• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

M/F SAMSUN Feribotu, Eğitim ve Staj gemisi olarak TÜDEV'e kiralandı

M/F SAMSUN Feribotu, Eğitim ve Staj gemisi olarak TÜDEV'e kiralandı
Denizciler Turizm Denizcilik Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan 10 bin 870 GRT'luk M/F SAMSUN Feribotu, Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından Eğitim ve Staj gemisine dönüştürülmek amacıyla kiralandı.

2004 yılında İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın öncülüğünde kurulan Denizciler Turizm Denizcilik A.Ş. tarafında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan satın alınan M/F SAMSUN Feribotu, Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından Eğitim ve Staj Gemisine dönüştürülmek amacıyla kiralandı.

Deniz Haber Ajansı'na özel açıklamada bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Denizcilik Fakültesinde okuyan öğrencilerin staj yapma konusunda büyük zorluklar yaşadığını ve Türk deniz eğitiminin en büyük sorunu haline geldiğini kaydederek, satın alma opisyonu çerçevesinde M/F SAMSUN Feribotu'nun Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından kiralandığını kaydetti.

Daha önce M/F ANKARA Feribotu'nun DATİ Holding'in katkılarıyla Piri Reis Üniversitesi'ne satın alındığını belirten İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Piri Reis Üniversitesi gemisiyle staj sorununun halledildiğini ancak diğer denizcilik fakültesinde okuyan öğrenciler için bu imkanın kısıtlı olduğunu ifade etti.

M/F SAMSUN Feribotu'nun Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından staj ve eğitim gemisi olarak kiralanmasıyla birlikte diğer Denizcilik Fakültesi'nde okuyan denizci öğrencilerinin staj sorununu çözmeyi amaçladıklarını söyleyen Metin Kalkavan, M/F SAMSUN gemisi sayesinde sektörün büyük bir sorununun halledilmesinin sağlanacağını belirttti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın eğitim gemilerinin kabotaj hattında sefer yaptığı limanlarda kılavuzluk ve römorkör hizmetlerinden muaf tutulması kararından sonra daha çok limanlara sefer yapılacağını ve öğrencilerimizin eğitiminin daha verimli olacağını ifade eden İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, bakanlığın verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

M/F ANKARA VE M/F SAMSUN 2004'DE ÖİB'DEN SATIN ALINDI

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin mülkiyetinde bulunan 1985 yılı yapımı 128 metre boyunda, 20 metre genişliğinde olana M/F ANKARA ve M/F SAMSUN Feribotları, 2004 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan 4 milyon 500 bin dolara Denizciler Turizm ve Denizcilik A.Ş tarafından satın alınmıştı. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası ve TÜRSAB öncülüğünde kurulan şirket tarafından satın alınan M/F SAMSUN ve M/F ANKARA Feribotu, yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırımla yenilenmiş ancak istenilen performansı gösterememişti.

M/F ANKARA Feribotu, DATİ Holding'in 2 milyon dolar katkısıyla Türk Deniz Eğtim Vakfı kanalıyla Piri Reis Üniversitesi'ne Eğitim ve Staj Gemisi olarak satın alınırken, geminin ismi de M/F PIRI REIS UNIVERSITESI olarak değiştirilmişti.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim