• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Mehmet Kutman, Seatrade Cruise Awards 2016’da ‘Yılın Adamı’ seçildi

Mehmet Kutman, Seatrade Cruise Awards 2016’da ‘Yılın Adamı’ seçildi
Global Liman İşletmeleri, Akdeniz bölgesinin en prestijli kruvaziyer platformu konumundaki Seatrade Cruise Med 2016’da hem fuar, hem konferans, hem de ödül töreninde öne çıktı.

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Liman İşletmeleri, Akdeniz bölgesinin en prestijli kruvaziyer platformu konumundaki Seatrade Cruise Med 2016’da hem fuar, hem konferans, hem de ödül töreninde öne çıktı. Global Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Seatrade Cruise Awards 2016’da ‘Yılın Adamı’ seçildi.

İki yılda bir düzenlenen Seatrade Cruise Med fuarı, başta Akdeniz ve Avrupa olmak üzere tüm dünyadan kruvaziyer turizminin önemli temsilcilerini 3 gün süre ile İspanya’nın Tenerife kentinde bir araya getirdi. Santa Cruz de Tenerife Uluslararası Ticaret Fuar ve Kongre Merkezi'nde 21 ile 23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Seatrade Cruise Med 2016’da dünyanın dört bir yanından 180'den fazla katılımcı kuruluş ve 3.500’ün üzerinde ziyaretçi ile yine kruvaziyerin küresel buluşma platformu oldu. Kruvaziyer Liman İşletmeciliği alanında dünya lideri konumundaki Global Liman İşletmeleri’nin, önceki senelerde olduğu gibi portföyündeki 11 limanı ve Türkiye kruvaziyer turizmini tanıttığı standı, fuarın adeta ilgi odağı oldu.

Bu yıl da Tenerife Liman Başkanlığı sponsorluğunda gerçekleştirilen fuarda, sektöre yön veren katılımcılar ile konferanslar da Global Liman İşletmeleri podyuma çıktı. Global Liman İşletmeleri Pazarlama Direktörü Carla Salvado’nun konuşmacı olduğu “Liman ve Şehir İlişkisi” adlı oturum da konferans bölümünün en çok izlenen panelleri arasında yer aldı.

Global Liman İşletmeleri CEO’su Emre Sayın fuarın ilk gününde düzenlenen basın toplantısında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen medya mensuplarına bir sunum yaparak, Global Liman’ın mevcut potansiyelini ve yenilikçi yaklaşımlarını anlattı. Basın toplantısı sonrasında yine Global Liman İşletmeleri tarafından düzenlenen kokteyle kruvaziyer turizmin önemli temsilcileri katıldı.

Global, Seatrade Cruise Med 2016’daki son ve en önemli imzasını ise ödül töreninde attı. Global Yatırım Holding ve Global Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı MehmetKutman, Seatrade Cruise Awards 2016’da ‘Yılın Adamı’ seçildi. Auditorio de Tenerife Adan Martin’de düzenlenen törende Mehmet Kutman’ın ödülünü, Global Liman İşletmeleri CEO’su Emre Sayın aldı.

Seatrade Cruise Awards 2016’da ‘Yılın Adamı’ seçilen Mehmet Kutman’ın ödül gecesinde mesajını Emre Sayın iletti. Mehmet Kutman “Gregory Michael Kiez, Global Ports’u kurduğunda kimse 10 yıl içinde dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olacağını öngörmüyordu. Bugün Akdeniz’den Uzakdoğu’ya uzanan geniş bir hinterlandımız var. Michael Tamm’ın söylediği gibi bir kruvaziyer gemisi limanlar olmadan kruvaziyer olamaz. Masanın diğer tarafından diyorum ki gemiler uğramazsa da o yapı liman olmaz. Liman işletmeleri ve kruvaziyer şirketlerinin işbirliği ve koordineli çalışmaları ile kruvaziyer turizmi çok daha iyi noktalara taşınabilir. Bilgi, tecrübe paylaşımları yanı sıra LNG gibi yeni ekolojik çözümlerle, yoğunluk yönetimi, verimlilik, güvenlik gibi konularla kruvaziyer turizm geliştirilebilir. İşte biz de tüm bu noktalarda yoğun çaba sarf ediyoruz ve her türlü işbirliğine açığız” dedi.

“Kruvaziyerin yeni gelen oyuncusu olarak, sektörün önemli temsilcileri tarafından böylesine önemli bir ödüle layık görülmekten dolayı duyduğum gurur ve mutluluğu da dile getirmek isterim” ifadelerini kullanan Mehmet Kutman, bu prestijli ödülün onurunu, gelecek güzel günlerin bir işareti olarak Türkiye turizmi ile paylaşmak istediğini de belirtti.

Küresel kruvaziyer turizme yönelik değerlendirmeler yapan ve bu alandaki en önemli uluslararası buluşma platformlarından biri olan Seatrade Cruise Med’in önemini vurgulayan Global Liman İşletmeleri Emre Sayın; “Sektörün önde gelen oyuncusu olarak Akdeniz kruvaziyer turizminin yüzde 25’ini limanlarımızda ağırlıyoruz., böylesine önemli uluslararası ve prestijli organizasyonları, lider konumdaki markamızı ve limanlarımızı öne çıkarmak adına önemli platformlar olarak görüyoruz. Bu nedenle küresel ve bölgesel olarak sektöre yön veren, kruvaziyer turizmin tüm önemli oyuncularını buluşturan Seatrade Cruise Med’e aktif ve başarılı katılımımız bizim için özel bir önem taşıyor.” dedi. Ayrca Seatrade Cruise Mediterranean Awards’ı da değerlendiren Sayın; “Bu sene sektörün kişisel ödüllerinin dağıtıldığı ödül töreninde 3 ödülün 2’si Türkiye'ye verildi ve Türkiye bu geceye damgasını vurdu. Bu ödüllerden birini de biz aldık. Türkiye'de ve Doğu Akdeniz'de olan olaylar sonucu Türk kruvaziyer turizminin çok ciddi yara aldığı bir yılda gelen bu ödüller bize cesaret veriyor. Çok çalışıp giden gemileri Türkiye'ye geri getireceğiz. “açıklamasında bulundu.

global_liman_mehmet_kutman_670_denizhaberajansi_2.jpgglobal_liman_mehmet_kutman_denizhaberajansi_1.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim