• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 20 °C

Milli tank Altay'dan sonra sıra onda

Milli tank Altay'dan sonra sıra onda
2015'te seri üretime geçilmesi planlanan Altay projesi,1-2 yıl daha erken tamamlanacak. Türkiye, Altay'la hemen hemen aynı dönemde milli Denizaltı Arama ve Kurtarma Gemisi'ni de denize indirecek.

Milli Tank Altay'la tank üretimini milli imkanlarla yapan dünyanın sayılı ülkeleri sınıfına yükselen Türkiye, savunma sanayide yerli üretimleri önümüzdeki yıllarda tek tek sahneye çıkaracak.

2015'te seri üretime geçilmesi planlanan Altay projesi, Başbakan Erdoğan'a tanıtım töreninde verilen söz üzerine 1-2 yıl daha erken tamamlanacak. Türkiye, Altay'la hemen hemen aynı dönemde Milli Denizaltı Arama ve Kurtarma Gemisi'ni de denize indirecek. Denizaltı kurtarmada Türkiye'nin ihtiyacı, Suriye'nin düşürdüğü jet uçağının enkazına ulaşma çalışmalarında bir kez daha ağırlıkla hissedilmişti.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bakanlığa bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı bünyesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacına binan denizaltıdan personel kurtarma, yara alan kaza ve arıza yapan gemilerin kurtarılması, yedeklenmesi ve sualtı onarım, enkaz çıkarma gibi sualtı çalışmalarına icra edebilecek bir adet Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi'nin yapılacağını söyledi. Yılmaz, "Ana gemi ve yara alan karaya oturan, arıza yapan gemilerin kurtarılması, yedeklenmesi, açık deniz yedeklenmesi, sualtı onarım ve enkaz çıkarma çalışmaları, denizaltıdan personel kurtarma faaliyetlerine destek görevini görebilecek iki adet Kurtarma ve Yedekleme gemisinin tedariki için proje hazırlandı. Proje kapsamında tedarik sözleşmesi imzalandı. Gemilerin tasarımı, inşası ve donatımı yurt içinde gerçekleştirilecek. Halihazırda gemilerin inşası devam ediyor" dedi.

Denizaltı Arama ve Kurtarma Gemisinin üretimi, tasarımın tamamlanmasının ardından 3 Kasım 2011'de imzalanan sözleşmeyle başlatılmıştı. İstanbul Tersanesi'nde tamamen milli imkanlarla üretimi süren geminin 3 yıl içinde tamamlanması öngörülüyordu. Böylelikle gemi, 2014'te denize indirilmiş olacak. Denizaltı Arama ve Kurtarma Gemisi üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de önemli ihtiyaçlar arasında gösteriliyor.

askeri_gemi.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
zeki
02 Şubat 2013 Cumartesi 05:59
MÜHENDİSMİSİN.
fiyat başlığı atan zırtabos sen gemi mühendisi yada donamada çalışan birimisin bu kadar çabuk karar verdin hel pistine ve dalış sistemine hatalı dedin ayrıca bu temsili resmin gerçek gemi ile aynı olduğunu nerden biliyon laf olsun diyemi yazdın bak öyle yorum yazılmaz böyle yazılı tamamı cancazım.
78.173.227.156
SonarGuy
20 Kasım 2012 Salı 22:47
Fiyat
Çingene çadırı gibi, dalış sistemi portatif, heli pisti ortada, açık alan yok ama 100 milyon eurolar havada uçuyor.
78.173.187.161
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim