• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 19 °C

Mübariz Gurbanoğlu, FETÖ’den 5 yıl hapis cezasına mahkum oldu

Mübariz Gurbanoğlu, FETÖ’den 5 yıl hapis cezasına mahkum oldu
'FETÖ üyeliği' suçundan yargılanan Mubariz Gurbanoğlu'na, "FETÖ'ye bilerek ve isteyerek yardım" suçundan 5 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, tahliyesine karar verdiği Gurbanoğlu'na adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağı koydu.

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mart 2020’de gözaltına alınan Azerbaycanlı iş insanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise Gurbanoğlu hakkında, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Azeri iş adamı Mubariz Gurbanoğlu, yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.

Ev hapsine alınan Mansimov’un tahliye kararı sonrası duruşma salonu dışında bekleyen yakınları sevgi gösterisinde bulundu.

MÜTALAADAN NOTLAR

Mütalaada, sanık Gurbanoğlu'nun, FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan Türk Rus Kültür Vakfının kurucusu ve geçici yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilerek, sermaye ortağı olduğu Palmali isimli firma adına kayıtlı GSM hatları üzerinden yapılan incelemede, sanığın birçok örgüt mensubuyla iletişim kaydının mevcut bulunduğu kaydedildi.

Sanık hakkında yapılan açık kaynak araştırma tutanaklarında, Atlantic International School adlı okulun yönetim kurulunda sanığın isim ve fotoğrafının bulunduğu ifade edilen mütalaada, Atlantic International School hakkında yapılan açık kaynak çalışmalarında ise okulun FETÖ'ye ait olduğu yönünde bilgilerin elde edildiği aktarıldı.

Mütalaada, sanığın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selman Gülen ile ilişki içinde olduğu ve birlikte Rusya'nın da yer aldığı yurt dışı seyahatlerinin bulunduğuna dair bilgiler üzerine açık kaynak çalışmalarının yapıldığı aktarılarak, FETÖ'nün Rusya'daki faaliyetleri ve paraların transfer edilme yollarına göre, Selman Gülen'in Rusya'daki Diyalog-Avrasya sorumlusu ve ajan olduğu suçlamasıyla sınır dışı edildiğine dair veriler elde edildiği kaydedildi.

FETÖ’NÜN YANINA İKİ KEZ GİTMİŞTİ

Mansimov, geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı savunmada Pensilvanya’ya FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yanına iki kez gittiğini söyleyerek ilk gidişinin bir iş gezisinde gerçekleştiğini ve kendisinin gitmek istememesine rağmen çevresindekilerin baskılarıyla gitmek zorunda kaldığını öne sürmüştü.

Fetullah Gülen ile yaptıkları görüşmede kendisini yanına oturması için çağırdığını anlatan Mubariz Gurbanoğlu, “Fetullah Gülen’e ‘Hocaefendi kusura bakmayın, ben 11 yaşından beri seferiyim ve içkiliyim, kalkabilir miyim’ dedim. Fetullah Gülen bana ‘O seninle Allah arasında bir şey’ dedi.” ifadelerini kullanmıştı.

İkinci görüşmenin de Mehmet Ağar’ın isteği üzerine Ağar ile birlikte yaptıklarını söyleyen Gurbanoğlu, ziyaretlerin birinde kendisine tespih hediye edildiğini anlatmıştı.

Azeri kökenli Mubariz Mansimov, 1998 yılında Türkiye'ye yerleşti. 2007 yılında ‘Gurbanoğlu' soyadını da alarak Türk vatandaşlığına geçti. Türkiye merkezli Palmali Grubu'nun başkanı olan Gurbanoğlu, 2014'te Türkiye'nin en zengin 10 iş insanı arasında yer aldı.

Sahip olduğu gemi filosuyla petrol, kimyasal madde ve yük taşımacılığı yapan Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, 2015 yılında da Forbes'ın dünyanın en zengin 500 iş insanı listesine de girdi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim