• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 29 °C
  • Çanakkale 22 °C

Metin Kalkavan ve Halim Mete, Kıyı Emniyeti'ne sert tepki gösterdi

Metin Kalkavan ve Halim Mete, Kıyı Emniyeti'ne sert tepki gösterdi
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve TOBB Başkan Vekili Halim Mete, İMEAK DTO Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı’nda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne sert tepki gösterdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve TOBB Başkan Vekili Halim Mete, İMEAK  DTO Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı’nda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ndeki uygulamalara ve yönetim anlayışına sert tepki gösterdi.​

İMEAK Deniz Ticaret Odası Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı’nda Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne sert tepki gösteren İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, “Kıyı Emniyeti’nde gemi karaya otursa da ceza yazsak anlayışı hakim, böyle anlayış olmaz. Kıyı Emniyeti’ni baştan aşağı masaya yatırmak lazım. Yaptıkları şantaj” dedi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün, adı üstünde Emniyet için çalışması gerekirken,  yaptığının ‘şantaj’ olduğunu belirten İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan, Basın mensupları kanalıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne çağrıda bulunarak önümüzdeki ay yapılacak Deniz Ticaret Odası Meclis toplantısında Kıyı Emniyeti’nin masaya yatıracaklarını ifade etti.

HALİM METE: BUNLARA ‘ÖLÜ SOYUCU’ DENİR

İMEAK DTO Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı’na ‘Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ damgasını vurdu. İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın Kıyı Emniyeti’ne yüklenmesinin ardından TOBB Başkan Vekili Halim Mete de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ağır eleştiri getirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün uygulamalarını ‘ölü soyuculuk’ olarak nitelendiren Halim Mete, “Kıyı Emniyeti’nin yaptığına ‘ölü soyucu’ denir. Başkan Kalkavan’ın söylediklerine bunu eklemek istiyorum” dedi.

250 BİN DOLARDAN 19 BİN DOLARA DÜŞTÜ

Geçen haftalar içinde Akçansa kuzeyinde Beşiğe Burnu’nda karaya oturan Türk bayraklı HACI SÜVARİ isimli geminin karaya oturmasını gündeme getiren TOBB Başkan Vekili Halim Mete, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün kurtarma-yardım adı altında 250 bin dolar para istediğini ancak görüşmeler sonucu bu rakamın 19 bin dolara kadar düştüğünü söyledi.

Bu kriz ortamında ayakta durmaya çalışan Türk armatörüne gösterilen bu tavrın şık olmadığını dile getiren TOBB Başkan Vekili Halim Mete, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde "ölü soyuculuğu mantığının" devam ettiğini kaydetti.

kapak1-001.jpg

Haber: Sinan SAYGI - Ozan EĞRİN - Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
alı
21 Temmuz 2014 Pazartesi 19:29
19:29
Ne demısler cok calıs senınde olur demısler. Onun bunun maasında gozun olmasın. O kılavuz kaptanlar ısının ehlı ınsanlardır. Sayıları azdır. Ogretmen doktor kıyaslaması yanlıstır. o zaman kımıne gore mılletvekılı cumhurbaskanı maası da yuksektır. Sahsen ben baska kurumda calısıyorum. Kıyı emnıyetı kapıları bıze de acık. Fakat orda calısmak ıstemem, neden, 1 ıcerı 2 dısarı ya da 1 ıcerı 1 dısarı bırılerıne cazıp olabılır ama bana cazıp degıl. gıderım gemılere cok daha yuksek maaslara calısırım. OKUL secme -meslek secme ozgurlugu. Bır zamanlar hepımızde vardı.
5.46.5.184
u.gemici
21 Temmuz 2014 Pazartesi 14:36
14:36
kıgem burokratların elinde, üstlerine şirin görünebilmek için yanlış bir şekılde yönetılıyor.amaç daha fazla tahsilat,kıymetli yükü olan bir gemi tekneside 30 mil.usd degerınde ve bogazlarda arızalandıgında kıgemde bayram edıldıgını bılıyorum.ancak gemi 40 yaşında ve 1500 dwt ise 250 den 19 a inersin.
85.103.12.225
Ahmet Davutçu
21 Temmuz 2014 Pazartesi 12:01
12:01
Bir Polis veya bir Subay veya bir Öğretmen veya Doktor kaç para maaş alıyor, bir Kılavuz Kaptan kaç para maaş alıyor ?
3 gün çalışıp, bir hafta istirahat (yada bunun versiyonları) şeklinde çalışan Kılavuz Kaptanların ki bunlar da kamu çalışanıdır, imkanları diğer kamu çalışanlarına neden tanınmıyor ? İş zorluğu ve tehlikeleri açısından Hakkarideki dağ köyünde öğretmenlik, doktorluk yapan veya karakolda sınır bekleyen kamu çalışanları ile Kıyı Emniyeti çalışanlarının iş güçlüğünü karşılaştırınca, sizce vicdanen kim daha fazla para almalıdır ? Gerçekte kim daha fazla para alıyor ? Devletimiz bir kamu çalışanına sağladığı yüksek sosyal standardı neden diğer kamu çalışanına da sağlamıyor ?
90.158.32.180
vedat kendigelen
20 Temmuz 2014 Pazar 17:47
17:47
deniz nakliyat ,deniz yolları,tersane, ido ,denizcilik bankası vb kuruluşları bölüşürken her hangi bir sıfata maruz kalınmıyor da, devlete yaptığı hizmeti ödeyince mi devlet soyguncu ve ölü soyucu oluyor.denizciliğe katkınız ne.türk denizciliğine kim hangi katkıları yapmış.dto ne yapmış bu güne kadar.kurtarma yardımın uluslararası standartları var ve eminim bunu herhangi bi özel kuruluşa yaptırsan operasyonun yakıt parası olmadığından römorkörünü yerinden kıpırdatmaz.biz enkazını terk edip gidenleri biliriz.asıl soruşturma konusu 250 den 19 a nasıl gelindi devlet zarara mı uğratıldı bunun araştırılması gerekir.gemilerinizi Türk bayrağına geçirin,denizciliğimizi dünyada ilk üçün içine sokun,devletin ve milletin sırtından inin kendiniz bir şeyler yapın ,devletin malına göz dikmeyin.bir devlet kuruluşunun da ücretlerini yazılı ,onaylı,makbuzlu,faturalı,vergili olarak aldığı nı da unutmayın.
85.108.162.214
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim