• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Mersin Limanı şimdi ne olacak?

Mersin Limanı şimdi ne olacak?
Liman iş Sendikası'nın Mersin İdare Mahkemesine, Mersin Limanı’nın özelleştirme ihalesinin iptali" istemiyle açtığı davada, mahkeme "yürütmeyi durdurma" kararı verdi.
ÖZELLEŞEN MERSİN LİMANI ŞİMDİ NE OLACAK?Liman iş Sendikası'nın Mersin İdare Mahkemesine, "Mersin Limanı’nın özelleştirme ihalesinin iptali" istemiyle açtığı davada "yürütmeyi durdurma" kararı verdi. Karar, limanın özelleştirilmesine karşı 66 gündür iş yerini terk etmeme eylemi yapan liman işçilerinde büyük coşkuya neden oldu. Mersin İdare Mahkemesi’nin kararını değerlendiren Liman-İş Mersin Şube Başkanı Recep Özbey, Mersin İdare Mahkemesi’ne 6 Temmuz 2005 tarihinde açtıkları davanın sonuçlandığını, ancak henüz resmi tebligatın ellerine geçmediğini söyledi. Özbey, Mersin Limanı’nın özelleştirme ihalesinin iptali istemiyle açtıkları davada mahkemenin kendilerini haklı gördüğünü belirtti. “Şu anda yürütme iptal edildi. Biz bunu yargının zaferi olarak görüyoruz” diyen Özbey, ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın temyize gidebileceğini kaydetti. Özbey, “İşçi arkadaşlarımızın, Mersin demokratik kamuoyunun, Mersin halkının değer olarak kabul ettiği Mersin Limanı’nın özelleştirme belasından bir şekilde sıyrılmış olması elbette bizim için çok çok önemli. Ama bunu, Türkiye’deki bütün olumsuzluklara rağmen hukukun zaferi olarak niteliyoruz. Kamusal alanın ciddi anlamda bir tarife ve yoruma ve bu tarif ve yorumların içinin doldurulmasına ihtiyacı var. Ama yargı, çalışanları, bu ülkenin değerlerine sahip çıkanları haklı gördü. Bunu da taktirle karşılamak lazım” dedi. Liman işçisinin, özelleştirmeye karşı 66 gündür iş yerini terk etmeme eylemi yaptığını anımsatan Recep Özbey, resmi tebligat ellerine ulaşıncaya kadar eylemin süreceğini, daha sonra kendi kurullarıyla ve genel merkezle yapacakları görüşmeler sonucu eylemin devam edip etmeyeceğine karar vereceklerini bildirdi. Liman işçilerinin, mahkemenin “yürütmeyi durdurma” kararını olağanüstü bir coşku ve sevinçle karşıladığını dile getiren Özbey, “Bu coşku, kesinlikle sadece bize ait olan haklara sahip olma sevinci değil. Bu ülke kaynaklarının ve değerlerinin uzun vadede bu halk için kullanılması biçiminde değerlendiriyoruz biz. Mutlak surette bazı sıkıntıların giderilmesi lazım diyoruz ama bütün işçi arkadaşlarımızda bu hukuksal mücadeleden sonuç almış olmak olağanüstü bir coşkuya sebep oldu” diye konuştu.
 
Mersin Limanı’nın özelleştirme ihalesi 4 Ağustos 2005 tarihinde yapılmış, 12 Ağustos 2005’te yapılan açıklamayla Mersin Limanı’nın 36 yıllığına işletme devrine ilişkin ihaleyi 755 milyon dolarlık teklifle Singapur firması PSA - Akfen Ortak Girişim Grubu’nun kazandığı duyurulmuştu.
Kaynak:İHADenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim