• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Mengi Yay Yatçılık A.Ş tek yatla iki ödül kazandı

Mengi Yay Yatçılık A.Ş tek yatla iki ödül kazandı
Türkiye’nin en eski ve köklü yat üreticilerinden olan Mengi Yay Yatçılık A.Ş.’nin Tuzla İstanbul’daki tersanesinde Türk işçisi ve mühendisinin emeğiyle üretilen 45 metre boyundaki Aquarius iki dalda ayrı ayrı ödül aldı.

Türkiye’nin en eski ve köklü yat üreticilerinden olan Mengi Yay Yatçılık A.Ş.’nin Tuzla İstanbul’daki tersanesinde Türk işçisi ve mühendisinin emeğiyle üretilen 45 metre boyundaki Aquarius, Lux et al ve Design et al ev sahipliğinde, Yatlar, özel jetler, mimari yapılar ve tasarımlara verilen, dünyanın en prestijli ödüllerinden, “Yacht and Aviation Avards” da yat branşında Dış Tararım ve iç tasarım olarak iki dalda ayrı ayrı ödül aldı.

İtalya Venedik te Hotel Cipriani de düzenlenen ödül gecesinde Mengi Yay A.Ş. adına ödülü ,Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mengi; Mengi Yay kalitesine inanarak güvenerek tekneyi sipariş eden firmaya, Mengi Yay ortaklarına, tüm çalışanlarına ve Design Et Al organizasyonuna teşekkür ederek aldı. Modern motoryatlar arasında dünyanın en iyi lamine epoxi ağaç konstrüksiyon motoryatı olduğu kabul edilen Aquarius’un bu ödüle layık görülmesini sürpriz olarak karşılamadığını söyleyen Mengi, önümüzdeki günlerde dünyaca ünlü tasarımcıların imzasını taşıyacak olan 36, 42 ve 48 metre yeni seri tasarımlarında müjdesini verdi.
Ayrıca Aquarius’un iç tasarımını yapan Türk tasarım firması “Autoban Mimarlık” yatın iç tasarım ödülüne layık görüldü.

TEK YAT İKİ ÖDÜL                  

Hollandalı ünlü mühendis Ginton’un su altı gövde mühendisliğini yaptığı 45 metre boyunda RINA Charter klas sertifikalı, Konforlu bir şekilde 17 knot hıza ulaşabilen Aquarius’un, bu ebat teknelerde tender garajı olarak kullanılan alanı, kıç tarafta açılan 3 kapak yardımı ile 38 m2’den 54 m’ye genişleyen beach alanına çevirerek teknede misafirleri denizle buluşturması, gövdede açılan kapak sayesinde Tender, oyuncak, dalış balıkçılık vb malzemelerin depolanması ve tekne ikmalinin tekne sahibinin ve yolcuların konforunu bozmadan yapılmasını sağlayan tasarımı, Dış tasarım ödülünü almasında; Konforlu ve farklı tasarımlı, sabit balkonlu Master kamarası, 4 misafir kamarası, geniş, ferah ve çepeçevre camları sayesinde aydınlık salonu, fonksiyonel ve elit tasarımlı merdivenleri iç tasarım ödülü almasında etkili oldu.

Aquarius, tüm alanlarda kullanılan yüksek standartlarda ses ve titreşim izolasyonu sayesinde “Comfort Class” sertifikasını almıştır. Bu sertifikaya sahip, Türkiyenin ilk, Avrupanın 2. Teknesidir. Ayrıca Aquarius’un, 33000 lt yakıt ile 12 knot hızda 2200 mile ve 8 knot hızda 4000 mile ulaşabilen menzili, onu, benzer yakıt kapasiteli tekneler arasında okyanus geçebilecek menzile sahip bir kaç motoryattan biri yapmaktadır.

1-136.jpg2-146.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim