• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

MLA Koleji’inin İcra Kurulu Başkanı Doç. Dr. Başak Akdemir, kolejin denizcilik eğitimindeki rolünü ve hedeflerini anlattı

MLA Koleji’inin İcra Kurulu Başkanı Doç. Dr. Başak Akdemir, kolejin denizcilik eğitimindeki rolünü ve hedeflerini anlattı
BAU Global’in İngiltere’den satın aldığı MLA Koleji’inin İcra Kurulu Başkanı Doç. Dr. Başak Akdemir, kolejin denizcilik eğitimindeki rolüyle ilgili Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat’ın sorularını yanıtladı.

-Bahçeşehir Üniversitesi tarafından MLA Koleji satın alındı ve siz MLA Koleji'nin İcra Kurulu Başkanlığı görevine getirildiniz. Ne gibi bir proje ve bu kolejin denizcilik eğitimindeki rolü ne olacak?

MLA College, BAU Global'in dünyanın 4 kıtasında 6. üniversitesi oldu. Bu kolejimizle birlikte denizcilik eğitimine de girmiş olduk. Şu anda sürdürülebilir denizcilik operasyonları, navigasyon gibi zaten olan bölümlerin içine artık denizciliğin yanısıra İngiltere'de de önemli bölümleri katarak eğitimimize devam edeceğiz. Ekim ayında direkt NBA programımız başlıyor. Ocak ayında Siber güvenlik programımız başlıyor. Ayrıca Türkiye'de olmayan eğitim bilimleri masterimizde yine Ocak ayında başlıyor. Önümüzdeki yıl itibariyle yüz yüze eğitimlerimiz hızla devam edecek. Okulumuzun merkezi Londra'da ama Plymouth'taki kampüsümüzde bu eğitimleri veriyor olacağız. Şu an çok büyük eğitimimiz online ama yüz yüze eğitimlerimizde hemen bu ekim ayından itibaren başlamış olacak.

-Şu anda öğrenci sayısı ne kadar, MLA Koleji ne zaman kuruldu?

MLA College 9 sene önce kuruldu. Fakat 5 sene önce IMarEST tarafından satın alındı. Şu anda 600 kadar öğrencimiz bulunmakta. Lisans ve yüksek lisans seviyesinde eğitim vermekteyiz.

- MLA Koleji'nin Bahçeşehir Üniversitesi'ne ne gibi bir katkısı olacak?

Öncelikle üniversitemize İngiltere dahil olmuş oluyor. İngiltere birçok konuda önde geliyor. Böylelikle hem denizciliğin merkezi olan hem de finansın merkezi olan bir ülkede bulunmamız sebebiyle oradaki eğitimlerle oradaki uzmanlarla daha fazla çalışıyor olacağız. Daha fazla akademik birliktelik yapıyor olacağız.

-IMarEST, Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü'nde bir de danışman statüsünde bir toplum örgütü. Deniz teknolojileri noktasında Bahçeşehir Üniversitesi'nde de bir denizcilik fakültesinin önü açılabilir mi? O noktada MLA Koleji'nin bir katkısı olabilir mi?

Biz multidisipliner çalışmaya önem veriyoruz. Mesela mühendislik fakültemizde çok fazla denizcilik kökenli hocalarımız bulunmakta. Özellikle sesle görüntü transferinde 7-8 tane ürünümüz bulunmakta şu anda denizcilik sektöründe kullanılan. Bunlara direkt başladık MLA College'yle birlikte ilerletmeye. Daha sonra burada da denizciliğe girer miyiz? Bunu önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Kısa dönem planımızda yok. En yeni bebeğimiz, en genç bebeğimiz çok heyecanlıyız İngiltere'de olmaktan. Öğrencilerimizi bekliyoruz.

lök.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim