• BIST 10170.26
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

MSC, Hamburg'daki HHLA'nın yüzde 49,9 hissesini satın almak için teklif verdi

MSC, Hamburg'daki HHLA'nın yüzde 49,9 hissesini satın almak için teklif verdi
Dünyanın en büyük konteyner hattının sahibi olan Aponte ailesinin kontrolündeki Mediterranean Shipping Co (MSC), Hamburg Limanı'ndaki en büyük terminali işleten HHLA'nın %49,9'u için teklif verdi.

Konteyner taşımacılığı şirketi MSC, Hamburger Hafen und Logistik AG adlı büyük lojistik şirketi HHLA'nın yarısını satın almak istiyor.

Duyuru, Hapag-Lloyd'un büyük hissedarı Klaus-Michael Kuehne'nin Alman medyasına yaptığı açıklamada, Alman konteyner taşımacılığı şirketinin limanı devralabileceğini söylemesinden bir gün sonra geldi. 

MSC şirketi teklifle ilgili olarak, satın alma şartlarının Hamburg şehir yönetimi tarafından kabul edildiğini belirtiyor.

MSC teklifinin eyalet düzeyinde onaylanması gerekecek ve HHLA yönetim kurulu bugün yaptığı açıklamada teklifi inceleyip değerlendireceğini belirtti.

Duyuruda, "Teklif sahibi, devralma teklifi ile bağlantılı olarak, MSC ve Hamburg Serbest Hansa Şehri'nin ('FHH') bugün devralma teklifinin temel parametrelerini, şartlarını ve tarafların şirket ile ilgili karşılıklı niyet ve anlayışlarını ortaya koyan bağlayıcı bir anlaşma imzaladıklarını bildirdi" denildi.

Alman şirketin, liman şirketinin %49.9'unu satın alması için hisse başına 16.75 Avro teklif ediliyor. % 50.1'lik kısım ise  Hamburg Belediye Meclisi'ne bağlı bir şirket tarafından kontrol edilecek.

aa1-001.png

Teklif ek avantajlarla birlikte geliyor

Alphaliner analistlerine göre MSC'nin teklifi, demiryolu lojistiği iştirakleri, Hamburg terminalleri ve Almanya dışında Tallinn-Muuga, Odesa ve Trieste'deki tüm terminal varlıkları dahil olmak üzere HHLA'nın tamamını ilgilendiriyor. Teklif, limanlar kolu TerminalInvestment Limited tarafından değil MSC tarafından sunuldu. 

Alphaliner'a göre MSC ayrıca HHLA'nın Hamburg terminallerinden bir milyon konteyner daha göndermeyi taahhüt eden bir mutabakat zaptı imzaladı ve Almanya'daki merkezini Bremen'den Hamburg'a, ülkedeki kruvaziyer operasyonlarının merkezini de Münih'ten Hamburg'a taşıdı.

Analist firma ayrıca, HHLA'nın hisselerini satın almak için denizcilik şirketlerinden önemli bir ilgi olmasına rağmen, MSC'nin yukarıda belirtilen ek avantajları sunabilen tek teklif sahibi olduğunu bildirdi.

Alphaliner, MSC'nin sahibi olan Aponte ailesinin de yarışta %49'una sahip olmaktan ve geri kalanını Hamburg'a bırakmaktan memnun olan tek kişi olduğunu yazıyor.

MSC ihalesinin, Federal Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen, 14 Eylül Perşembe ve 15 Eylül Cuma Bremen'de gerçekleştirilecek olan Ulusal Denizcilik Konferansı'nda en çok konuşulacak konulardan biri olması bekleniyor. 

aa2-001.png

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim