıştır. Mustafa Koç hiçbir operasyona fiziken sorumluluk yüklenerek katılmamıştır. Günlük çalışma saatleri kurallar dâhilinde planlanmış ve kayıt altına alınmış olup kesinlikle yasal süreleri aşmamıştır. Eğitimin bir parçası olarak, çalışma yapılan bir kargo tankında, diğer uzman personelin yanında kısıtlı bir süre için gözlemci olarak bulunmuştur.

2 Temmuz 2019 saat 13:00’da gemi limandan kalkarak bir sonraki yükleme limanı olan Djibuti Limanı’na seyretmiştir. Gemi, 10 Temmuz 2019 saat 05:00’da melas (şeker pancarı şurubu) yüklemek üzere Djibouti Limanı’na yanaşmıştır. Aynı gün saat 17:00’da paydos edilmiş ve akşam yemeği sonrasında personel istirahate çekilmiştir.

11 Temmuz 2019 tarihinde gemi liman periyodundayken, saat 08:00’de Mustafa Koç telefon ile uyandırılmak istenmiş, ancak telefona cevap alınamamıştır. Saat 08:15 civarında 4. Kaptan kendisini uyandırmak için kamarasına gitmiş ve Mustafa Koç’un hareketsiz olduğunu derhal gemi kaptanına haber vermiştir. Bu esnada ambulans çağırılmış, kaptan tarafından ilk tespit ve müdahaleler yapılmıştır. Ancak yapılan tüm ilk yardım müdahalelerine rağmen stajyerimiz Mustafa Koç hayata döndürülememiştir.

Cibuti’de görevli değerli Türk Büyükelçimizin yardımları ile bölgesel bir hastanede merhum Mustafa Koç’un vefat sebebi incelenmiştir. Uluslararası transfer izinleri ve işlemleri sonucu, merhumun cenazesi 15 Temmuz 2019 akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’na ulaştırılmış ve ailesine teslim edilmiştir.

Mustafa Koç, stajı süresince öğrenmeye hevesli, güler yüzlü ve iş arkadaşları ile son derece iyi anlaşan, uyumlu bir personel olarak gemi kaptanının takdirini ve tüm gemi personelinin sevgisini kazanmıştır.

Stajyerimiz Mustafa Koç’u genç yaşta, ani ve beklenmedik şekilde kaybetmekten dolayı gemideki çalışma arkadaşları ve tüm ofis personeli olarak derin üzüntü duymaktayız.

Değerli kardeşimiz Mustafa Koç’a Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve baş sağlığı dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
M.K
28 Ocak 2021 Perşembe 18:13
18:13
Denize cikacak butun stajerler hayir demeyi ogrenmeli, prosedurlere uygun havalandirmamis tanklara, olcum yapilmamis tanklara inmeyi reddedin, staj hayatinizdan onemli degil.
101.115.35.235
MUZAFFER KORKUSUZ
28 Ocak 2021 Perşembe 18:11
18:11
Bu gemideki kaptan ve 1. zabitin yargilanmasi lazim.
101.115.35.235
Mert
06 Ağustos 2019 Salı 02:09
02:09
Genç kardesimiz sağlıklı çıkmış gemiye nasıl olduda akciğer enfeksiyonundan öldü belli gemide yakalanmış bu hastaliga. Bu süreç lazım saatlerce uykusuz kalıp çalıştırılması 45 derece sıcak ortamda maruz kalmış tank temizlettirmişler Çin işkencesi yapılmış orda her ne yaşandıysa onlar açıklansın lütfen
92.44.148.114
itirafçı emektar
25 Temmuz 2019 Perşembe 00:48
00:48
Denizde insanları sırf denet kuruluşlarına yaranmak için çalışma saatlerini hiçe sayarak köle gibi çalıştıran (çalışma saatlerine dikkat edin derler ama gemiye 1 ton gereksiz iş yüklerler, gelde çık işin içinden),gemilerinin hemen hepsinde havalandırması çalışmayan, ortalama 45-50 derece kargo kontrol ve kabinlerde insanları hapseden ama bunu bilip bilmemezlikten gelen,hiçbir günahın yokken kafasına göre şirketten adam çıkarıp kendi torpillilerine en iyi gemilere yollayan ama arada dryfleet diye paravan şirket açıp delik deşik olmuş sahte ölçüm ve evraklı batmak üzere olan gemilerde sırf daha fazla para kazanmak için insanları ölüme gönderen, bu gemilerde de maaşları 1 ay geriden yatırıp insanları mağdur eden ama konu enspektör maaşlarına geline bol keseden maaş alan hem de tam zamanında alan, kafasına göre gemilere çıkıp ekstradan ve fazladan armatörleri dolandırırcasına keselerini dolduran, insanı olmayan çalışma ortamlarında insanları sigortasız çalıştırıp ölümlerine sebep olan, şirket ofislerinde bedavaya stajer çalıştırıp bizde bedavaya 7 8 ay calısmassınız sizi gemiye göndermeyiz diyen, gemiye gönderseler bile revirde stajerleri yatırarak köpek muamelesi yapan, onlarca kişinin ekmeğiyle oynayıp insanları işten sebepsizce atan,tank patlatan, deniz kirleten, fetö ile benzer yapılaşmaya girmiş olup abi-kardeş şirket yöneten, 2 aylık 30 yasında yeni kaptanı şirkette enspektör diye çalıştırıp abi-kardeş-akraba yapılaşmaya giden, gerçekte 5 para etmez vasıfsız ve katillerin toplandığı,sürekli gemi personeline aşırı mobbing ve baskı uygulayıp sürekli gemi çalışanlarını suçlayan ama kendileri her zaman sözde dört dörtlük alçak gönüllü olan siz chemfleet enspektör ve sorumlular; gün gelecek ve hepiniz adalet karşısında bu yaptıklarınızı misliyle ödeyeceksiniz. Cok can yaktınız ve bunların hiçbiri ne bu ne de öbür dünyada affedilmesin.
24.133.172.106
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim