• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Mükemmelliği belgelendi...

Mükemmelliği belgelendi...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İDO bu yıl 15’incisi düzenlenen ‘Ulusal Kalite Kongresi-Kalite Ödülleri’ kapsamında, "Mükemmellikte Yetkinlik" belgesi aldı.
İanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen Ulusal Kalite Kongresi’nde, İDO’ya layık görülen ödül Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı Başkanı Chris Lebeer tarafından verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İDO Türkiye Kalite Derneği ( KALDER ) tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen ‘Ulusal Kalite Kongresi-Kalite Ödülleri’ kapsamında, “Mükemmellikte Yetkinlik” onayı alarak büyük ödüle bir adım daha yaklaşmış oldu.
 
1992 yılından beri ülkemizde her yıl düzenlenen ve yaşamın her alanında “Toplam Kalite Yönetimi”nin uygulanmasına yönelik bir düşünce paylaşım forumu oluşturmak amacıyla toplanan kalite kongresinin bu yıl 15.si düzenlendi. ‘Düşünce Kalitesi ve Küresel Yönetim’ temasının tartışılacağı “15. Ulusal Kalite Kongresi”, 21-22 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Kongreye, Türkiye’nin dört bir yanından ve her sektörden 100’ün üzerinde işadamı, profesyonel yönetici, akademisyen, bürokrat, siyasetçi ve gazeteci biraraya gelerek kalite yaklaşımlarını ortaya koydu.
 
15. Ulusal Kalite Kongresi’ne özel oturum konuşmacısı olarak davet edilen Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, yaşadığı deneyimlerin ışığında “Daha İyi Bir Dünya İçin” küreselleşmenin ekonomik ve sosyal fırsatlarını katılımcılarla paylaştı.
 
Kongreye ayrıca, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Şair-Yazar Sunay Akın, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy da konuşmacı olarak katıldı.
İDO’nun kalite yolculuğunun anlatıldığı barkovizyon gösterisiyle başlayan oturumda söz alan İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, İDO’ya kalite getiren uygulamaları anlattı. Müşteri memnuniyeti için sürekli ölçümlemeler yaptıklarını, müşteri beklentileri karşılamak için kurdukları gizli müşteri servisiyle hizmetleri denetledikleri ifade eden Paksoy, İDO’nun yaptığı teknolojik yatırımlarla deniz ulaşımında hızlı bilet uygulamasını başlattığını ve dünya da ilk kez deniz üzerinde kablosuz internet erişimi sağlayan kuruluş olduğunu belirtti. Genel Müdür Paksoy, kurum olarak deniz kültürünün oluşması ve geliştirilmesi için sosyal sorumluluk projelerini desteklediklerinin altını çizdiği konuşmasında “Haydi İstanbul Vapurunu Seç” kampanyasını örnek göstererek “Tüm süreçlerimizi İstanbullularla paylaşıyoruz, bu nedenle iletişim kanallarını açık tutuyoruz” dedi. Ahmet Paksoy, yorgun bir işletme olan şehir hatlarının devralınmasından sonra 56 iskelenin 51’inde bakım onarım çalışmaları yaptıklarını, filo da bulunan 32 yolcu vapuru ve 15 araba vapurunun elden geçirilerek bakımlarının gerçekleştirildiğini dile getirdi. Çok kısa zamanda yapılan nezih çalışmaların meyvesini vererek yolcu sayısının 130 binlerden 250 binlere çıktığının bilgisini veren Paksoy, şehrin yoğun temposuna rağmen kısa zamanda hizmetlerde sağlanan gelişime dikkat çekti. İDO Genel Müdürü Nisan ayında start alacak Yenikapı-Güzelyalı hattıyla Bursa’ya yolculuk süresinin 75 dakikaya ineceğini, Temmuz ayında başlayan ulaşımda tek bilet uygulaması ile modern dünyanın yapmış olduğu entegrasyonu da hayata geçirdiklerini ifade etti. Yaptırdıkları yüksek manevralı 4 araba vapuru ile Harem – Sirkeci arasında daha hızlı sirkülasyon sağlanacağının da altını çizen Genel Müdür Paksoy, “Ağır araç trafiğinin azaltılması için güney destinasyonundan gelen ağır yüklü araçların Mudanya veya Bursa iskelelerinden İstanbul’a Ro-Ro ile taşımayı hedefliyoruz” dedi. Kalite yolculuğunda katedilmesi gereken çok mesafe olduğunu, eleştiri ve değişime açık olduklarını vurgulayan Ahmet Paksoy, “Rotamız Kalite Ödülü”dedi. 22 Kasım 2006 - Çarşamba günü düzenlenen“Mükemmellik Aşamaları” ödül töreninde, kalite çalışmalarındaki kararlı uygulamalarından dolayı “Mükemmellikte Yetkinlik” ödülünü alan İDO, Türk Denizcilik sektöründe bir ilki daha gerçekleştirerek kalite yolculuğunda yetkinliğini belgelemiş oldu.  “Mükemmellikte Yetkinlik” belgesi; Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından mükemmel kuruluş olma yolunda başarılı biçimde yönetilen işletmelere veriliyor. Belge, Kalite Büyük Ödülü sürecinin en önemli dönemeci olarak görülüyor.DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim