• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

MEEA ve Piri Reis Üniversitesi, Uluslararası Ekonomi Konferansı düzenleyecek

MEEA ve Piri Reis Üniversitesi, Uluslararası Ekonomi Konferansı düzenleyecek
“Middle East Economic Association”nın 19. Uluslararası Konferansı Piri Reis Üniversitesi ev sahipliğinde 9-11 Ekim 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek.

214 yerli ve yabancı akademisyenin 30 ayrı oturumda 110 tane çalışma sunacağı konferans, Ortadoğu Bölgesi, Türkiye ve Dünya Ekonomisi ile ilgili farklı konuların tartışılacağı çok zengin bir içeriğe sahip bulunuyor. Konferansın ana temasını Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesinde Uluslararası Ticaret ve Sürdürülebilir Kalkınma oluşturuyor.

Açılış konuşmaları Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan ve MEEA Başkanı Prof. Dr. Wasseem Shahin tarafından yapılacak olan konferansın “keynote” konuşmacısı dünyanın en önemli iktisat tarihçileri arasında sayılan Prof. Dr. Şevket Pamuk olacak. Online olarak gerçekleştirilecek konferansın katılımı herkese açık olacak. Konferans bağlantı bilgilerine ve program detaylarına meea2020.pirireis.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Konferans iktisat ve finansın belli başlı güncel konularının tartışıldığı paralel ve davetli panellerin olduğu üç gün sürecek. Konferans günlerinde farklı temalarda konuşma yapacak davetli konuşmacıların da bulunduğu özel oturumlar ayrıca planlanmış durumda. Bu oturumlarda Prof. Dr. Ragui Assaad, Prof. Dr. Erinç Yeldan, Prof. Dr. Güven Sak, Prof. Dr. Şebnem Kalemli Özcan, Prof. Dr. Caroline Krafft, Prof. Dr. Hurşit Güneş, Prof. Dr. Sevda Demiralp, Prof. Dr. Gregory H. Bauer ve Prof. Dr. Fatma Doğruel başta olmak üzere birçok değerli akademisyen konuşma yapacak. Konferansın kapanış günü ise özellikle makro iktisadi politikalarının tartışıldığı ve Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, Prof. Dr. Refet Gürkaynak ve Dr. Murat Üçer gibi konuşmacıların olduğu FED özel oturumu ile sonuçlanacak.

Konferansın ilk ve ikinci gününde Covid-19 pandemisinin Türkiye ekonomisi üzerine etkilerinin tartışıldığı iki panel toplantısı düzenlenecek. Ayrıca özellikle Orta Doğu bölgesinin ve genel olarak tüm Dünya’yı yakından etkileyen göç konusunun tartışıldığı farklı iki özel oturum ilgilenenler için planlanmış. Bu konuları tamamlayacak şekilde başta emek piyasası gelişmeleri olmak üzere, bölgesel eşitsizlikler, uluslararası ticaret, eşitsizlik ve kalkınma temalarında birçok oturum gene ilgilenenler tarafından üç gün boyunca takip edilebilecek.

Türkiye’den ve yurt dışından birçok akademisyenin ve üniversitenin katılım göstereceği toplantıda ayrıca Dünya Bankası (WB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), Türkiye Ekonomi Kurumu (TEK) gibi uluslararası ve ulusal kuruluşlardan da katılımcılar olacak.

 DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim