• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

Mersin'de deniz suyu düzenli olarak kontrol ediliyor

Mersin'de deniz suyu düzenli olarak kontrol ediliyor
MESKİ ekipleri, sahil noktalarından deniz suyu numune alımına devam ediyor. Alınan numunelerin analizleri Akdeniz bölgesinin en güçlü laboratuvarlarından biri olan MESKİ merkez su analiz laboratuvarı tarafından yapılıyor.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), vatandaşların Akdeniz sahillerinde her noktadan güvenle denize girebilmesi için gerekli denetimleri titizlikle sürdürüyor. Haziran ayı içerisinde Kocahasanlı, Erdemli, Kargıpınarı, Davultepe, Mezitli, Limonlu, Tırtar, Töbank, Kumkuyu, Sultankoyu, Yemişkumu, Paşa Türbesi, Kızkalesi, Akkum, Yapraklıkoy, Susanoğlu, Arkum, Büyükeceli, Karatepe, Anamur Ören ve Aydıncık halk plajları, Toslaklar Koyu, Bozyazı Kuğu Parkı Sahili, Karaağaç Piknik Alanı ve Aydıncık ile Anamur’da farklı sahil noktalarından numune alımı gerçekleştirildi.

MESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Anamur, Bozyazı, Gülnar, Aydıncık, Silifke, Erdemli, Mezitli, Yenişehir ve Tarsus ilçelerinde belirlenen 39 farklı sahil noktasından alınan numuneler analiz edilmeye başlandı. Alınan deniz suyu numunelerinin mikrobiyolojik analizleri akredite olan MESKİ merkez su analiz laboratuvarında titizlikle yapılıyor.

 Yaz ayları boyunca her hafta belirlenen noktalardan düzenli olarak alınan numuneler analiz edilerek, sonuçları MESKİ’nin uzman ekipleri tarafından ‘Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik’ çerçevesinde değerlendirilmeye devam edilecek.

MESKİ tarafından alınan deniz suyu numunelerinden yapılan analiz değerlerinin yönetmelik kriterlerine uygun çıktığı görüldü. Plaj ve sahillerden yaz bitinceye kadar her hafta düzenli olarak alınacak numuneler ve gerçekleştirilecek analizler sayesinde vatandaşlar, güvenle sahillerden faydalanabilecek. MESKİ’nin kontrol ettiği noktaların sayısının her geçen gün artması ile daha temiz bir Mersin ve Akdeniz hedefleniyor. MESKİ, Mersin sahillerinde her noktadan denize girilebilmesi için gerekli tüm çalışmalara ve denetimlere titizlikle devam ediyor.

MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı Merkez Su Analiz Laboratuvarı Şube Müdürü olarak görev yapan Ayşenur Kurt, “MESKİ olarak Mersin sahillerinden vatandaşlarımızın gönlünce faydalanabilmesi için farklı noktalardan numuneler alınmaya başlandı. Sezon sonuna kadar bu numuneler alınacak olup, uzman ekiplerimiz tarafından denetlenecekler. 1 Haziran itibariyle 39 farklı numuneden aldığımız sonuçlar Yönetmelik değerlerine uygun olup, halkımız gönül rahatlığıyla sahillerimizden faydalanabilir” dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim