• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 14 °C

Metin Kalkavan; Samsun, Ordu ve Giresun'da adeta gövde gösterisi yaptı

Metin Kalkavan; Samsun, Ordu ve Giresun'da adeta gövde gösterisi yaptı
İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimleri yaklaştıkça adayların bölge çalışmaları tüm hızıyla katlanarak devam ediyor. İMEAK DTO Başkanı Metin Kalkavan'ın Samsun, Ordu ve Giresun seyahatleri gövde gösterisine dönüştü.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın Samsun, Ordu ve Giresun seyahatleri, bölge denizcileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.​

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu meclis ve komite üyeleri, ziyaretlerine bugün Samsun'dan başlayarak Ordu ve Giresun'a çıkarma yaptı.

Samsun'da Deniz Ticaret Odası üyeleriyle beraber balıkçıların da katılımıyla yoğun bir toplantı gerçekleştirildi. Limancılık, deniz eğitimi, balıkçılık, avlanma yasağı gibi konular ele alındı.
Ordu'ya yapılan ziyarette; İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Halim Mete, Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Başkanı Ali Deniz Eraydın, Gönç Beyli, Tuncay Şeker, Cihan Ergenç, Murat Er, Koray Demir, Fikret Kösoğlu, Yakup Kalkavan, Murat Aydın'ın yanında, İMEAK DTO Trabzon Temsilcisi Mehmet Tufanoğlu, İMEAK DTO Mecis Üyesi Yusuf Ziya Çakır ve Ordu'daki üyeler katıldı.

'Eğitim en büyük ve en önemli yatırım'

Yapılan toplantıda balıkçılık için yapay resifler ön plana çıkarken, Piri Reis Üniversitesi ile yapılacak olan ortak projeler de dikkat çekti. Ülkemizin kalkınmasında kadınların yeterli katkı sağlamadığını düşünen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, PRÜ'de kız çocuklarına yapılan pozitif ayrımcılığa değindi.

Eğitimin önemine vurgu yapan Metin Kalkavan, "Önceliklerimiz değişti, önce ülke menfaati, sonra mesleki menfaatlerimiz şeklinde yaklaşmalıyız. İlk sıra eğitimdir, sonra çevre gelir. Eğitim en büyük ve en önemli yatırım” dedi. 'Ordu deniz şehridir, denizine sahip çıkması gerekir' diyen Metin Kalkavan, üyelerin sorularını yanıtlayan Metin Kalkavan öne çıkartılan sorunlara da çözüm yolları önerdi. Ordu'nun gelişmesi için limanın şart olduğunun altını çizen Kalkavan 'Mükemmel işleyen bir arıtmanız var. Havaalanı yapılmış, liman da yapılırsa Ordu çok hızlı gelişir' dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni binası ziyaret eden DTO üyeleri, Oda faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu ziyareti, DTO Giresun Temsilcisi Berna Menteşe önderliğinde Giresunlu üyelerdende büyük ilgi gördü. Ayrıca Giresun Ticaret Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da toplantıya katıldı.

Balıkçı barınaklarındaki atıkların ana sisteme taşınması ve altyapı problemleri toplantıda masaya yatırıldı. Metin Kalkavan, nasıl bir çözüm yolu izlenmesi ile ilgili önerilerde bulunarak konunun takip edileceğini söyledi.

Kalkavan; ”Balıkçı barınaklarının milli emlağa ödediği kiralar yaklaşık 3 misli artmış. Böyle bir şey varsa buna itiraz edin. Gerekirse dava açın. İtirazı kayıtlayarak kiraları yatırın. Ama yasal süre içinde davanızı açın. Hakkınızı kaybetmeyin.” şeklinde konuştu.

Toplantıda Giresun Limanı'nın bölge denizciliğine etkileri konuşulurken, Giresun için planlanan yeni balıkçı barınağı da gündeme geldi. Metin Kalkavan; ”Projesi tamamlanmış ama yapım aşamasına geçilmemiş balıkçı barınağı projesini sizlerle beraber takip edeceğiz” dedi.

'Acenteliğin temelinde güven var'

Kalkavan, klasik tarzdaki acenteliklerin ömrünün uzun olmadığını belirterek; "Acenteliğin temelinde güven var. Yeni ürünler eklenmediği sürece acentelerin ömrü uzun olmaz. Büyük acenteler küçük acentelerin oluşumunu ve çalışmasını engellememeli. Rekabet devam etmeli. Bu noktada DTO'nun duruşu küçük acentelerin korunmasından yanadır.” diye konuştu.

metin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_1.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_2.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_3.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_4.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_5.jpg

metin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_6.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_7.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_8.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_9.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_10.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_11.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_12.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_13.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_14.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_15.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_16.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_17.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_18.jpgmetin-kalkavan;-samsun,-ordu-ve-giresunda-adeta-govde-gosterisi-yapti_19.jpgDENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim