• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 11 °C

Mubariz Gurbanoğlu ile Rıza Sarraf'ın, Bilal Erdoğan sevgisi göz yaşartıyor!

Mubariz Gurbanoğlu ile Rıza Sarraf'ın, Bilal Erdoğan sevgisi göz yaşartıyor!
Biri İran, Biri Azerbaycan Türk'ü işadamları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ile olan ilişkisi dikkat çekerken, akçeli işleri Türkiye'nin gündemini belirliyor.

Birinin asıl ismi Reza Zarrab, Türk vatandaşı olduktan sonra Rıza Sarraf ismini aldı. İran'ın Tebriz kökenli Azeri Türklerinden. 12 Eylül 1983 doğumlu Rıza Sarraf, değerli taş, maden, turizm ve denizcilik sektöründe hizmet veriyor.

Diğerinina asıl ismi ise Mubariz Mansimov. Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'nün Masallı köyünde 22 Mart 1968 tarihinde doğdu. Türk vatandaşı oldukktan sonra Mubariz Grubanoğlu ismini alarak, başta denizcilik sektörü olmak üzere, turizm, gıda, inşaat ve havayolu işletmeciliği sektörlerinde yatırımları bulunuyor.

Bu iki Azeri kökenli Türk vatandaşının, Azeri olmalarının dışında en büyük ortak noktası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ile olan akçeli işleri Türkiye'nin gündemini meşgul ediyor.

İran Azerisi Rıza Sarraf, Bilal Erdoğan'ın yönetiminde bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) milyon dolarlık yardımlarda bulunurken, Azerbaycanlı Mubariz Gurbanoğlu ise Bilal Erdoğan'ın amcası ve eniştesinin ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi'ne ait M/T MECİD ASLANOV isimli nehir tankerini 10 yıllığına kiralaması dikkat çekiyor.

Mubariz Gurbanoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Palmali Denizcilik Şirketi'nin inşa ettirdiği ve 16 milyon dolara Bilal Erdoğan'ın ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi'ne sattığı M/T MECİD ASLANOV'un yine 20 milyon dolara 10 yıllığına kiralaması "Mubariz'in Ticaret Anlayışı" konusunda kafalarda soru işareti oluşmasına neden oluyor.

AZERİLERİN BİLAL ERDOĞAN AŞKI!

İran ve Azerbaycan kökenli işbitirici Türk vatandaşı Mubariz Gurbanoğlu ve Rıza Sarraf'ın Başbakan Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'a olan sevgisi (!) göz yaşartırken, ticari ilşikileri toplumda merak konusu haline geliyor.

Özellikle 17 ve 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması'nda Rıza Sarraf'ın AKP Hükümetinin üyesi 3 Bakana verdiği iddia edilen Rüşvet Olayı ilgili tutuklanması Türkiye gündemine bomba gibi düşmüş, AKP Hükümetinin soruşturmayı yapan Savcıları görevden alması ile birlikte Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmaları akamete uğramıştı.

Aynı Rıza Sarraf'ın Hükümet Üyesi bir bakanın aracılığıyla İstanbul Fındıklı'da bulunan Ak Sigorta Genel Müdürlüğü'nü satın alarak otel yapması ise kamuoyunda yoğun bir şekilde konuşulduğunu da not düşmekte fayda var.

Diğer taraftan Deniz Haber Ajansı'nın kaynaklardan doğrulattığı bilgiye göre, Palmali Denizcilik'in patronu Mubariz Gurbanoğlu'nun, Bilal Erdoğan'ın ortak olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketine destek vermek ve filosunu büyütmek için can siparane çalışmalar yaptığı belirtilirken, gemi filosunun en az 5 tanker daha katacağı kaydedildi.

Bilal Erdoğan'ın satın alacağı diğer gemileri de Palmali Denizcilik tarafından en az 10 yıllığına kiralanacağı iddia edilirken, Mubariz Gurbanoğlu'nun Bilal Erdoğan AŞKI VE SEVGİSİ dikkat çekmeye devam edecek gibi görülüyor.

Haber - Analiz: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Cenk
17 Ağustos 2014 Pazar 22:45
22:45
Mübariz beyin doğum yeri Masallı Bakü'de değil güneyde Lenkeran şehri yakınlarındadır
78.185.199.226
Editor
04 Ağustos 2014 Pazartesi 16:15
16:15
Ali Atıl isimli okuyucu, Deniz Haber Ajansı ile ilgili, kasıtlı olarak hiç bir maddi gerçeği olmayan iftira içerikli yorum göndermektedir. Bu yalan yorumlarını alışkanlık haline getirmiştir. Ajansımızın Palmali Denizcilik ve Royal Denizcilik ile reklam anlaşması yoktur. VE OLMAYACAKTIR. Ali Atıl isimli okuyucunun yalan ve iftira içeren yorumlarına karşı sessiz kalmamız beklenemez.
88.235.33.153
Tayyar uçan
02 Ağustos 2014 Cumartesi 18:40
18:40
Rıza sarraf gibi hayırsever iş adamlarına neden çamur atılıyor anlamıyorum.adam tonla para getiriyor yurdumuza
85.105.153.29
Editör
02 Ağustos 2014 Cumartesi 02:13
02:13
Ey beyin özürlü Ali atıl isimli yorumcu, Deniz Haber Ajansı kurulduğu 2002 yılından beri Palmali ve iştiraklerinden ne reklam almış, nede yayınlamıştır. Bizi başkaları ile karıştırma. Deniz Haber Ajansı reklam ile terbiye edilemeyecek kadar, namuslu ve ahlaklı bir yayın organıdır. Deniz Haber Ajansı, Türkiye'de gazeteciliğin şerefini kurtarma mücadelesi vermeye çalışmaktadır.
5.46.54.211
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim