• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Muğla'daki tekneler turizm sezonuna hazırlanıyor

Muğla'daki tekneler turizm sezonuna hazırlanıyor
Muğla ve ilçelerinde tekne çekek yerleri ve tersanelerde bulunan tekneler, sezona yetiştirilmek için bakım ve onarımdan geçiriliyor.

Deniz turizminin önemli merkezleri arasında gösterilen Muğla'da her yıl binlerce turisti taşıyan tekneler, bakım ve onarım işlerinin yapıldığı çekek yerleri ile tersanelerde sezona hazırlanıyor.

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde faaliyet gösteren tur teknelerinin bakımı, beldeye kazandırılan tekne çekek yerinde yapılıyor. Karaya çıkartılan teknelerin zımpara, boya ve bakım çalışmaları işçiler tarafından titizlikle yürütülüyor.

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, teknelerin tamir ve bakımının yapabileceği 13 dönümlük tekne çekek yerinde marangoz, tamir atölyesi ve kafeterya bulunduğunu söyledi.

Her kış sezonunda tekne ve yatların bakım onarım işleri ile sığınma için tekne çekek yerine getirildiğini bildiren Gültekin, "Dalyan Kanalı'nda 500'e yakın tekne, turizme hizmet ediyor. Yıllardır teknelerin bakımlarının mahalle aralarında, yol kenarlarında yapılıyor, bu da hem görüntü hem kimyasal kirliliğe neden oluyordu. Çekek yerinin hizmete girmesiyle bu sorun çözüldü" dedi. Gültekin, çekek yerine tamir ve bakım için Göcek ve Köyceğiz'den de teknelerin getirildiğini kaydetti.

Tekne sahipleri sezondan ümitli

Dalyan'da 26 yıldır turizm işletmeciliği yapan Özay Akdoğan da Dalyan Kanalı'nda 491 teknenin turizme hizmet verdiğini ifade etti.

Geçen sezonun ardından yıpranan teknelerin bakıma alındığına işaret eden Akdoğan, sezon öncesinde teknelerini karaya çektiklerini, bakım onarımlarını yaptırdıklarını anlattı.

Her yıl teknelerin dış aksamının yanı sıra motor ve pervane bakımları da yapıldığını vurgulayan Akdoğan, "Çevreye zarar vermemek için motorlar ile ilgili bütün yenilikleri teknelerimizde uyguluyoruz. Eğer fazla bir yıpranma yoksa bir teknenin ortalama bakım maliyeti 3-4 bin lira arasında değişiyor" diye konuştu. Akdoğan, bu turizm sezonundan ümitli olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Özellikle İskandinav ülkelerinden bölgemize çok sayıda turist geliyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okulların tatile girmesiyle çok sayıda yerli turistin de bölgemizi ziyaret edeceğini düşünüyoruz. Geçen yıl bölgemizi ziyaret eden 1 milyon 200 bin turist, teknelerimizde bölgenin doğal güzelliklerini gezerek güzel bir gün geçirdi."

Bölgede turizm sezonun 1 Nisan itibarıyla açıldığını  kaydeden Akdoğan, en geç 15 Nisan'da tüm teknelerin bakım ve onarımlarının tamamlanarak denize indirileceğini söyledi.

Göcek Mahallesi'nde günübirlik tur işletmeciliği yapan Mehmet Gökcen ise teknesinin bakımını yapmak için Dalyan çekek yerine getirdiğini söyledi.

Sektörde 11 yıldır hizmet verdiğini dile getiren Gökcen, "Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle bakım ve boya işini kendim yapıyorum. Tekneyi kasım ayında Dalyan'a getirdim. Önümüzdeki günlerde bakımı tamamlayarak Dalyan Boğazı'ndan indireceğim, sonra da Göcek'e götüreceğim" dedi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim