• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 20 °C

MSC Aurelia depremzede çocukların mutluluğuna demirledi

MSC Aurelia depremzede çocukların mutluluğuna demirledi
Hatay’ın İskenderun ilçesindeki depremzedeler için barınma imkanı sunan MSC Aurelia isimli yolcu gemisi, 800’e yakın vatandaşı ağırlıyor.

Depremzedelerin her türlü ihtiyacının karşılandığı gemide personel, AFAD ve Kızılay’la eşgüdüm halinde çalışmalar yürütüyor. Gemi, hasta, yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç depremzedelerin barınmasına öncelik veriyor.

İtalya’dan 20 Şubat’ta gelen Aurelia isimli Ro-Ro gemisi, geldiği günden itibaren vatandaşlara hizmet sunuyor. İsviçre merkezli MSC firmasına ait gemi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İtalya’nın Napoli şehrinden ayrılarak İskenderun limanına demirledi.
Gemideki çalışmalar hakkında Aydınlık’a bilgi veren yetkililer, depremzedelerin her türlü ihtiyacının sağlandığı, temizlik, duş, hijyen konusunda herhangi bir sorun olmadığı, geminin temizliğinin de düzenli olarak yapıldığını bildirdiler.

359 oda bulunan gemide toplam 60 personel hizmet veriyor. Geminin revirinde 24 saat sağlık hizmeti var. Ayrıca depremzedelere psikolojik destek verilmesi için de çalışmalar sürüyor.

Çocuklar İçin Oyun Merkezi

Her gün saat 15.00’te çocuklar için etkinlikler düzenleniyor. 14.00’ten itibaren başlayan etkinlik anonsunun ardından çocuklar, lobiye koşuyor. 15.00’i bekleyemeyen minikler, koşuyor, hopluyor, yakalamaca oynuyor, etrafa neşe saçıyor. 2 eğitmenle birlikte oyunlar oynanıyor, ekipler oluşturularak yarışmalar düzenleniyor. Çocuklar yeteneklerine göre de faaliyetlere katılıyor. Bu gemide çocuklar doyasıya eğleniyor.

Fotoğraf makinemizi gören çocuklar, “Abi beni de çek” diyerek etrafımızı sardı. Parende atanlar, amuda kalkanlar, şpagat açanlar, her biri ayrı hüner sergiledi.

msc-aurelia-deniz-haber-ajansi.jpg

Eğitim Başlayacak

Napoli’den gelirken yardım malzemeleri de getiren gemi, bu yardımları AFAD’a teslim ederek depremzedelere ulaşmasını sağladı.
Depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda AFAD ve Kızılay’la birlikte bu ihtiyaçlar gideriliyor. Aydınlık’a konuşan bir gemi personeli, ellerinde olmamasına rağmen bir vatandaşın 45 numara ayakkabı ihtiyacını da hızla karşıladıklarını ifade etti.

Sınıf Oluşturulacak

Yetkililer, gemideki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden kayıt alarak bir sınıf da oluşturacaklarını aktardılar. Geminin salonlarından birisini eğitime tahsis edeceklerini belirten yetkililer, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yönlendireceği öğretmenlerle burada eğitim verilmesini sağlayacak.
En az 2 ay daha İskenderun limanında kalacak olan gemi ilerisi için yine AFAD’la planlanarak değerlendirilecek. (Aydınlık)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim