• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 17 °C

MSC Ocean Cay Marine Reserve Adası’nda yüzlerce caretta yavrusu tespit edildi

MSC Ocean Cay Marine Reserve Adası’nda yüzlerce caretta yavrusu tespit edildi
MSC Ocean Cay Marine Reserve Adası, hem karada hem de çevredeki deniz ortamında gelişen yerli türlerle dolu, konukların keyfini çıkarması için gelişen ve nefes kesici bir yaşam alanı haline geldi.

MSC Cruises, Ağustos ayından bu yana özel adası Ocean Cay MSC Marine Reserve'de ortaya çıkarak çok sayıda yuvadan denizlere açılan yüzlerce küçük caretta deniz kaplumbağası yavrularını görmekten mutluluk duyuyor. Bu tarihi manzara, MSC Cruises'ın adayı ve çevresindeki suları, yerli flora ve fauna için gelişen bir ortam olması için eski statüsüne döndürmeye yönelik başarılı projesinin doruk noktası. Şu ana kadar adada altıdan fazla yuva tespit edildi ve hepsi izlenmeye devam ediyor.

MSC Cruises'ın Bahamalar'daki özel adası Ocean Cay MSC Marine Reserve, adanın etrafındaki 64 mil karelik korumalı suları ile deniz yaşamının korunmasına yönelik güçlü bir bağlılık üzerine kuruldu. Ocean Cay'ın amacı, eski endüstriyel kum kazı alanını, bozulmamış güzelliğine geri döndürmek ve hem karada hem de okyanustaki yerel fauna ve flora türlerini bölgeye çekmekti. 2019 yılının sonlarından bu yana ada giderek zengin bir deniz ekosistemi ile yemyeşil bir tropik cennete dönüştü ve koruma programının başarıyla ilerleyişinin kanıtı, caretta deniz kaplumbağası yavrularının adadaki yuvalarından denize doğru yol alırken görülmesi.

MSC Cruises Sürdürülebilirlik Direktörü Linden Coppell, şunları söyledi:

“Loggerhead kaplumbağalarının bu kadar kısa sürede yumurtlamak için Ocean Cay sahillerine geldiğini görmek hepimizi çok heyecanlandırdı. Yeni restore edilmiş bir ekosistemde bunun gerçekleşmesi uzun yıllar alabilirdi ve geleceklerinden ya da ne zaman geleceklerinden emin değildik. Bir sonraki yuvalama mevsimlerinde daha fazla yavru görmeyi ve bu yeni gelenlerin yuva yapma zamanı geldiğinde Ocean Cay'a tekrar geri dönmelerini umuyoruz."

Bu yıl, Ocean Cay'de yuvalanma tespit edildiğinde, bu hassas türleri korumak ve en iyi hayatta kalma şanslarını sağlamak için tüm yuvalama alanları düzenli olarak işaretlendi ve izlendi. Ada çapındaki Biyoçeşitlilik Yönetim Planı kapsamında kaplumbağaları teşvik etmek ve özellikle yumurtlama mevsimi boyunca korunmalarını sağlamak üzere prosedürler uygulanıyor.

Adanın restorasyonu sırasında kuş popülasyonunu destekleyen önemli bir ekolojik özellik olarak tatlı su sulak alanı tanımlandı. Daha sonra bu bölge koruma altına alındı ve adada üreyen çiftler, yerleşik bir oyuk baykuşu ve göç eden popülasyonlarda artış da dahil olmak üzere, bir dizi farklı kuş türü görüldü.

Ocean Cay MSC Marine Reserve, MSC Cruises'ın Karayip güzergahının benzersiz bir destinasyonu ve adanın her yönü, adanın temel felsefesi olan doğanın keşfine dayanan gerçekten unutulmaz bir deneyim yaratma vizyonuyla geliştiriliyor.

ada-4.jpgada-5.jpgada-3.jpgada-2.jpgada-1-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim