Dünyanın en prestijli denizcilik kulüplerinden biri olarak bilinen Monaco Yat Kulübü, kapılarını bu kez gençlere açıyor. “Milyarderler kulübü” olarak anılan kulüp, 21 Mart’ta ilk kez düzenleyeceği Yachting Student Fair (Yatçılık Öğrenci Fuarı) ile denizcilik ve yatçılık sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere ücretsiz eğitim ve tanıtım imkânı sunacak.
Yaklaşık 2 bin 500 üyesi bulunan Monaco Yat Kulübü; armatörler, sanayiciler, iş insanları ve süper yat sahiplerinden oluşan seçkin profiliyle biliniyor. Üyeler arasında Türkiye’den Rahmi Koç ve Ercüment Cafer Bayegan’de kulübün üyeleri arasında yer alıyor.
GENÇLERE ÜCRETSİZ KARİYER FIRSATI
Monaco’daki kulüp binasında sabah 10.00’dan akşam 17.00’ye kadar açık olacak fuar, ortaokul öğrencilerinden üniversite mezunlarına kadar geniş bir yaş grubuna hitap ediyor. Katılım ücretsiz ancak kayıt zorunlu.
Fuarda; gemi kaptanlığı ve mühendislik kariyer yolları, yat yönetimi ve brokerlık eğitimleri, deniz altı kaynakçılığı ve ticari dalış meslekleri, liman işletmeciliği ve teknik bakım alanları gibi pek çok başlıkta eğitim kurumları ve sektör temsilcileri gençlerle bir araya gelecek.
YATLARA ÇIKIŞ, KAŞİFLERLE BULUŞMA, KONFERANSLAR, SÖYLEŞİLER
Katılımcılar kulübün marinasında demirli yatları ziyaret edebilecek. Ayrıca denizcilik ve keşif alanında uluslararası deneyime sahip isimler gençlerle deneyimlerini paylaşacak.
Fuar, yatçılık ve keşif temalı dört günlük etkinlik serisinin başlangıcı olacak. Program kapsamında keşif yatları, derin deniz araştırmaları ve çevresel farkındalık konularında paneller düzenlenecek.
DENİZ HABER AJANSI

































