• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 16 °C

Mısır'da tüfekle yakalanan 8 Türk denizci yardım bekliyor

Mısır'da tüfekle yakalanan 8 Türk denizci yardım bekliyor
Mısır'da geçtiğimiz yıl emniyet güçlerinin yaptığı operasyon sonucunda Port Said limanında içinde pompalı tüfeklerin bulunduğu yattaki 8 Türk kaptanı, yetkililerden yardım bekliyor.

Mısır'da geçtiğimiz yıl emniyet güçlerinin yaptığı operasyon sonucunda Port Said limanında içinde pompalı tüfeklerin bulunduğu yattaki 8 Türk kaptanı, yetkililerden yardım bekliyor. Tutukluların aileleri ve firma yetkilileri, Türkiye ile Mısır arasındaki siyasi krizin 8 Türk’ü mağdur ettiğini açıkladı.

Mısır’ın Akdeniz'e kıyısı olan ve Süveyş Kanalı’nın başlangıç noktasında bulunan Port Said kentinde 15 Ekim 2014’te Antalya’dan Avusturalya’ya satın alınan yatı götürmek üzere yola çıkan 8 Türk vatandaşı tutuklanmıştı. Port Said Savcı Vekili Mustafa Ubade, yatta yaptıkları aramalarda silahlarla birlikte 348 adet pompalı tüfek fişeği bulduklarını iddia ederek tutukladıklarını belirtmişti. Daha sonra mahkemeye sevk edilen Türk vatandaşlarının duruşmasından bir sonuç alınamadı.

Mısır’da tutuklu bulunanlardan yat kaptanı Giray Terzi’nin babası Hasan Terzi, Cihan Haber Ajansı'na yaşananları anlattı. 3 yıldır Suudi Arabistan’da çalışan Terzi, 'yaklaşık 9 aydır perişan olduklarını' aktardı. Eşinin 15 gündür Ankara’da tüm kapıları çaldığına dikkat çeken Terzi, AK Parti'den eski bir bakanla da görüştüğünü, kendilerine 'hallederiz' dendiğini; ancak bir netice alınamadığını söyledi. Terzi, bu süreçte eşinin sağlığının bozulduğunu da ekledi.

EMEKLİ SAT KOMANDOLARI OĞLUMU YARI YOLDA BIRAKTI

Hasan Terzi, Avustralyalı bir iş adamının Bodrum’dan satın aldığı yatı götürmek üzere firmanın 10 kişiyi görevlendirdiğini bildirdi. Terzi, gemide bir aşçı, 2 emekli Sualtı Taarruz Komutanlığı (SAT) komandosu, üç kaptan ve 4 kameraman ve fotoğrafçının olduğunu ifade etti. Acılı baba Terzi, Somalili korsanlardan korunmak için yanlarına aldıkları emekli SAT komandolarının Kıbrıs’a geldiklerinde parayı az buldukları için yatı terk ettiklerini iddia etti.

8 TÜRK, 29 TEMMUZ'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Yatı satan ve ismini vermek istemeyen firma yetkilisi ise ilk duruşmada, 3 hakimden ikisinin 8 Türk vatandaşı hakkında beraat kararı verdiğini, diğer hakimin ise davadan çekildiğini kaydetti. Türkiye ile Mısır arasındaki siyasi krizden dolayı tutulduklarını iddia etti. 29 Temmuz’da tekrar hakim karşısına çıkacaklarını belirten firma yetkilisi beşinci avukatlarını tuttuğunu söyledi. Ayrıca yetkili, önümüzdeki duruşmada beraat kararı alacaklarını da ekledi.

KAHİRE ELÇİLİĞİ: BİZİM YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY YOK

Tutuklu bulunan gemi kaptanı Giray’ın babası Hasan Terzi, Kahire Büyükelçiliği'nin zaman zaman gözaltındakileri ziyaret ettiğini; ancak onların da 'Türkiye ile Mısır arasında yaşanan krizden dolayı bir şey yapamayacaklarını aktardığını' öne sürdü. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da yazı gönderdiğini; ama olumlu bir yanıt alamadığını belirten baba Terzi, Türkiye'ye çağrıda bulundu: "Devlet büyüklerimizden bu işe el atmalarını istiyorum."

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim