• BIST 9536.14
  • Altın 2474.489
  • Dolar 32.4754
  • Euro 34.5454
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 26 °C

Mississippi Nehri'nde Mavna ve Yük Treni Çarpıştı

Mississippi Nehri'nde Mavna ve Yük Treni Çarpıştı
Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu Perşembe günü yaptığı açıklamada, Mississippi Nehri'ne çeken bir mavna kaptanının, gemiyi bir demiryolu hattına çok yakın kıyısına iterek, bir yük treniyle çarpışmasına ve raydan çıkmaya yol açtığını söyledi.

Kömür yüklü iki lokomotif ve on huni vagonu raydan çıktı. Raydan çıkan altı vagon nehre girdi. İki tren personeli hafif yaralandı. Çarpışma, lokomotif ve yük vagonlarında 1,9 milyon dolarlık hasara neden oldu. Mavnada küçük sıyrıklar oluştu.

Nehrin aşağısında bir transit geçiş sırasında, kuvvetli rüzgarlar Baxter Southern'in yolculuğa planlandığı gibi devam etmesi için güvensiz hale getirdi.

Kaptan ve pilot, geminin elektronik harita sistemini (ECS) kullanarak nehir kıyısında, itmek için güvenli bir bölge olduğuna inandıkları bir yer belirlediler. Ancak ne pilot ne de kaptan elektrik tablosunda bir ünlem işaretine tıklamadı, bu da bölgenin bir “Demiryolu Çarpışması ve Ray Yatağı Erozyon Riski” sunduğunu gösterecekti.

whatsapp-image-2022-09-16-at-12.18.45-pm.jpeg

Baxter Southern Rose Point, macenta kesikli çizgi ve ünlem işareti ile işaretlenmiş alanı ve ilgili uyarı notunda yer alan bilgileri gösteren gece ekranında. (Kaynak: NTSB aracılığıyla Southern Towing Company)

Baxter Southern'in pilotu yaklaşan trenin ışığını gördüğünde, römorkörü ve yedekteyi nehir kıyısından uzaklaştırmaya çalıştı. Tren mavnadan yaklaşık 300 metre uzaktayken, trenin mühendisi trenin acil frenini etkinleştirdi. Çarpışmayı önlemek için çabalar çok geç oldu.

NTSB, çarpışmanın muhtemel sebebinin pilot ve kaptanın, boş mavnaları üzerindeki kuvvetli rüzgar etkisinden dolayı nehir kıyısına doğru itmeye karar vermeden önce elektronik haritada bir uyarı bölgesini doğru bir şekilde belirlememesi olduğunu belirledi.

“ECS, denizcilere zengin bir navigasyon bilgisi sağlıyor. Elektronik grafik görüntüleme ve bilgi sistemleri (ECDIS), kullanıcıların bir imleç seçimi yoluyla sorgulama yaparak bir özellik hakkında daha fazla bilgi elde etmelerini sağlar” dedi. “Varsayılan harita ekranında özel olarak belirtilmeyen bir imleç seçimi yoluyla elde edilebilecek uyarılar ve diğer navigasyon bilgileri dahil olmak üzere birçok özellik vardır. Denizciler, ECS'lerinde tanımlanan tüm sembolleri ve geçerli tavsiyeleri anladıklarından emin olmalı ve gemi sahipleri ve operatörler, ekiplerinin ECS kullanımında yetkin olmasını sağlamalıdır.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim