• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 11 °C

MİTHAT HABERİ DÜZENLE!!!

MİTHAT HABERİ DÜZENLE!!!
Avrupa Denizcilik ve Balıkçılık Komiseri Maria Damanaki’nin, “Akdeniz’deki sorunlar, ayrıca Kıbrıslı (Rum) balıkçıların Türk işgal ordusu tarafından taciz edilmesi gibi konularda takip edilmesi gereken tek yolun; uzlaşmazlıkların barışçı

HABER KIBRISPOSTASI SİTESİNDEN ALINDI.FOTO GA GİR


Haravgi gazetesi; “Türkiye’nin Uluslararası Hukuka Saygı Duyması Gerekiyor... Kıbrıs Gemilerine Limanlar Açılmazsa AB’nin Kapısı Kapalı” başlıkları altında verdiği haberinde, Rum tarafında bulunan Damanaki’nin, Rum Tarım, Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Dimitris İliadis ile birlikte düzenlediği basın toplantısına yer verdi.

Habere göre Damanaki, Güney Kıbrıs gemilerinin Türk limanlarına yaklaşmalarının yasaklanmasına ilişkin, Avrupa Komisyonu’nun tezinin bilindiğini belirterek, “balıkçılık başlığının; diğer başlıklar gibi kapalı olarak beklediğini ve bunun, Türkiye’nin protokolü uygulamaya gitmesine yönelik Avrupa Komisyonu’nun talebiyle bağlantılı olduğunu” ifade etti.

Damanaki, “Bu konularda Avrupa Komisyonu, tüm üyeleri bağlayan ilkeler politikasını takip ediyor” diye belirtti.

Komisyon adına denizcilik konularında Türk hükümetiyle de görüştüğünü söyleyen Damanaki, hedeflerinin, bu konuların Türkiye’nin üyelik sürecine ilişkin görüşmeler çerçevesinde de gündeme getirilmesi olduğunu ve her durumda, Türkiye’nin, bu konularda vereceği karşılıkla değerlendirileceğini söyledi.

“Kıbrıslı (Rum) balıkçıların Türk işgalinden dolayı karşılaştıkları sorun ve Türk ordusundan aldıkları saldırılar” hakkında konuşan Damanaki, “Avrupa Komisyonu için balıkçılık güvenliğinin ve sınırların korunması konusunun çok önemli olduğunu ve bunun sadece Kıbrıs Cumhuriyeti’ni değil, tüm Avrupa kıtasını ilgilendirdiğini” ifade etti.

Habere göre Damanaki; Avrupa Komisyonu’nun, bu gibi sorunların diyalog ve uluslararası hukuka saygı yoluyla çözülmesinden yana olduğunu da kaydetti.

Damanaki; Avrupa Komisyonu’nun; Türkiye’den, tüm komşu ülkelerle barışçıl bir atmosfer yaratması ve işbirliği içinde olmasını istediğini belirtti.

Öte yandan İliadis, “işgal ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile Kıbrıs halkının haklarının Türkiye tarafından ihlal edilmesinin, ne AB normları ne de uluslararası yasallığın herhangi bir anlamıyla uyuştuğunu” iddia etti.

İliadis, Damanaki’nin açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını da belirtti.

Habere göre Damanaki, dün adadaki temasları çevresinde Rum Yönetim Başkanı Dimitris Hristofyas ile de görüştü.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim